• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

09.06.2018

17:53

AKO JE UBILA, IMALA JE RAZLOGA! Celo selo brani Bugarku, koja je izručena JER JE POSLE SVAĐE ZAKLALA MUŽA!

Vesti

AKO JE UBILA, IMALA JE RAZLOGA! Celo selo brani Bugarku, koja je izručena JER JE POSLE SVAĐE ZAKLALA MUŽA!

Podeli vest

Ivanka Georgieva (49) je poštena i vredna žena, svima je pomagala. Ne bi ona ubila muža u Bugarskoj 2010. bez debelog razloga. Nek nam je vrate, apeluju meštani sela Kraljevo, gde se Ivanka krila

Meštani aleksinačkog sela Kraljevo, gde se krila Bugarka Ivanka Georgieva (49), osuđena u domovini na osam godina zatvora zbog ubistva muža, za nju imaju samo reči hvale! Kraljevčani tvrde da je ona poštena, vredna, uvek spremna da pomogne i da je sigurno imala debeo razlog za to što je presudila svom suprugu u Bugarskoj 2010. godine!

Oni nisu ni slutili da je Ivanka godinama u bekstvu, ali ni nakon njenog nedavnog hapšenja, niko je u Kraljevu ne osuđuje! Svi se nadaju da će Ivanka biti pomilovana u Bugarskoj i da će se vratiti u njihovo selo.

Tajnu krila od svih

Najteže je Vanjino hapšenje, kako su Ivanku zvali u Kraljevu, podneo Dragiša Milošević (67), o kojem se Bugarka starala jer se jedva kreće.
- Ona je u selo došla sa nekim Bugarinom Sergejom, koga je predstavila kao muža. Počela je da radi kod jednog mladića sa kojim imam ugovor o doživotnom izdržavanju, pa ju je on angažovao da mi vodi domaćinstvo. Mnogo sam bio zadovoljan njome. To je vredna, tolerantna i pažljiva žena. Nikada nije pušila u kući, iako je volela cigarete. Ni pauzu za kafu nije pravila! Srknula bi gutljaj, pa bi nastavila da radi po kući - priča Dragiša.

Slutila hapšenje

Kraljevčanin Dejan Nikolić kazao nam je da je Ivanka slutila da joj se sprema zlo.
- U martu, neposredno pred hapšenje, bila je rasejana, možda čak i pod sedativima. Bila je sigurno zabrinuta - priča Nikolić.

Ivanka je pričala malo i retko o svom životu u domovini, ali niko nije sumnjao da krije strašnu tajnu.
- Povremeno je zvala sina u Bugarskoj, ima i snaju koja se u maju drugi put porodila. Vanja mi je kazala da ima stan u centru Sofije i kuću na Ilincima, ali da je srpskih korena, jer joj je navodno baba Piroćanka. Pitao sam je šta ju je nateralo da dođe u Srbiju, a ona se žalila na skupoću u Bugarskoj otkako je ova zemlja članica Evropske unije - navodi Dragiša.

Ivanka je, inače, sa Sergejom živela u kući jednog građevinskog preduzimača, kod kog je ovaj radio u Nišu. Najviše su se družili sa prvim komšijom Slavkom Milenkovićem.
- E u pi*ku materinu! Sve ću da kažem samo ako će to njoj da pomogne! Mnogo dobra, poštena žena! Svima se nudila da pomogne. Mnogo mi je žao i nje i Sergeja, čuo sam da je i on izručen jer nije imao prijavljen boravak u Srbiji. To su pošteni ljudi! Tu noć, 6. juna, pre hapšenja, Sergej mi je vratio hiljadu dinara koje sam mu pozajmio. Stvarno bismo voleli da se vrate i on i ona i da joj se smanji kazna. Ne bi ona ubila muža bez debelog razloga - komentariše Milenković.

Nož u vrat

Podsetimo, Ivanka je ubila muža 24. februara 2010. u kući u okolini Sofije, zarivši mu nož u vrat. Najpre je osuđena na deset godina zatvora, da bi joj kazna pravosnažno bila smanjena na osam. U bekstvu je od 2014. godine, kad je ilegalno ušla u Srbiju. 
Kako saznajemo, policija je u nekoliko navrata dolazila u Kraljevo i pripremala hapšenje, da bi pripadnici Žandarmerije sredinom marta upali u kuću i uhapsili Ivanku i Sergeja. Ona je 7. juna predata bugarskim vlastima.  

IVANKU MUŽ PROKLEO, A ONA GA ZAKLALA! Četiri godine se krila u selu kod Aleksinca!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
grckizet

pre 5 godina

Zivio sam u Bugarskoj. Nema narod u svjetu (osim Bosnjaka, Makedonaca, ex-YU) da vole Srba tako mnogo. Super ljudi, super narod. Pa takodje, obicni dobri Srbi vole Buagara.

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija