• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.S.

18.05.2018

19:09

GREŠKA PILOTA ODNELA DVA ŽIVOTA U AVIONU: Potresni detalji tragične avionske nesreće KOD ZEMUN POLJA!

Vesti

GREŠKA PILOTA ODNELA DVA ŽIVOTA U AVIONU: Potresni detalji tragične avionske nesreće KOD ZEMUN POLJA!

Podeli vest

Iskusni pilot Goran Petrović (48) sa prijateljicom Oliverom Marić (42) leteo je svojim sportskim avionom, kad je prilikom penjanja na veću visinu izgubio kontrolu i survao se u njivu

Pilot Goran Petrović (48) iz Beograda i njegova prijateljica Olivera Marić (42) nastradali su u Zemunu u Goranovom sportskom avionu najverovatnije njegovom greškom, pokazali su prvi rezultati iz istrage!

Petrović je prilikom penjanja na veću visinu iznenada izgubio kontrolu nad letelicom i pao je na njivu, nadomak aerodroma "13. maj" u Zemun polju, s kog su poleteli! I on i njegova prijateljica su na mestu poginuli!

Zaneo se udesno

Kako smo saznali od izvora iz istrage, Olivera nije bila na letačkoj obuci, a komande na njenom mestu u avionu CH601 "Zenair" su bile blokirane, pa je letelicom upravljao samo Goran.

Nije se žalio
Nesreća se desila u 32. minutu leta. Goran pre toga nije prijavio nikakav problem preko radio-veze
Boško Todorović

- Petrović je imao važeću dozvolu za letenje, a let je bio uredno prijavljen. Pilot je krenuo avionom, bio izvesno vreme u niskom letu, a zatim je krenuo u penjanje pod uglom od oko 30 stepeni. Dok se peo, avion se naglo zaneo udesno i ušao u režim nekontrolisanog leta, gde pilot nije mogao da upravlja avionom - kazao je naš izvor.


Boško Todorović, kolega nastradalog pilota, kaže da je Goran živeo za letenje i da je bio iskusan i dobar pilot.

- Goran je voleo da leti više od svega, a nastradao je na mestu iznad kog je najviše voleo da leti. Koristio je svaku priliku da poleti svojim avionom... U sredu predveče došao je u hangar u Zemunu sa tom prijateljicom, koju je vodio sa sobom na letenje nekoliko puta od februara. Svi smo je znali samo površno... Goran se tog dana pozdravio sa svima nama, popričao i otišao da pripremi avion - kaže Todorović.

Potresni oproštaji na Fejsbuku

Drugovi Gorana Petrovića su se potresnim porukama na Fejsbuku opraštali od stradalog pilota.
- Zmaju, večno si mi u srcu. Leti i smej se...
- Hvala ti što si mi pomogao da se oslobodim straha od letenja. Znam, letiš i dalje, samo na nekim drugim visinama...
- Odleteo si nam, baš na nebo koje si najviše voleo. Nastavi svoj let s anđelima... 

Prema njegovim rečima, Goran je detaljno pregledao avion i proverio gorivo.

- Svi smo čuli kad je startovao motor, radio je normalno... Nakon toga su uzleteli. Tačno u 32. minutu leta dogodila se nesreća. Goran pre toga ništa nije javljao preko radio-veze, nije prijavio da ima nekih problema ili nešto slično - priča Todorović, i dodaje da Goranova prijateljica nije bila ni na kakvoj obuci sa Goranom:

Imali po dvoje dece

- To mogu da tvrdim jer Goran nije bio instruktor. On je jednostavno bio zaljubljenik u letenje i voleo je tu svoju strast da približi drugim ljudima, da ih provoza, da im dočara sve to. Posle nesreće došli su ljudi iz Centra za ispitivanje udesa u vazduhoplovstvu, ispitali su i sve nas na aerodromu.

Todorović ističe i da je Goran bio odličan pilot i plemenit čovek.

- Goran ima auto-servis, jer je po struci bio automehaničar. Kada god bi neko od nas pilota i njegovih prijatelja dovezao kod njega automobil na popravku, retko kad je hteo da naplati. Imao je veliko srce... - kaže on.

Petrović je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece i živeo je s njima u kući u naselju Železnik, gde je i auto-servis.

Goranova prijateljica Olivera je bila razvedena i sa dve ćerke je poslednjih nekoliko godina živela kod svog brata u ripanjskom naselju Brđani. Njene komšije nisu imale pojma da ona voli da leti avionom.

- Nikada mi nije pričala o tome, ali nakon razvoda gledala je da uživa u životu koliko je mogla. Nije delovalo da ju je rastanak od muža mnogo pogodio. Bavila se sportom i pazila je na svoje ćerke - kaže Oliverin komšija.

(FOTO) OVO JE SAMOHRANA MAJKA OLIVERA koja je stradala u padu aviona kod Zemun polja!

(VIDEO) POSLEDNJI LET IKARA IZ PROKUPLJA: Goranu Petroviću ovog puta nije pomoglo OGROMNO PILOTSKO ISKUSTVO!

(FOTO) SRUŠIO SE AVION KOD ZEMUN POLJA: Uznemirujuće fotografije pogibije ISKUSNOG PILOTA I ŽENE KOPILOTA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kibo

pre 5 godina

Prijateljica aka ljubavnica eee ozenjen sa dvoje dece a leti sa prijateljicama solo

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija