• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Kostić

20.06.2018

18:53

POTRESNA ISPOVEST MAJKE OSUĐENOG MILOŠA GRANDIĆA: Osudili mi sina policajca jer se BRANIO OD NASILNIKA!

Vesti

POTRESNA ISPOVEST MAJKE OSUĐENOG MILOŠA GRANDIĆA: Osudili mi sina policajca jer se BRANIO OD NASILNIKA!

Podeli vest

I muž i mlađi sin su mi ubijeni jer su u policijskoj uniformi branili ovu zemlju od kriminalaca. Sad sam doživela da mi i mlađi sin policajac ide na robiju samo zato što je branio svoj život od nasilnika, kaže Srbislava Grandić

I muž i mlađi sin su mi ubijeni u policijskoj uniformi braneći ovu zemlju od kriminalaca i razbojnika. Sad sam doživela da mi i mlađi sin policajac ide na robiju samo zato što je branio svoj život od nasilnika. To je nepravda, i ja ne znam kako ću je preživeti, kaže Srbislava Grandić (64), majka osuđenog policajca Miloša Grandića (36)!

Nesreća za nesrećom

Ona u ispovesti za Informer kaže da je htela da se sruši od šoka u petak kada joj je Miloš javio da ga je Viši sud u Novom Sadu prvostepeno osudio na tri godine robije zbog ranjavanja Dejana Makanića (38) u januaru 2013. godine.

Nije ubica
Miloš je imao 15 metaka u šaržeru pištolja, da je hteo da ga ubije, zar ne bi pucao direktno u njega
Srbislava Grandić

Makanić je tada, posle kraće svađe sa Grandićem oko prvenstva prolaza u saobraćaju, dva puta udario teleskopskom palicom Grandića po leđima, a ovaj je potom potegao službeni pištolj i ispalio metak, koji je napadača okrznuo po uhu i lakše ga povredio.

Da sve bude još crnje, Srbislavin muž Nikola je bio policajac i nastradao je na dužnosti 1986, a ista sudbina zadesila je i starijeg sina Vladimira 2009. godine (pogledajte okvir).

Srbislava (64) kaže da je presudu Milošu doživela kao vrhunac u lancu nesrećnih događaja koji su je snašli. Zbog ovog slučaja su u ponedeljak Miloševe kolege i prijatelji održali protest ispred suda i nosili transparente "Ko ubija srpsku policiju? " i "Svi smo mi Miloš Grandić".

Privatna arhiva

- Kada me je Miloš pozvao u petak i rekao da je osuđen na tri godine zatvora, prvo sam mislila da se šali, ali kada me je ubedio da je to stvarno istina, ostala sam u šoku i pozlilo mi je, a taj košmar traje i danas. Moj Miloš je plemenit čovek i nikoga nije hteo da ubije, a osuđen je samo zato što nije dozvolio da ga tuku i ponižavaju na ulici. Njegov otac je bio pošten i dobar policajac, stariji brat Vladimir isto, pravi heroj, tako da je i Miloš nasledio od njih hrabro i čestito srce. Bolesna sam zbog svih tragedija koje sam doživela, imam visok šećer i krvni pritisak, ali to ću nekako pregurati. Ali kako da preživim i shvatim da je istina da je Miloš osuđen. Kako se to prihvata da čoveka sud tera u zatvor jer se branio kada je napadnut - priča za Informer Srbislava.

Najvažnije je da su živi

Brat Vladimir posthumno odlikovan

Privatna arhiva

Tragedije porodice Grandić počele su 1986. kada je na Avali, na službenom zadatku, kao policajac poginuo njen suprug Nikola. Potom je, pre devet godina, ostala bez sina Vladimira, saobraćajnog policajca, koji je ubijen kada je pokušao da spreči četvoricu pljačkaša u krađi zrenjaninske zlatare. Zbog hrabrosti koju je pokazao Vladimir, koji je imao samo 31 godinu kada je ubijen, posthumno je odlikovan zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić", a jedna ulica u Novom Sadu dobila je ime po njemu.

Ona kaže da je ohrabruje podrška koju Milošu pružaju kolege i prijatelji i da se i dalje nada da će, posle žalbenog postupka, ipak biti ispravljena ova velika nepravda.

- Pa i ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da je svaki napad na policajca u stvari napad na državu. Ja ne mislim da je moje dete iznad drugih, ali znam sigurno da je u ovom postupku Miloš nevin. Najbitnije je, hvala Bogu, da su obojica ostali živi. Miloš je dva puta udaren teleskopskom palicom u leđa, kada se posle rasprave okrenuo da uđe u svoja kola. 

Jeste izvadio pištolj, ali ne da puca, već da se brani. Metak koji je ispaljen slučajno nije okrznuo tog čoveka, već je njegovo uvo ogrebano mušicom od pištolja. Nije bilo nikakvog pokušaja ubistva, jer da je hteo da ubije tog čoveka koji ga je napao, imao je 15 metaka u šaržeru pištolja, pa zar ne bi pucao u njega - kaže Srbislava.

Sudija Rade Kalajdžija je rekao da je Grandić imao pravo da se brani, jer ga je Makanić napao i udario metalnom teleskopskom palicom i povredio, ali da je, kao policajac, napad mogao da spreči i na drugi način, da ga savlada ili da ispali hitac u vazduh.

ODATA POŠTA HEROJU! Sećanje na hrabrog policajca Vladimira Grandića




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija