• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/beta

18.06.2018

18:30

USRED BELA DANA FILMSKA PLJAČKA U LEPOSAVIĆU: Lopovi presreli vozilo obezbeđenja, pa OTELI 18 MILIONA!

Vesti

USRED BELA DANA FILMSKA PLJAČKA U LEPOSAVIĆU: Lopovi presreli vozilo obezbeđenja, pa OTELI 18 MILIONA!

Podeli vest

U Leposaviću, na KiM, opljačkano je vozilo privatne kompanije za obezbeđenje 

Intervencijom policije deo novca, za koji se ne zna precizno koliko ga je bilo i čiji je, pronađen je, kao i jedno vozilo.

Lokalni mediji su javili da je opljačkano oko 18 miliona dinara. 
Prema rečima zamenika regionalnog komandira Kosovske policije za Sever,Besima Hotija, za sada je poznato da su pljački učestvovala četiri vozila, te da policija traga za pljačkašima. 

Mediji podsećaju da je ovo drugi put da su vozila kompanije za obezbeđenje koja se bavi zaštitom ljudi i imovine, meta pljačkaša. 
Prošlog maja takođe vozilo ove privatne kompanije bilo je meta napada u opštini Leposavić. 

Mediji tvrde da je policiji poznat i identitet jednog od osumnjičenih pljačkaša, te da je u pronađenom automobilu nađeno i oružje i vozačka dozvola, najverovatnije jednog od pljačkaša. 

Tanjug

Pljačka se dogodila oko 11 sati. Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti rekao je da je grupa sa najmanje dva vozila presrela kombi firme "Henderson" i uz upotrebu vatrenog oružja otela novac. 

- Napadače koji su se sporednim putevima krenuli ka južnoj Mitrovici susrela je patrola Kosovske policije iz Regiona Mitrovica Jug u blizini sela Meljanica prilikom čega su pljačkaši u vozilu škoda oktavija doživeli saobraćajnu nesreću - kazao je Hoti. 

On dodaje da su pljačkaši uspeli da pređu u drugo vozilo "opel zafir" zatamnjenih prozora kojim su nastavili put prema selu Kačandol i mestima koja vode ka opštini Podujevu. 

- U škodi koje su osumnjičeni za ovu pljačku koristili pronašli smo brojne dokaze, a između ostalog i novac za koji se sumnja da je otet, vatreno oružje, uređaj za ometanje radio veze i vozačku dozvolu - kazao je Hoti. 

Na licu mesta još uvek su pripadnici Kosovske policije i forenzičari. Zbog ovog događaja, na putu Kosovska Mitrovica - Raška, stvorile su se velike kolone vozila, a saobraćaj se odvijao jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila.

Firma "Henderson" našla se na meti pljačkaša i u maju prošle godine, kada su napadači, na oko 20 metara od administrativnog prelaza Jarinje, pokušali da otmu novac u trenutku primopredaje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija