• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.05.2018

13:40

SAKRILI 15.000 FUNTI U GAĆE: Zaplenjen novac na Gradini i Horgošu, oduzeto i 10.000 evra

Vesti

SAKRILI 15.000 FUNTI U GAĆE: Zaplenjen novac na Gradini i Horgošu, oduzeto i 10.000 evra

Podeli vest

Srpski carinici su u dva slučaja na prelazima Gradina i Horgoš, prilikom kontrole na izlazu iz zemlje, zaplenili gotovo 11.000 neprijavljenih evra i preko 3.000 funti, saopšteo je danas iz Uprave carina

Prema saopštenju, na Gradini su carinici 26. maja pronašli neprijavljene evre i funte, kada je za detaljan pregled izdvojen audi britanskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana. 
Oni su prilikom susreta sa carinicima rekli da imaju samo lični prtljag.

Međutim, carinici su u torbi suvozača (37) koja se nalazila na zadnjem sedištu, pronašli 15.630 funti koje su bile umotane u potkošulju i donji veš, dok je vozač u džepu jakne imao još 5.000 funti.

FunteBeta

Funte

Pošto su izjavili da je novac zajednički, obojici je vraćen dozvoljeni iznos od po 8.765 funti što je protivvrednost za 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

 Na Horgošu su carinici 24. maja za detaljan pregled izdvojili „škodu oktaviju“ čeških registarskih oznaka, kojom su putovala dvojica srpskih državljana albanske nacionalnosti. 

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, obojica su izjavila da sa sobom nose samo lični prtljag i po dozvoljenih 10.000 evra. Detaljnim pregledom je utvrđeno da 46-godišnji vozač nije govorio istinu, jer je tokom ličnog pretresa, u džepu njegovih pantalona pronađeno 20.700 evra, dok je suvozač kod sebe zaista imao sumu koju je i prijavio. 

Neprijavljenih 10.700 evra pronađenih u džepu vozača je privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka, dok je putnicima vraćena dozvoljena suma od po 10.000 evra. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija