• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.06.2018

15:57

VELIKA AKCIJA MUP: Uhapšeno 27 osoba - OŠTETILI DRŽAVU ZA 1,2 MILIONA EVRA!

Vesti

VELIKA AKCIJA MUP: Uhapšeno 27 osoba - OŠTETILI DRŽAVU ZA 1,2 MILIONA EVRA!

Podeli vest

Pripadnici MUP su, u više odvojenih akcija, uhapsili 27 osoba i podneli krivične prijave protiv 102 lica, zbog sumnje da su koruptivnim krivičnim delima i delima iz oblasti finansijskog kriminala oštetili budžet Republike Srbije i drugih privrednih i fizičkih lica za više od 1,2 miliona evra

Te akcije, sprovedene u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, usmerene na suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije sprovedene su na teritoriji Beograda, Aleksinca, Pirota, Niša, Čačka, Kragujevca, Kikinde, Leskovca, Pančeva, Požarevca, Sremske Mitrovice i Subotice, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su od 2008. godine do danas počinili više krivičnih dela: zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara, pranje novca, falsifikovanje novca, neovlašćeno organizovanje igara na sreću, nedozvoljena trgovina, prouzrokovanje lažnog stečaja, poreska utaja i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Među uhapšenima su zaposleni u opštoj bolnici u Aleksincu, bivše odgovorno lice JKP "Gradska toplana" Pirot, nadzorni organ Direkcije za izgradnju grada Pirota, odgovorno lice Šumarskog gazdinstva "Severni Kučaj" Kučevo, odgovorno lice Centra za socijalni rad u Babušnici, odgovorno lice turističke agencije "MM TURS" iz Niša, odgovorno lice turističke agencije "VIP tours&service" iz Niša, odgovorno lice Skupštine preduzeća "Beograđevinar" kao i osnivači, vlasnici i odgovorna lica više privatnih firmi.

Krivičnim prijavama obuhvaćeno je i osam policijskih službenika, među kojima je i jedan načelnik regionalnog centra, navodi se u saopštenju.

Krivičnim prijavama obuhvaćeni su i odgovorno lice Društva za cerebralnu paralizu, dečiju paralizu i plegije u opštini Požega, zaposleni u dečjem odeljenju Zdravstvenog centra Knjaževac, vršilac dužnosti odgovornog lica Zavoda za transfuziju krvi u Nišu, bivši vršilac dužnosti odgovornog lica javnog preduzeća "Resavica", zaposleni u "Srbijagasu", bivše odgovorno lice "Elektrokosmeta" sa sedištem u Beogradu, bivše odgovorno lice hidroelektrane Gazivode iz Zubinog potoka, kao i vlasnici i odgovorna lica u više privrednih društava i druga fizička lica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija