• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

22.05.2018

09:15

BARBARA JE U RUMUNIJI?! Porodica dobila DOJAVU o nestanku devojčice iz Sente!

Vesti

BARBARA JE U RUMUNIJI?! Porodica dobila DOJAVU o nestanku devojčice iz Sente!

Podeli vest

U potragu za Barbarom Vitez (15) iz Sente, nestalom pre godinu i po, uključila se i međunarodna organizacija (IPO) sastavljena od policije i civilnog sektora bezbednosti. Budno se prati i proverava svaka dojava, a jedna od takvih ispostavilo se lažna, stigla je nedavno iz Rumunije

Zajedno sa tamošnjom policijom, po rečima Stevana Đokića iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu (DBA), koji pomaže porodici Vitez, pretražene su lokacije u Okolini Temišvara, gde je navodno Barbara viđena, ali ona, međutim nije pronađena.

"Šifra Barbara"

IPO je pokrenuo akciju "Šifra Barbara", u okviru koje će biti organizovana edukacija ljudi iz civilnog sektora bezbednosti, kako da se ponašaju  prilikom eventualnog  nestanka deteta u tržnom centru, na putu od kuće do škole i obrnuto, i u ostalim slučajevima.
- Veoma je važno znati kako postupiti u tim trenucima i šta je potrebno da se uradi - predočava Đokić.
- Svi lokali čiji ljudu budu prošli ovu obuku biće označeni nalepnicom "Šifra Barbara".

- Bili smo nedavno u Rumuniji, pretražili smo teren i sumnjiva mesta, ali nje tamo nije bilo. Imamo uverenja tamošnje policije da će i dalje nastaviti da traže nestalu devojčicu - kaže Đokić.

Informacije o tome da je navodno viđena osoba koja bi mogla biti Barbara Vitez stižu i iz Crne Gore, Bugarske, Albanije, tako da se, prema Đokićevim rečima, istraga proširila i na te zemlje.

Od januara na slučaju nestale devojčice, radi i policija u Mađarskoj, koja je, između ostalog, „pretresla" i lokale gde je navodno Barbara viđena.

- Svi mi koji smo u potrazi za Barbarom u kontaktu smo i sa organizacijama u Mađarskoj koje se bave potragom za nestalim osobama. Po njihovim informacijama, ona je u nekom trenutku, navodno, viđena u okolini Budimpešte, a potom blizu granice - objašnjava Đokić.

Porodica Vitez ne gubi nadu i ne odustaje od potrage za svojom mezimicom, čije se ime sa fotografijom i ličnim podacima nalazi i na interpolovoj žutoj listi nestalih osoba.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija