• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.05.2018

14:42

STEFANOVIĆ: Policija u Sremskoj Mitrovici zaplenila 70 kg narkotika!

Vesti

STEFANOVIĆ: Policija u Sremskoj Mitrovici zaplenila 70 kg narkotika!

Podeli vest

 Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je danas obišao Policijsku upravu u Sremskoj Mitrovici, istakao je da je ta uprava ostvarila značajne rezultate u zapleni narkotika i rasvetljavanju krivičnih dela i poručio da bezbednost građana mora uvek da bude na prvom mestu svakom policajcu.

- Dobar rad policajaca Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, koji su u prethodnoj godini očuvali javni red i mir i za gotovo duplo povećali procenat rasvetljavanja krivičnih dela, pokazuje da su i načelnik i ljudi koji rade na terenu ozbiljno posvećeni bezbednosti građana - rekao je Stefanović, ističući da je na teritoriji ove uprave od početka godine do danas zaplenjeno oko 70 kilograma narkotika.

Ministar je razgovarao i sa policijskim službenicima policijskih stanica Ruma, Inđija, Stara Pazova, Šid, Pećinci i Irig, koje su u sklopu pomenute policijske uprave. 

Stefanović je, zajedno sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavom Nedimovićem, prisustvovao i primopredaji vozila, motocikala, čamca i prateće opreme, koju je opština Sremska Mitrovica donirala policiji.

- Dobra saradnja lokalne samouprave u ovom gradu sa policijskom upravom pokazatelj je da i opština brine o javnom redu i miru i o tome da bezbednosna situacija na ovoj teritoriji bude najbolja moguća. Za očuvanje bezbednosti od velikog je značaja i nabavka novih tehnologija. Zato hoćemo da policijske stanice budu modernizovane, da video nadzor u školama, vrtićima i na saobraćajnicama bude nešto što je uobičajena stvar, kako bi policajci u što kraćem roku mogli da reše krivična dela - rekao je Stefanović.

MUP Srbije

Ministar je obišao i taktičko - tehnički zbor na kome su, u okviru projekta policija u zajednici, građani, posebno najmlađi, na platou ispred Policijske uprave mogli da se druže sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i da se upoznaju sa opremom i tehnikom.

- Ovo je dobra prilika da se građani upoznaju sa policajcima, jer koncept policije u zajednici nije mrtvo slovo na papiru. Taj koncept može biti aktivan samo ako građani dobro znaju šta policija radi i ako imaju poverenja, a verujem da imaju razloga za to ukoliko je policija aktivna u obilasku, patrolama i razgovoru sa građanima, kao i suzbijanju svih oblika kriminaliteta - naveo je Stefanović. 

MUP Srbije

On je istakao i da je cilj Vlade Srbije da se Sremska Mitrovica i sve druge opštine na teritoriji Sremskog okruga ekonomski razvijaju, kao i da Sremska Mitrovica bude destinacija i za turiste, koji u Srbiju dolaze brodovima. 

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader istakao je da lokalna samouprava ima dobru saradnju sa Policijskom upravom i da obezbeđuje određena tehnička sredstva u cilju unapređenja bezbednosti građana. 

- Nadam se da će naši građani biti bezbedniji i ujedno ih pozivam da probamo svi zajedno da poštujemo pravila kako bi policajci imali što manje posla - rekao je Sanader. 

MUP Srbije

U Skupštini grada Sremska Mitrovica održana je i svečanost na kojoj su uručene nagrade najboljim malim autorima na području Srema na literarno-likovnom konkursu, koji je organizovan u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece, koji pohađaju učenici četvrtog i šestog razreda osnovnih škola.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 5 godina

Au...koja količina. Dobro da je sprečeno da se pojavi na ulici!

tea

pre 5 godina

Ovo je dobra prilika da se građani upoznaju sa policajcima, jer koncept policije u zajednici nije mrtvo slovo na papiru..

Damir

pre 5 godina

Današnji rezultat policije je vredan pomena !

Ranko

pre 5 godina

Sve pohvale za rad policije u Sremskoj Mitrovici, kolege policajci ugledajte se na hrabrost i angažovanost Vaših kolega.

kiki

pre 5 godina

Sve pohvale za MUP i sve policajce koji brinu o našoj sigurnosti.

Marko

pre 5 godina

Zaista ogromna zaplena, sve pohvale za policiju.

Mirijana

pre 5 godina

Gde se vredno i pošteno radi, tu se vide i rezultati!!! Sve pohvale!

Mirijana

pre 5 godina

Gde se vredno i pošteno radi, tu se vide i rezultati!!! Sve pohvale!

Hana

pre 5 godina

Naša policija ima sve bolje i bolje rezultate. Bravo !

Ivan

pre 5 godina

Policija je pokazala svoju spremnost da se obračuna sa svim vidovima kriminala.

Miroslav

pre 5 godina

Suzbijanje krimilaiteta je veoma diskutabilna stvar. Posto je kriminal rasprostranjen po Srbiji u velikoj meri, sto se narkotika tice, svaka akcija, i sprecavanje dilera, da stignu do tacke destinacije, je odlicna stvar. Prema statistickim podacima svako peto dete do 8 og razreda je probalo marihuanu (ili bilo koju drugu vrstu trave za koju kazu marihuana), a svaki drugi od 16, godine je uzivalac opojnih sredstava. Apel za roditelje. Dobro vodite racuna o svojoj deci, jer i ono najnaivnije koristi opojna sredstva. Hvalaa.

Tanja

pre 5 godina

Policija efikasno radi svoj posao sa odličnim rezultatima.

Labuda

pre 5 godina

Hapsi dilere drzavo,moramo zastititi nase najmladje i najvoljenije od tog otrova.Samo hapsi i u zatvor.

Lela

pre 5 godina

Trebamo svi da podržimo MUP u borbi protiv narkotika i dilera, što manje droge na ulicima , to bolje.

Feđa

pre 5 godina

Pordška policiji , borba protiv narkotika mora biti stalna i jaka , svakim danom što više se zapleni to će je biti sve manje na ulicama.

Nikola

pre 5 godina

Policija radi odgovorno svoj posao, i sada su zaplenili 70 kg narkotika i to pokazuje da se u Srbiji iz dana u dan smanjuje kriminal i sve više kriminalaca hapsi.

mima

pre 5 godina

U sremskoj Mitrovici zaplenjeno 70 kg droge strasno I pohvale policiji na dobro obavljenom zadatku.

Darija

pre 5 godina

Policija efikasno suzbija svaki oblik kriminala.

Izbori 2024

Vesti

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade
Društvo

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović posetili su danas povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda tokom vežbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav u okviru vojnog kompleksa "Orešac".

16.04.2024

18:28

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija