• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

10.06.2018

08:51

GORE OD NAJGOREG HORORA! OTKRIVENO zašto je maloletnik HTEO DA SILUJE DEČAKA na Novom Beogradu!

Vesti

GORE OD NAJGOREG HORORA! OTKRIVENO zašto je maloletnik HTEO DA SILUJE DEČAKA na Novom Beogradu!

Podeli vest

"Sad ću da te kaznim", navodno je rekao tinejdžer koji je seksualno napastvovao dečaka, sina Z. G. koji je pucao u njegove roditelje, pre nego što ga je odvukao u žbunje i pokušao da ga siluje

Javnost ne prestaje da spekuliše o okolnostima koje su dovele do krvavog obračuna na Novom Beogradu prošle nedelje, kada je Zoran G. u noge upucao Katarinu J. i Sinišu J., roditelje dečaka koji je navodno seksualno zlostavljao njegovog sina. Nakon hapšenja, ali i u kancelariji tužioca Zoran je uporno ponavljao da je na bračni par pucao u besu zbog njihovog nonšalantnog stava prema silovanju njegovog sina.

FUDBALSKI MENADŽER PRIZNAO DA JE SVETIO SINA: Pao mi mrak na oči, nisam hteo da upucam majku nasilnika, SAMO OCA!

Osim toga, Zoran G. je kod tužioca izneo i detalje okolnosti koje su dovele do ranjavanja Katarine i Siniše. Blic je došao do saznanja o pomenutim detaljima i - iako je u pitanju iskaz osumnjičenog koji može da se brani i lažima - jasno je da se na Novom Beogradu desilo nešto strašno.

Silovatelj ima 12 godina i nema krivičnog dela

Šta će institucije dalje preduzeti u istrazi ovog šokantnog događaja, bilo je pitanje koje je Blic juče uputio beogradskom Višem tužilaštvu o tome da li će naložiti predistražne radnje da bi se utvrdila odgovornost - tinejdžera, ali i njegovih roditelja - za eventualno silovanje dečaka.
- Kao što vam je poznato, a u vezi s vašim pitanjem koje se odnosi na eventualno krivično delo silovanja, morate imati u vidu da je eventualni izvršilac uzrasta 12 godina i da je, shodno članu 112 stav 8 Krivičnog zakona, u pitanju dete - kažu u tužilaštvu. To očigledno znači da dalje istrage o ovom delu neće biti jer "osumnjičeni" ne može krivično da odgovara. Što se tiče krivičnog dela zapuštanje maloletnika, odnosno potencijalne odgovornosti napasnikovih roditelja, u Višem tužilaštvu kažu da to delo nije u njihovoj nadležnosti.

Naime, Zoran G. je, između ostalog, rekao tužiocu da se seksualni napad dogodio u 20 minuta, koliko nije bio u blizini sina.

- Moj sin se igrao sa tim dečakom, igrali su se loptom. Ušao sam u kuću kada me je supruga pozvala jer joj je bila potrebna pomoć oko našeg mlađeg deteta. Komšinice su dovele sina u stan: plakao je, a gaće su mu bile krvave. One su mi ispričale da su videle kako se stariji dečak iživljava nad njim u žbunju. Rekle su mi da mu je rekao: "Loše si mi dodavao loptu, sad ću da te kaznim". Sin mi je sve potvrdio - rekao je Zoran na saslušanju.

Šokiran pričom koju je čuo, otišao je kod roditelja tinejdžera da raspravi sa njima sve što se dogodilo. Interesantno je da Zoran u svom iskazu navodi da je tinejdžer već sve ispričao majci i babi, odnosno da su one znale šta se dogodilo. Ipak, on je insistirao da sačeka i oca napasnika i da zajedno odu u policiju.

- Otac je pozvao sina i rekao mu: "Šta si to uradio, gde si to video? Znaš li da je on dečak?" To me je posebno uznemirilo jer je zvučalo kao da bi takvo ponašanje bilo normalno da je u pitanju devojčica! Uzeo sam pištolj koji je stajao na stolu i pucao mu u noge - rekao je osumnjičeni.

Zoran G. je tužiocu pričao i o tome šta je radio nakon pucanja u Katarinu i Sinišu.

- Izašao sam iz zgrade i bacio pištolj u kontejner. Ne sećam se koji. Otišao sam pravo kući i rekao ženi šta sam uradio. Pozdravio sam se sa njom i sinom i otišao kod druga. Iz njegovog stana sam pozvao advokate i predao se sutradan - rekao je Zoran G. Inače, kako saznajemo, Uprava kriminalističke policije sastavila je izveštaj o silovanju i uputila ga tužilaštvu.

ŠOKANTAN PREOKRET U SLUČAJU PUCNJAVE NA NBG! Otac poludeo jer je DEČAK HTEO DA MU SILUJE SINA! Mališanu utvrđene povrede na anusu!

Advokat Momčilo Minić, koji zastupa osumnjičenog Zorana kratko je potvrdio da je njegov klijent dao pomenutu izjavu u tužilaštvu i kasnije rekao šta očekuje od daljeg postupka:

- Očekujemo, pre svega, da ovo delo bude prekvalifikovano jer smatramo da nema osnova da moj klijent bude gonjen zbog nošenja oružja koje nije njegovo. Takođe, očekujemo da krivično delo bude definisano kao nanošenje lakih telesnih povreda i da, u skladu sa tim, slučaj bude prebačen u osnovno tužilaštvo i sud - rekao je Minić, koji napominje da tužilaštvo nije otvorilo istragu za eventualno silovanje dečaka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljube

pre 5 godina

Da li je portrebna bolja i jasnija ilustracija te porodice nasilnika od činjenice da njima napunjen i otkočen pištolj stoji na stolu? Da nije tu bio NJIHOV pištolj ne bi bili upucani jer ovaj čovek nije imao oružje. Za dan dva, mesec dana ili ko zna koliko vremena taj pištolj bi bio upotrebljen od strane tog dripca koji je već registrivan kao nasilnik. Kaznite roditelje nasilnika a ovog čoveka pustite ...

vlah alija

pre 5 godina

ti mora da si poprilicno glup ako sebi pravis sliku sta se desilo od gluposti kojih citas po tabloidima cinjenica da je tip ozledio ljude upotrebom vatrenog oruzja sto je ozbijno krivicno delo a takvim osobama mesto nije na slobodi a sto se tice dece postoje institucije koje treba da im pomognu ,jeli srbija ozbiljna drzava ili je plemenska zajednica gde treba svako da uzima pravdu u svoje ruke

Pancevac

pre 5 godina

Pitam se samo da li bi ti i dslje bio toliko pametan i prepustio sve institucijsma da je nemi degenerik silovao tvoje dete? Upropastio mu je zivot. Klinac ce imati traume celoga zivota zbog kretena kojeg roditelji debilcine pustaju tako umobolnog bez nadzora na ulicu umesto da ga vode na lecenje negde. Covek je samo branio svoje dete!!

Trulez od države

pre 5 godina

Pa ako nije kriv i niko ne odgovara onda jedino ostaje da čovek uzme pravdu u svije ruke!

Vladdimir

pre 5 godina

"Fudbalski menadzer" koji nikada nije prodao ni jednog igraca, mediji koji listom staju ne njegovu stranu i proizvode "dokaze", institucije koje munjevito izdaju "dokaze" o pokusaju silovanja, potezanje oruzja uz dobro sprovedenu "filmsku" logistiku bekstva, advokati koji svakog dana grade slucaj izmisljotinama poput "pomislio sam na Tijanu Juric", potpuna iskljucenost druge strane iz medija, komsinice koje su sve cule ali nisu reagovale, ogroman broj "pratioca" na drustvenim mrezama koji listom pisu ista saopstenja... Malo "smrdi", zar ne...

Mala

pre 5 godina

Sram te bilo mali covece!Stidi se svojih izjava!U pitanju je dete od sest godina koje ce zbog malog monstruma da ceo zivot ima posledice..Sta ti trabunjas majke ti..imas li geam mozga?Imas li ti dete?

Vladdimir

pre 5 godina

Vidiš “devojčice”, ovo nisu moje izjave već listom, sve do jedne, činjenice iz medija koje sam ja samo izneo u komentaru... I da, imam troje predivne dece koju učim da se dripci kao ti obično kriju iza ženskih imena, i da vrlo često rade u istoj “firmi” sa “fudbalskim menadžerima”... Izvini što kasnim sa odgovorom ali bio sam celo po podne sa decom u parku...

bubasvaba

pre 5 godina

TI si bolestan isto kao ovi sto sprecavaju ljude da idu putem gde su krenuli zbog goriva navodno a sto meni uskracuje slobodu kretanja nema veze ali kad dobiju po nosu i po dzepu opametice se .

Jaganjac

pre 5 godina

Bubasvaba - bot. Mada sjajno si ime sebi nadenuo

Baki

pre 5 godina

LEGALIZACIJA NASILNIČKOG PONAŠANJA Prvo smo prošle sedmice videli snimak nasilnika koji nokautira starca na ulici i ostavlja ga da ga kola pregaze a potom neku nevinu žrtvu koju je navodno taj starac hteo da pojede. Sad ovaj nasilnik rafala po gradu i kao pao mu mrak na oči, pa svima nama svakodnevno pada mrak na oči i šta treba da svi nosamo pištolje i da rafalamo? A što se konkretnog slučaja tiče, svojevremeno sam bio svedok jednom rafalanju gde je čovek pucajući ispred dužnika tražio svoj novac, dug od 5000 DM, koji je dužnik imao, bogat čovek, al nije nameravao da vrati i još se smejao u lice da mu nikad neće vratiti, niko nije ni ranjen a taj bogati je angažovao advokate i još se hvalio da će potrošiti 5000 DM na advokate umesto da vrati dug i poverioca strpao u zatvor na pet godina za pokušaj ubistva, mada su svedoci videli da je samo pucao u zemlju ispred njega.

Dule

pre 5 godina

Zašto plasirate neproverene informacije u korist optuženog za teško krivično delo? Ko je video te krvave gaće, da nisu možda bile usrane, tako da on tu priču može da okači mačku o rep jer ako nema validnog medicinskog nalaza o povredama samo se više ukopava sa tom pričom a sad je najnoviji biser da se istog trena setio pokojne Tijane Jurić, koji manipulator, al sve će mu to izaći na nos kad ga bude rešetao advokat pred sudom.

gago

pre 5 godina

Tatin i mamin sin kako je poceo i ako tako nastavi ima velike sanse da ostari u zatvoru.

Mostarac

pre 5 godina

Nisam znao da se pistolji drze na stolu, repetirani, otkriveni sa metkom u cevi, pogotovo ako ti je sin od 12 godina dijabola.

Zgrozena

pre 5 godina

A kad ce ova zemlja da krene u osudu i u izopstavanje nasilnika, monstruma i psihopata, kao sto je to deriste od 12.godina! Ne ne! Zakon mora da se menja, ne moze on bez robije zato sto je dete.....onda su svi koji zive u skladu sa zakonom i moralom imbecili, jel? Za monstrume se uvek nadje izgovor?

Zoro

pre 5 godina

Sta je trazio pistolj na stolu, ako ne u cilju zastarsivanja. Trebao je da puca na te morone i to malo vise, a tog malog u popravni dom.

Mala

pre 5 godina

Smanjiti starosnu granicu za maloletne delikvente..u zatvor treba smestiti ovog malog!Dete vec sa 12 god je dovoljno zrelo da zna sta valja a sta ne valja..Najzalije mi ovog malog andjela od sest godinica..molim Boga da nema traume i da sve zaboravi

sinisa

pre 5 godina

Cinjenica je da to jesu deca,ali je interesantno da otac starijeg decaka docekuje oca mladjeg sa napunjenim pistoljem kojeg drzi na stolu???Znaci cisto da ga upozori.Interesuje me sta je po profesiji taj covek?Mozda policajac?

Perhan

pre 5 godina

A da sačekamo da čujemo i drugu stranu pa komentarišemo? Za sada mediji daju prostor samo fudbalskom menadžeru.

Petrasin

pre 5 godina

Nije nemoguce da je on zaista uzeo njihov pistolj, nije znao da je pun, otkocen, ali je izgleda naslutio, a oni su bili nepazljivi jer drze pun pistolj na dohvat razjarenog roditelja. Mislim da ce tuzilac tvrditi da je strelac dosao sa svojim neregistrovanim pistoljem, koji je, po odlasku sa mesta pucnjave, odbacio. Normalno bi bilo da deciji psiholozi i sudski strucnjaci za decu utvrde cinjenicno stanje, sto nije tesko ako se oba deteta odmah ispitaju (u roku o 24h, jer docnije je kasno). Ako je sve bilo bas tako kako se cini da jeste, za dete-nasilnika postoje ustanove koje mu omogucuju da nastavi da uci i raste, ali ga sprecavaju da cini nasilje nad drugom decom. Ostecenom detetu treba obezbediti profesionalnu pomoc psihiloga tokom narednih 2-3 godina, i to obicno placaju roditelji nasilnika. Sto se tice strelca, ako je on zaista pucao u ljude, on ide u zatvor za pokusaj ubistva. Da, ubistva, jer pogodak u butnu arteriju dovodi do brze smrti. To sto je promasio moze mu skratiti kaznu za par godina jer defakto nije ubio. A sta ce zaista biti... videcemo Ne bih se cudio da strelac bude kaznjen za nevezivanje pojasa, da dete nasilnik nastavi da hara, a da dete-zrtva bude predmet daljih maltretiranja sa strane svih ostalih, jer je "nasilnik pobedio"

miki delija

pre 5 godina

jos u korenu i pocetku saseci pederluk i lezbejluk jos dok je mali prebiti ga tako da mu to vise nikada ne padne napamet da uradi sve li mu zarko je poljubim odrati ga kao jarca da upamti

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija