• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

31.05.2018

08:58

ŽABAC NA SLOBODI! Osumnjičen za teško ubistvo, ali tužilaštvo NIJE PODIGLO OPTUŽNICU U ZAKONSKOM ROKU?!

Vesti

ŽABAC NA SLOBODI! Osumnjičen za teško ubistvo, ali tužilaštvo NIJE PODIGLO OPTUŽNICU U ZAKONSKOM ROKU?!

Podeli vest

Nebojši Tubiću Žapcu (58), koji je osumnjičen za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom novosadskom investitoru Spasoju Miličeviću (63), posle više od pola godine ukinut je pritvor 

Kako piše "Dnevnik", Žabac se na slobodi našao jer novosadsko tužilaštvo nije u zakonskom roku od šest meseci podiglo optužnicu, pa nije postojao dalji osnov da bude u pritvoru zatvora na Klisi, niti u kućnom pritvoru s nanogvicom.

Izvor "Dnevnika" kaže da je Tubić u petak, 25. maja pušten iz pritvora zatvora, u koji je bio vraćen nedelju dana ranije jer nije poštovao zabranu napuštanja stana bez odobrenja.

Naime, utvrđeno je da je stan napuštao i bez prethodno dobijenog odobrenja. U nekoliko slučajeva poverenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija nisu ga prilikom kontrole pronašli kod kuće. Nekoliko puta je tražio odobrenje da izađe iz stana, i to mu je svaki put omogućeno.

Inače, Žapcu je pritvor produžavan dva puta. Njegov advokat je početkom marta uložio žalbu i zatražio da njegov klijent tokom istrage nosi nanogvicu i boravi u kućnom pritovru. Taj zahtev sud je prvo odbio, a potom prihvatio.

GOCA BOŽINOVSKA PROLAZI KROZ TEŽAK PERIOD: Moj Žabac nije ubica! Pustite me da odem kod njega u zatvor!

Na saslušanju, Žabac je negirao optužbe.

- Meni je pola lobanje plastično, ne mogu svega da se setim. Mogu da iznesem ono što znam, a znam da ga ja nisam ubio i to negiram - rekao je Tubić.

Nebojša Tubić Žabac je osumnjičen da je 7. novembra 2017. godine pretukao 63-godišnjeg Spasoja Milićevića na parkingu na Bulevaru despota Stefana. I dalje nema preciznih informacija šta se tačno dogodilo na parkingu, osim da je policiji nešto posle 20 časova dojavljeno da na asfaltu leži čovek i da su svedoci izjavili da je svemu prethodila tuča.

Poznanici Milićevića su poručili da je njemu i ranije prećeno zbog prostora na kom je bio smešten magacin njegove firme.

Žabac je inače u javnosti označen kao "kontroverzni biznismen", a događaj koji je izazvao pažnju novosadske javnosti desio se pre pet i po godina, u maju 2012. kada je upucan u glavu u piceriji "Aleksandar" na Grbavici, ali je preživeo. Protiv njega su ranije podnošene krivične prijave za dela privrednog kriminala za šta je obično osuđivan uslovno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija