• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.05.2018

09:20

SUTRA NOVA PRESUDA PUZIGAĆI: U prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora za ubistvo francuskog navijača

Vesti

SUTRA NOVA PRESUDA PUZIGAĆI: U prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora za ubistvo francuskog navijača

Podeli vest

Viši sud u Beogradu izreći će sutra novu prvostepenu presudu Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava, povodom optužbi da je učestvovao u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona, koji je stradao u tuči navijača na Obilićevom vencu u Beogradu 2009. godine

Presuda će biti izrečena u Višem sudu u Katanićevoj u 14.30 sati, a Puzigaća će biti priveden iz pritvora Okružnog zatvora.
Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godinem, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici. 

NASTAVLJA SE SUĐENJE PUZIGAĆI za ubistvo Tatona

Puzigaća je u odstustvu bio osuđen pravosnažno na 14 godina zatvora jer je šest godina bio u bekstvu. Nakon hapšenja u Atini i izručenja Beogradu, sud mu je odobrio ponavljanje suđenja.
Tokom skrivanja se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava, pa se na suđenjima pojavljivao u monaškoj mantiji.

Na početku ponovljenog suđenja u aprilu 2017, Puzigaća je negirao učešće u tuči, tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nededa i tuče navijača Tuluza i Partizana.

Bris TatonInformer

Bris Taton

Optužen je kao jedan od organizatora navijačkih nereda.

U prvostepenom postupku Puzigaća je osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora. 

Ðorđe Prelić, koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, nedavno je novom pravosnažnom presudom osuđen na 10 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Tatona. Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.

Osim Puzigaće i Prelića, svi ostali optuženi za ubistvo Tatona su pušteni iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija