• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2018

11:05

PRAVOSNAŽNO! Tinejdžera udarao bejzbolkom, pa mu ZARIO NOŽ U SRCE i dobio 12 godina?!

Vesti

PRAVOSNAŽNO! Tinejdžera udarao bejzbolkom, pa mu ZARIO NOŽ U SRCE i dobio 12 godina?!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora A.D. (28), jer je 2009. godine ispred kafića u Boleču ubio maloletnog M.G. kojeg je najpre udarao bejzbol palicom, a potom mu zario nož u srce

Ovom presudom, odbijene su sve žalbe i potvrđena je odluka Višeg suda u Beogradu kojom je A.D. osuđen na 12 godina zatvora za krivično delo ubistvo, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Oštećeni je upućen da imovinsko-pravni zahtev ostvari u parničnom postupku.

A.D. je osuđen jer je 22. novembra 2009. godine nakon svađe prišao M.G. i više puta ga udario bejzbol palicom po glavi i telu, nakon čega je došlo do tuče dve grupe mladića koji su bili sa njima u društvu.

U jednom trenutku A.D. je nožem udario M.G. u levi potključni predeo, nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život, usled čega je pok. M.G. preminuo, navodi se u potvrđenoj presudi. 

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno cenio sve okolnosti koje su od značaja za krivičnu sankciju izrečenu prema A.D. 

Od olakšavajucih okolnosti sud je imao u vidu da je neosudivan i da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio mlađe punoletno lice, imao je 19 godina.

Međutim, sud je imao na umu i da je ubio mladog čoveka, njegovo ponašanje posle ubistva, kao i da se pripremao "za ovakav čin tako što je sa sobom poneo bejzbol palicu i nož".

"Apelacioni sud je mišljenja da je kazna zatvora u trajanju od 12 godina adekvatne i dovoljna da bi se sa njom postigla svrha kažnjavanja kao i svrha izricanja krivičnih sankcija", navodi se u odluci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vla

pre 5 godina

Ma malo je dobio, minimum 40, I to je blaga kazna za zveri kao sto je on

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija