• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. S. - N. Đ.

13.06.2018

09:39

VOZAČ KOJI JE POKOSIO DECU NA DIVČIBARAMA I UBIO MALOG ALEKSU na zadnjem sedištu VOZIO SVOJE DETE?!

Vesti

VOZAČ KOJI JE POKOSIO DECU NA DIVČIBARAMA I UBIO MALOG ALEKSU na zadnjem sedištu VOZIO SVOJE DETE?!

Podeli vest

Vladimir Vukašinović (43) "tojotom auris" naleteo na kolonu đaka koja je prelazila ulicu, na mestu poginuo Aleksa Dimitrov (10) iz OŠ "Miloš Crnjanski" u Subotici, dve njegove drugarice povređene

Vladimir Vukašinović (43) iz Beograda juče je "tojotom auris" pokosio kolonu đaka na Divčibarama, pri čemu je na mestu ubio malog Aleksu Dimitrova (10) iz Subotice i povredio dve njegove školske drugarice! Vukašinović se pravdao policajcima da su mu otkazale kočnice i da nikako nije mogao da izbegne decu, koja su u trenutku nesreće prelazila ulicu pod nadzorom učitelja.

On je, prema nekim navodima, na zadnjem sedištu vozio svoje dete.

Kako smo saznali od izvora iz istrage, 70 đaka OŠ "Miloš Crnjanski" iz Subotice je sa troje učitelja i vodičem prethodnih pet dana bilo na rekreativnoj nastavi u hotelu "Pepa" na Divčibarama. Poslednjeg dana, u utorak, krenuli su u šetnju iz hotela.

OVO JE ANĐEO KOGA JE PREGAZIO SUMANUTI VOZAČ: Mali Aleksa s nestrpljenjem je očekivao eksurziju na Divčibare, SADA GA KUĆI VRAĆAJU U KOVČEGU!

- Kolona đaka je prelazila put gde ne postoji obeleženi pešački prelaz, ali je na čelu kolone bila učiteljica Slobodanka Petrović (53), a na začelju vodič Vladimir Pustinjak (35), koji su upozoravali vozače da se zaustave i propuste ih. U jednom trenutku iz pravca sela Kaone ka centru Divčibara naišao je Vukašinović svojom "tojotom auris" - kaže naš sagovornik.

printscreen RTS


Pošto auto nije usporavao, kaže on, učiteljica i vodič su mu panično mahali da se zaustavi.

- Vozač "tojote" je potom, bez kočenja, naglo skrenuo ulevo i na trotoaru pokosio dečaka i dve devojčice, koji su bili na začelju kolone. Dečak je na mestu poginuo, dok su devojčice prošle sa lakšim povredama - kaže naš izvor.

Kočnice
Vukašinović je policajcima rekao da su mu otkazale kočnice i da nikako nije mogao da izbegne decu
Izvor iz istrage

Baka: Bio je dobro i umiljato dete, kako ću sad bez njega

Iza stradalog Alekse Dimitrova ostali su roditelji Marina i Vladimir i 17-godišnja sestra. Čim su saznali za nesreću, oni su sa rođakom krenuli na Divčibare, dok je u Subotici ostala da ih čeka uplakana baka nesrećnog mališana Zlatinka Dimitrov.
- Moj Aleksa je bio umiljato i dobro dete, bio je pametan i uvek sam mislila da zna da se čuva jer je bio poslušan. Ne znam kako ću sada bez njega - kaže uplakana Zlatinka.

Očevidac tragedije Vesna Đokić, radnica u obližnjoj prodavnici, kaže da je u jednom trenutku čula dečije vriske i udarac.

- Bilo je jezivo. Deca koja nisu stradala su odmah vraćena u hotel. Oni nisu ni znali da im je drug poginuo, mislili su da je samo povređen. Strašna tragedija. Ovako nešto ne pamtim da se dogodilo na Divčibarama, a svake godine na rekreativnu nastavu dolazi veliki broj dece iz cele Srbije - ispričala je Vesna.

- Vikendaš iz Beograda je došao po svoje dete, da ga vrati kuci. Poznajemo ga iz videnja. Vozio je prosecnom brzinom, ali nije kocio, kao da uopšte nije vidoe decu. Išao je pravo na kolonu mališana! Uciteljica je pokušala da ga zaustavi, ali uzalud. Ona mu je ocajnicki mahala i pokazivala da stane, ali on nije reagovao. Pregazio je decaka, a dve devojcice i uciteljicu lakše povredio. Dete mu je bilo na zadnjem sedištu. Nikome nije jasno da li se okrenuo ka detetu ili je gledao u telefon kada je skrenuo s puta - kažu prolaznici, koji su se zatekli na mestu nesrece.

Nesreću su snimile sigurnosne kamere sa prodavnice koja radi u sklopu hotela "Pepa", a snimke je preuzela policija.

(VIDEO) OČEVIDAC STRAVIČNE NESREĆE NA DIVČIBARAMA: Samo je nešto puklo, DEČAK JE OSTAO DA LEŽI, A AUTOMOBIL JE ODJURIO!

Niko od učitelja subotičke škole koje smo juče zatekli dok su decu smeštali u autobus nije želeo da priča o tragediji. Oni su se sinoć vratili u Suboticu, gde su decu sačekali zabrinuti i šokirani roditelji.

Direktor OŠ "Miloš Crnjanski" Miloš Vukadin kaže da niko u toj školi ne može da veruje da je mali Aleksa nastradao.

- U našoj školi nikad nije bilo problema, sva deca su dobra, a sad se desila ta tragedija koja nas je sve pogodila - kratko je prokomentarisao šokirani direktor.

U ovoj školi danas je Dan žalosti i neće biti proslave malih maturanata, koja je otkazana zbog tragedije.

Što se tiče vozača "tojote", on je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden u Osnovno tužilaštvo u Valjevu.

- Vukašinović je policajcima rekao da su mu otkazale kočnice i da nikako nije mogao da izbegne decu. Uzeta mu je krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je u trenutku nesreće bio pod uticajem alkohola. Naložena je obdukcija tela nastradalog dečaka, a dve devojčice, koje su lakše povređene, najpre su zbrinute u valjevskoj bolnici, nakon čega su upućene na kućno lečenje - rekao je naš izvor. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lane

pre 5 godina

Vaspitaci su bili na celu i zacelju kolone a prelaze put...pa ko je onda bio od vaspitaca na putu...tako se organizovati na neobezbedjenom putu....strasna tragedija samo je tu malo vise propusta napravljeno !!!

Goran

pre 5 godina

Kad vidis decu na putu zar tebi treba saobracajni znak , ako imas saobracajnu dozvolu zar ti nije jasno kako se postupa , nisi sam na ovom svetu da se sada pitas otkud deca u turistickoj zoni , na koji to nacin se moze obezbediti kolona dece od budale koja nekoci i koji misli da je usamljeni brod na okeanu i samo je njegov zivot bitan . Jos nesto , procitali smo da je uciteljica upozoravala vozaca da stane i sta bi ... tragedija . Proklet neka je svaki koji tako gleda na svet oko sebe .

caslav

pre 5 godina

otkazale ti kočnice,...pa si se zaustavljao do Valjeva,...nisi se setio da imaš ručnu kočnicu u autu...što nisi svirao ablendovao da upozoriš decu,...

pana

pre 5 godina

KAŽU VOZIO PROSEČNOM BRZINOM A KOLIKO ZNAM U NASELJENOM MESTU JE DOZVOLJENA BRZINA 30 KM I NIJE MOGAO DA SE ZAUSTAVI NEGO PREGAZI DETE,I JOŠ GA SUD PUSTI DA SE BRANI SA SLOBODE,A SUDIJI ŽELIM DA PREŽIVI VEĆU TRAGEDIJU NEGO RODITELJI OVOG NESREĆNOG MALOG ANĐELA,DABOGDA BIO INVALID DO KRAJA ŽIVOTA

Ljube

pre 5 godina

Vanredni tehnički pregled će lako pokazati da li su kočnice otkazale ali iskreno sumnjam da je to razlog za nesreću. Biće da je on vozio iznad ograničenja i najverovatnije blenuo u telefon pa nije ni gledao gde ide. Voleo bih da na kraju saznamo istinu. Saučešće porodici, ne daj bože nikome tkve tragedije.

Tanja

pre 5 godina

Institucije da utvrde odgovornost na kome je.A roditelji onda da uzmu pravdu u svoje ruke.Oko za oko zub za zub.

Ljube

pre 5 godina

Ma kakvo otkazivanje kočnica - 90% sam siguran da su kočnice bile ispravne a nesreću je izazvao jer je vozio preko ograničenja i blenuo u mobilni telefon, umesto da gleda put pred sobom. Živi bili pa videli, verovatno će policija prvo uraditi vanredni tehnički pregled i znaće se istina.

Dragy

pre 5 godina

Mogao je bar da trubi, deca bi se razbežala! Ako je pričao telefonom u tom momentu TO nije teško utvrditi uz pomoć operatera! Na kraju ako je dete bilo sa wim u kolima, treba uzeti i wegov iskaz! Jadan dečak!!

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija