• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

08.06.2018

08:06

IVANKU MUŽ PROKLEO, A ONA GA ZAKLALA! Četiri godine se krila u selu kod Aleksinca!

Vesti

IVANKU MUŽ PROKLEO, A ONA GA ZAKLALA! Četiri godine se krila u selu kod Aleksinca!

Podeli vest

Bugarka Ivanka Georgieva (49) izručena je juče u Dimitrovgradu predstavnicima bugarske vlasti jer je u toj zemlji osuđena na osam godina zatvora zbog svirepog ubistva muža Georgi Georgieva! 

Ivanka je zaklala supruga 2010. u selu Orlandovci kod Sofije, ali je 2014. pobegla u Srbiju, čim joj je izrečena pravosnažna presuda, i donedavno se krila u aleksinačkom selu Kraljevo!

Kako je potvrdila Ana Gajić Ristić, portparol Višeg suda u Nišu, Georgieva se od marta nalazila u ekstradicionom pritvoru.

- Viši sud je 10. aprila doneo rešenje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Ivanke Georgieve po molbi javnog tužilaštva Republike Bugarske. Po pravosnažnosti rešenja, Ministarstvo pravde je 11. maja dozvolilo izručenje, pa je juče obavljena primopredaja Ivanke Georgieve između naših i bugarskih vlasti - saopštila je sudska portparolka.

(HOROR VIDEO) ZAKLALA MUŽA PRED OČIMA DECE! Policajci provalili u kuću i ZATEKLI STRAVIČAN PRIZOR!

Ivanka je do hapšenja u martu pune četiri godine živela u aleksinačkom selu Kraljevo, kod jednog svog sunarodnika, koji je u Srbiji, kao i ona, boravio ilegalno. Bavila se prodajom na buvljoj pijaci, a policija ju je slučajno otkrila prilikom rutinske kontrole. Protiv muškarca koji je živeo s Ivankom podneta je prekršajna prijava zbog neprijavljenog boravka u Srbiji.

Georgieva je, inače, ubila muža Georgija 24. februara 2010. u porodičnoj kući.

- Oni su se oko ponoći posvađali jer je Georgiev bio pijan, pa ga je Ivanka isterala iz kuće. Muž, koji je imao debeo dosije zbog krađa i drugih prestupa, počeo je da psuje Ivanku, a onda ju je i prokleo da umre u najgorim mukama, što je nju najviše i pogodilo! Dok joj je Georgi bio okrenut leđima jer se obuvao, Ivanka je zgrabila nož sa stola i zarila mu ga je u vrat - naveli su bugarski istražni organi.

DROGIRANA "KANIBALOM" ZUBIMA ZAKLALA DEČKA I NJEGOVOG PSA! Jezivi detalji ubistva usred Beograda!

Ivanka je zatim pozvala Hitnu pomoć i kazala da je Georgi došao kući sa nožem zabodenim u vrat. Pri tom iskazu ostala je i u policiji, ali je podvrgnuta detektoru laži, koji je pokazao da ne govori istinu. Ona je 2. februara 2012. osuđena na deset godina zatvora, što je dve godine kasnije potvrdio i Apelacioni sud u Sofiji. Međutim, Kasacioni sud joj je smanjio kaznu za dve godine, sa obrazloženjem da je, uprkos svemu, ipak pokušala da pomogne mužu pozivanjem Hitne pomoći.

Ivanka se branila sa slobode, što je iskoristila da pobegne iz zemlje čim je pravosnažno osuđena, pa je za njom raspisana poternica. 

Živela sa Bugarinom, radila na pijaci
Ivanka je živela sa jednim Bugarinom u aleksinačkom selu Kraljevo, a radila je na buvljoj pijaci



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija