• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

29.05.2018

09:51

IZMASAKRIRAO BEBE, POSLALI GA U LUDNICU?! Bivši profesor fizičkog iz Štrpca NEĆE IĆI NA ROBIJU!

Vesti

IZMASAKRIRAO BEBE, POSLALI GA U LUDNICU?! Bivši profesor fizičkog iz Štrpca NEĆE IĆI NA ROBIJU!

Podeli vest

Dejanu Krstičiću (36), koji je u februaru 2017. nožem ubio jednog blizanca, a drugog teško ranio, konstatovana je paranoidna šizofrenija, pa je do daljeg poslat u zatvorsku ludnicu

Dejan Krstičić (36) iz Štrpca, koji je 20. februara 2017. izmasakrirao svoje sinove blizance Nemanju i Danila stare samo 40 dana, neće ići na robiju već u ludnicu, jer su psihijatri utvrdili da boluje od paranoidne šizofrenije! Tokom krvavog pira mali Nemanja je na mestu ubijen udarcem nožem u srce, dok su lekari uspeli da spasu teško ranjenog Danila, kom je otac rasporio stomak! On se nakon mukotrpnog lečenja oporavio i sada sa majkom živi kod njenih roditelja.

JEZIVO PRIZNANJE ZVERI IZ ŠTRPCA PRED TUŽIOCEM: Sećam se da sam izbo decu, ALI NE ZNAM ZAŠTO SAM TO UČINIO!

Informeru je u sudu u Uroševcu potvrđeno da je Krstičić posle zločina bio na psihijatrijskom veštačenju, tokom kog je konstatovano da on nije bio uračunljiv kad je iskasapio svoje tek rođene bebe.

40 dana bili su stari Dejanovi blizanci kad ih je izmasakrirao nožem iz čista mira

Kolege: Nije umeo da obuzda decu

Dejan Krstičić je do zločina radio kao profesor fizičkog vaspitanja u jednoj srednjoj školi. Njegove kolege su kazale da je on bio malo neobičan, ponekad se čudno ponašao, a često je imao problema da obuzda decu na času. Međutim, kako su kazali, nije bio agresivan, pa su svi bili u šoku kad su čuli da je izmasakrirao svoju decu.

- Odeljenje za teški kriminal Osnovnog suda u Uroševcu izrekao je Dejanu Krstičiću, optuženom za teško ubistvo, meru obaveznog psihijatrijskog lečenja u Institutu psihijatrijske forenzike Kosova. Ova mera trajaće sve dok ne prestane potreba za daljim lečenjem, odnosno do poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja - navodi se u dopisu uroševačkog suda.

Dodaje se i da su veštaci psihijatrijske forenzike zaključili da okrivljeni ima mentalni poremećaj paranoidna šizofrenija.

- U međunarodnoj klasifikaciji mentalnih bolesti, paranoidna šizofrenija se kodira sa "F20", a smatra se teškim poremećajem koji karakteriše promena mišljenja, percepcije i ponašanja sa pojavom deluzija, halucinacija i iskrivljenog tumačenja realnosti - saopštio je sud.

KRVAVI ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Evo šta se tačno dogodilo monstrumu iz Štrpca pre nego što je iskasapio rođenu decu!

Podsetimo, Krstičić je radio kao profesor fizičkog u jednoj srednjoj školi. Kobne večeri je u svojoj porodičnoj kući, naočigled supruge Ane, iz čista mira kuhinjskim nožem ubio Nemanju, zarivši mu sečivo pravo u srce, a Danila je bukvalno rasporio po stomaku. Unakaženu bebu je od sigurne smrti spasla majka, koja se rvala sa pomahnitalim mužem i otela mu ga je iz ruku. Mališan je sa teškim povredama prebačen u niški Klinički centar, gde su lekari uspeli da mu spasu život nakon jedanaestodnevne borbe i više operacija.

Pitao tužioca kako su mu deca?!
Krstičić je tužiocu rekao da se ničeg ne seća. Čak je u jednom trenutku pitao tužioca: "A kako su mi deca, šta rade?"
Dejanov prijatelj

Sudeći prema izjavama prijatelja porodice Krstičić, tragedija se mogla sprečiti da je Dejan na vreme poslat na lečenje, ali je njegova porodica, kako tvrde, krila činjenicu da on boluje od teške psihičke bolesti.

- Dejan je uvek bio tih i povučen čovek, a posle rođenja blizanaca njegovo stanje je izmaklo kontroli. Mnogo se plašio, govorio je da će mu neko oteti decu i ubiti ih, da će im povaditi organe... Govorio je da vidi neke sumnjive ljude kroz prozor... Trebalo je da ode kod psihijatra u Kosovsku Mitrovicu 21. februara 2017, ali je samo dan pre toga izmasakrirao bebe - kazali su Dejanovi prijatelji posle krvavog pira.

Dok je bio u pritvoru, Krstičić je tvrdio da se ničeg ne seća i da nikada ne bi naškodio svojoj deci. Čak je u jednom trenutku pitao tužioca: "A kako su mi deca, šta rade?" Dejanova supruga Ana i preživela beba su se posle mukotrpnog lečenja preselili kod njenih roditelja, gde su nastavili život nastojeći da prebrode jezive traume. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija