• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

15.06.2018

19:43

BIZARNA SMRT DEDE ŽIVOSLAVA: Želeći da u katastrofalnoj poplavi spase staru mazdu, KRENUO JE LIFTOM U PODRUM IZ KOJEG ŽIV NIJE IZAŠAO

Vesti

BIZARNA SMRT DEDE ŽIVOSLAVA: Želeći da u katastrofalnoj poplavi spase staru mazdu, KRENUO JE LIFTOM U PODRUM IZ KOJEG ŽIV NIJE IZAŠAO

Podeli vest

Požarevljanin Živoslav Maksić utopio se kad se liftom spustio u podzemnu garažu punu vode da spase staru mazdu od poplave posle nevremena. Kad je otvorio lift da uđe u podrum, nesrećnog čoveka bukvalno je progutala bujica visoka više od dva metra

Živoslav Maksić (65) iz Požarevca prva je žrtva strašnog nevremena koje je zahvatilo Srbiju u sredu po podne! Nesrećni čovek se, u želji da spase staru "mazdu 323" od poplave, spustio liftom u podzemnu garažu, a kada ga je otvorio, bujica visoka više od dva metra bukvalno ga je progutala.

Živoslav nije imao nikakve šanse da preživi, a spasioci su njegovo telo satima izvlačili iz potpuno potopljene garaže.

Težak život
Živoslavu je jedna ćerka rano umrla, druga je u inostranstvu, a žena mu je u bolnici. On se sam brinuo o dvojici unuka
Prijatelj Mile Denić

Tužna sudbina

Živoslav je u zgradi u požarevačkoj Ulici Jug Bogdana živeo sa dva unuka, koji ne mogu da poveruju da su u trenutku izgubili dedu.

A. Crnomarković

- Deda je mnogo voleo svoju staru "mazdu", i čim je video da pada jaka kiša, potrčao je u podzemnu garažu da spase auto od poplave. Nije ni pomišljao da je garaža potpuno poplavljena, da je tamo voda visoka dva-tri metra, da je skoro do plafona i da ide u sigurnu smrt. Kada se spustio dole liftom i otvorio ga, vodeni zid se obrušio na njega i udavio ga. Nije imao nikakve šanse da preživi. Ne možemo da verujemo da je naš deda ovako okončao život - kažu Lazar i Stefan, unuci nesrećnog Živoslava.

Nema obdukcije

Više javno tužilaštvo u Požarevcu nije naložilo obdukciju tela pokojnog Živoslava Maksića (65) jer je utvrđeno da se radi o zadesnoj smrti. Njegovo telo stavljeno je u metalni kovčeg posle obavljenog lekarskog pregleda, kojim je ustanovljena smrt davljenjem. U ovom slučaju nema krivičnog dela, niti pljačke, jer je u džepu pokojnika nađena izvesna količina deviza, pa neće biti ni krivične istrage.

U ništa manjem šoku nisu ni Živoslavove komšije i prijatelji, koji su i sami pretrpeli veliku štetu zbog nevremena. Njegov veliki prijatelj i komšija Mile Denić rekao nam je da se njegov pokojni prijatelj borio i za svoju porodicu i za ceo komšiluk.

- Ovo je ogromna tragedija. Ode čovek u sekundi, i to kakav čovek. Bio je predobar i svakome je hteo da učini. Tolike tragedije su mu se događale, a on je samo gurao napred. Radio je dugo u Austriji da bi mogao deci sve da omogući. Nažalost, ćerka mu je mlada umrla, druga je u inostranstvu, i on je svojim unucima i otac i majka. Žena mu je u bolnici, kako li će ona ovo podneti - priča nam Mile.

A. Crnomarković

Nezapamćena kiša

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" u Požarevcu Vladimir Stoimirović rekao je za Informer da ovakvo nevreme ovaj grad ne pamti i da je bilo nemoguće da se odvodi ne zapuše. Zato se i podrum u zgradi nesrećnog Živoslava toliko napunio vodom.

Druga žrtva: Sinišu (60) ubio grom

Siniša Kovačević (60) iz sela Podgorac kod Boljevca poginuo je na mestu kada ga je u sredu uveče udario grom. Nesrećni čovek je u momentu udara groma bio na krovu komšijine kuće i pokrivao ju je crepom. Komšija i on su se popeli na krov, najednom je sevnula munja i direktno pogodila nesrećnog čoveka.

- Radim dugo u "Vodovodu i kanalizaciji", ali ovakvo nevreme nikada nisam doživeo. Imali smo čak 37 litara kiše po kvadratnom metru, i to za samo pola sata, i to je paralisalo kompletnu kanalizacionu mrežu. Nažalost, uprkos našem trudu i radu vatrogasaca, dogodila se ova ogromna tragedija - iskren je Stoimirović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija