• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D.

06.06.2018

17:57

ODGOVARAĆE LOKALNI MOĆNIK KOJI JE MERCEDESOM PREGAZIO LJUDE NA PUMPI: Posle pisanja Informera, protiv bahatog vozača podneta KRIVIČNA PRIJAVA, PRETI MU 4 GODINE ZATVORA!

Vesti

ODGOVARAĆE LOKALNI MOĆNIK KOJI JE MERCEDESOM PREGAZIO LJUDE NA PUMPI: Posle pisanja Informera, protiv bahatog vozača podneta KRIVIČNA PRIJAVA, PRETI MU 4 GODINE ZATVORA!

Podeli vest

Dragoljub Aćimović (65), koji je 14. maja na pumpi u Malom Zvorniku pokosio Dalibora Tomića (32) i Milovana Bojić (54) i teško ih povredio, odgovaraće za teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju

Policija u Malom Zvorniku podnela je u ponedeljak, nakon pisanja Informera, krivičnu prijavu protiv sportskog funkcionera i lokalnog moćnika Dragoljuba Aćimovića (65), koji je 14. maja "mercedesom" u punoj brzini na benzinskoj pumpi pokosio i teško povredio radnika Dalibora Tomića (32) i mušteriju Milovana Bojića (54)!

Aćimović se tereti za teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju, za koje je zaprećena kazna do četiri godine zatvora (pogledajte okvir).

Obavljen uviđaj

Kako navode u MUP, sumnja se da je Aćimović išao iz pravca Loznice i da nije bezbedno zaustavio vozilo ispred motokultivatora koji je započeo skretanje. Aćimović je tada izgubio kontrolu nad "mercedesom", sleteo sa puta i na prostoru NIS pumpe naleteo na dve osobe.

Preduzete mere
Policija je posle udesa preduzela sve potrebne mere, a krivična prijava protiv Aćimovića podneta je u ponedeljak

- Odmah po prijavi saobraćajne nezgode na lice mesta izašla je saobraćajna policija, a o događaju je obavešten nadležni tužilac, po čijem nalogu je policija izvršila uviđaj i testirala vozače na alkohol. Analiza, koja je posle nekoliko dana stigla iz Šapca, pokazala je da nijedan vozač nije bio pod uticajem alkohola. Takođe, policija je preduzela i druge mere na pronalaženju drugih materijalnih dokaza - kažu u policiji.

U MUP dodaju da je urađena identifikacija direktnih očevidaca ove saobraćajne nezgode:
- Nakon obavljenih razgovora sa očevicima nezgode, policija je o novim činjenicama obavestila nadležnog tužioca, koji je tada naložio da se dvojica vozača saslušaju u svojstvu osumnjičenih i da se protiv njih podnese krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Novinari našeg lista juče su ponovo pokušali da kontaktiraju Dragoljuba Aćimovića, ali nam se na telefon javio njegov sin Ljubomir koji nije bio previše rečit:
- Nema šta moj otac da priča za medije. Ako vas nešto zanima, zovite policiju, oni imaju sve informacije, pa neka vam ispričaju. Moj otac nije priveden, ali ne želi da daje izjave - rekao nam je Dragoljubov sin Ljubomir i potom nam prekinuo vezu.

Naplata štete
Sa druge strane, Milovan Bojić, na koga je automobilom naleteo Dragoljub Aćimović, kaže za naš list da će podneti privatnu tužbu protiv vozača "mercedesa" jer zbog povreda trpi ogromnu finansijsku štetu.

Informer

Milovan Bojić

- Dok ležim i čekam oporavak, platio sam radnike da rade na mom poljoprivrednom zemljištu pošto od toga živim. Neko će morati da mi nadoknadi sav taj gubitak! Niko iz policije me još nije pozvao i nemam nikakve nove informacije. Čekam da vidim policijski zapisnik, pa da podnesem pojedinačnu prijavu protiv krivca i da pokušam da naplatim novac od osiguranja. Doktori kažu da neću moći na noge bar još tri meseca, što znači da tri meseca neću moći da radim. To neko mora da plati - kaže Bojić.

(VIDEO) JAČI OD DRŽAVE! MANIJAK IZ MERCEDESA BEZ KRIVIČNE PRIJAVE: Iako se na snimku vidi kako gazi ljude, lokalni moćnik "oslobođen" ZBOG NEDOSTATKA DOKAZA!

Prete mu četiri godine robije

Aćimović će odgovarati za teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju, član 297, stav 3, koji glasi: - Ako je usled dela iz čl. 289. stav (3) ovog zakonika nastupila teška telesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmera prilikom ugrožavanja javnog saobraćaja, učinilac će se kazniti zatvorom do četiri godine.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) MANIJAK POKOSIO LJUDE NA PUMPI U MALOM ZVORNIKU! LOKALNI FUNKCIONER UMALO IZAZVAO NEZAPAMĆENU TRAGEDIJU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fuj

pre 5 godina

Bežanje sa lica mesta, kao i nepružanje pomoći povređenima je takođe krivično delo, tj. dva krivična dela. U ovom slučaju otežavajuća okolnost za izvršioca, gdje treba dobiti maksimalnu propisanu kaznu. Izgleda da od ovoga neće biti ništa, jer policija nije podnela kvalitetne krivične prijave. Nisu podneli krivične prijave za ova gore navedena krivična dela.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija