• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

24.05.2018

19:40

VILJUŠKAR PAO NA RADNIKA I UBIO GA PRED PENZIJU: Tog jutra Zoran je na posao je otišao u sedam, ali se u pet KUĆI NIJE VRATIO!

Vesti

VILJUŠKAR PAO NA RADNIKA I UBIO GA PRED PENZIJU: Tog jutra Zoran je na posao je otišao u sedam, ali se u pet KUĆI NIJE VRATIO!

Podeli vest

Radnik Zoran Mitić (63) iz Niša nastradao je u firmi "Balkan DOO Niš", kad je na njega pao viljuškar, koji je istovarivao iz kamiona pomoću čekrka! Nesrećni Mitić podlegao je stravičnim povredama u niškom Kliničkom centru, i to samo mesec dana pre odlaska u penziju

Zoran je, inače, bio zaposlen u prevozničkom preduzeću "Nišekspres", a prihode je dopunjavao povremeno radeći i u firmi "Balkan DOO Niš", gde ga je i zadesila tragedija. 

Dovezao na popravku

Inspekcija rada je ustanovila da nije bio osposobljen za rad koji ga je koštao života, pa će protiv ove firme biti pokrenut prekršajni postupak.

Poslodavac bez komentara

Niko od nadležnih iz firme "Balkan DOO Niš", u kojoj se dogodila nesreća, juče nije želeo da govori o Zoranovoj pogibiji. Na molbu novinara da razgovaraju sa vlasnikom iz firme je izašao čovek koji je tvrdio da on nije vlasnik niti direktor, ali nam je kazao da nemamo razloga da se tu zadržavamo jer nikakvu informaciju nećemo ni dobiti. Na telefon firme javila se jedna devojka, koja takođe nije želela da priča o tragediji.

Kako saznajemo, do tragedije je došlo prilikom istovara viljuškara, koji je na kamionu dovezen u "Balkan servis", ogranak firme "Balkan DOO Niš", radi popravke.

- Zoran je kamionom dovezao viljuškar i pomoću čekrka sa vitlom je počeo da ga istovaruje. Na njegovu nesreću, sajla je popustila i naglo se odmotala, pa je viljuškar skliznuo sa kamiona i pao na Zorana pre nego što je uspeo da se skloni - kaže naš sagovornik iz istrage.

Mitić je zadobio stravične povrede, zbog čega je hitno operisan u Kliničkom centru, ali je dva sata nakon nesreće preminuo.

- Pacijent je zadobio prelom grudnog koša, karlice, pucanje dijafragme, a kobne su bile i višestruke povrede stomačne aorte, usled čega je došlo do masivnog krvarenja - saopšteno je iz niškog Kliničkog centra.

VATRA NA AUTOPUTU: Kao gromom pogođen, srebrni audi završio je vožnju U OBLAKU DIMA!

Zoranovu porodicu teško je pogodila vest o njegovoj smrti. Njegova supruga Jevrosima kaže da je Zoran u vreme tragedije bio na neplaćenom odsustvu u "Nišekspresu", a u "Balkanu" je radio povremeno, kada bi ga pozvali.

- Tog jutra je kao i obično otišao na posao oko sedam sati, trebalo je da se vrati do pet po podne. Zabrinula sam se što je kasnio, pa sam ga pozvala telefonom, ali se nije javljao. Ubrzo me je pozvao vlasnik preduzeća i kazao mi da je Zoran doživeo nesreću - priča neutešna Jevrosima.

Ona je odmah otišla u bolnicu i umalo se onesvestila od šoka kad je čula za povrede.

(VIDEO) SPEKTAKULARNA AKCIJA MUP! Uhapšeno 67 osoba - ODUZETA DROGA, PUŠKE, BOMBE!

- Ne mogu da shvatim kako je mogao da nastrada... Zoran je uvek bio veoma oprezan, i kad bi kod kuće nešto radio, dobro bi se pazio. Kazali su mi da je postavio neke klocne oko kamiona, a da je on stajao na sredini kada je viljuškar krenuo da pada. To mi je čudno, ne liči to ne njega... Mnogo nam je teško, bio je divan suprug i brižan otac našoj 25-godišnjoj ćerki - priča Jevrosima.

Nije bio obučen

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je Inspekcija rada obavila uviđaj na mestu nesreće.

- Ustanovljeno je da je radnik zadobio tešku povredu sa smrtnim ishodom prilikom istovara viljuškara sa kamionske dizalice. Takođe, utvrđeno je i da je stradali čovek bio radno angažovan od strane firme "Balkan DOO Niš" ugovorom o privremeno-povremenim poslovima od 17. aprila 2018. godine, bez prijave na obavezno socijalno osiguranje i nije bio osposobljen za bezbedan i zdrav rad, zbog čega će u skladu sa zakonom biti pokrenut prekršajni postupak - navodi se u saopštenju Ministarstva.

MALA JANA POD LUPOM PSIHOLOGA: Tužilaštvo traži veštačenje ćerke SVIREPO UBIJENE JELENE MARJANOVIĆ!

Osnovno javno tužilaštvo je naložilo policiji da prikupi sve neophodne informacije o tragediji, kako bi se utvrdilo da li postoje elementi nekog krivičnog dela.

Zoran  je sahranjen na groblju u selu Dolac, odakle je rodom. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goca

pre 5 godina

Covek posle sezdesete godine starosti nije u stanju da radi, sve su sporiji refleksi i pokreti. Zbog svega toga mora se u penziju ranije a ne sa 65 g.starosti , naravno da je drzavi bitno sto manje penzionera !?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija