• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S. - T. I.

21.06.2018

19:29

JEZIVI DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U CENTRU BEOGRADA! Ubica posmatrao kako Siniša Milić umire u agoniji!

Vesti

JEZIVI DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U CENTRU BEOGRADA! Ubica posmatrao kako Siniša Milić umire u agoniji!

Podeli vest

Eksploziv kojim je Siniša Milić (45) raznet u svom džipu aktiviran je daljinski, a ubica je sigurno bio u blizini. Takvu likvidaciju obavljaju samo visokoobučeni stručnjaci, smatraju bezbednjaci

Eksploziv kojim je Siniša Milić (45) raznet u svom džipu u centru Beograda aktiviran je daljinski, a ubica je sigurno bio u blizini i gledao kako ovaj umire u agoniji! Stručnjaci bezbednosnih službi kažu za Informer da takvu likvidaciju mogu da obave samo visokoobučeni profesionalci, koji najčešće dolaze iz redova specijalnih jedinica vojske ili policije!

Usmerena eksplozija

Milić je raznet u vožnji, usred dana, na isključenju iz

Stručnjaci

U svetu podzemlja je poznato da su najbolji stručnjaci za eksploziv bivši specijalci iz Republike Srpske

Boža Spasić

Bulevara oslobođenja u Južni bulevar, naočigled mnogobrojnih prolaznika. Bomba je bila podmetnuta ispod džipa, između motornog dela i putničke kabine.

Boža Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti, ističe da ovakvo ubistvo ne može da obavi neko sa ulice.

- Za ovu likvidaciju je angažovan stručnjak, koji je postavio takvu napravu da eksplozija bude usmerena i da nema kolateralne štete. U svetu podzemlja je poznato da su na ovim prostorima najbolji stručnjaci za eksploziv bivši specijalci iz Republike Srpske. Ovakvo ubistvo je skupo, ali i veoma efikasno jer je minimalna šansa da meta preživi - tvrdi bivši operativac.

On kaže da u ovom slučaju ubica nije morao nužno da bude blizu, ali je uobičajeno da onaj ko podmetne eksploziv gleda kada će ga aktivirati.

- Uobičajeno je da se bomba aktivira na daljinu, preko nekog predajnika ili mobilnim telefonom. Ubica može biti udaljen i do 800 metara, ali u konkretnom slučaju uveren sam da je taj koji je aktivirao bombu stajao negde u blizini, u nekom automobilu, i čekao pravi trenutak za detonaciju - objašnjava sagovornik Informera.

Spasić kaže da su se u poslednjih nekoliko meseci dizanjem automobila u vazduh obračunavale kriminalne grupe u Crnoj Gori.

Slične likvidacije

8. februar 2017. - Beograđanin Ivan Ćirić (37), zvani Ćira, teško je povređen u beogradskom naselju Braće Jerković kad je eksplodirala bomba podmetnuta pod njegov "sitroen C4". Ćira je tad čudom preživeo, ali je potom 20. oktobra 2017. likvidiran na Banjici.

10. jun 2015. - Vladimir Karan (46) teško je povređen na Banovom brdu, u Beogradu, kada je eksplodirala bomba postavljena pod njegov džip BMW X5. Od siline eksplozije izleteo je kroz vetrobransko staklo i goreo naočigled užasnutih prolaznika, a tom prilikom povređena su još dva muškarca!

3. jul 2012. - Radojica Joksović (26), rođak Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u procesu protiv Darka Šarića, poginuo je u Žarkovu, u Beogradu, u eksploziji bombe podmetnute pod njegov "audi A6".

22. jun 2012. - Boško Raičević (42) poginuo je u eksploziji bombe u njegovom "sitroenu" na Dorćolu u Beogradu. Policija je utvrdila da je vozio eksplozivnu napravu, koja je slučajno detonirala.

5. oktobar 2010. - Dušan Rosić (38) iz Šapca poginuo je u eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip u centru Šapca.

- Tamo se najpre pucalo, a onda je krenula serija podmetnutih eksplozija. Da crnogorska država nije zapretila uvođenjem vanrednog stanja, verovatno bi se nastavili takvi obračuni. Zbog toga verujem da i naša država treba da reaguje pre nego što sukobi eskaliraju - smatra Spasić.

Nova "Sablja"

I Bora Banjac, bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK), uveren je da je Milića mogao ubiti samo bivši specijalac policije ili vojske.

- Ne može ovakvo ubistvo da izvrši bilo ko. Ubica mora biti specijalizovan za eksploziv, a to može da bude samo neko obučen za to, iz policije ili vojske. Nažalost, pribojavam se da bi serija likvidacija u Beogradu mogla da bude uvertira za neko još veće zlo i da će nam biti potrebna akcija slična "Sablji" - navodi Banjac.

Podsetimo, Milić je bio blizak saradnik Luke Bojovića, koji služi 18-godišnju kaznu zatvora u Španiji. Motivi Milićeve likvidacije se još ispituju. Činjenica je da je on samo zadnji u nizu Lukinih prijatelja i saradnika koji su likvidirani poslednjih godina. 

(VIDEO) U EKSPLOZIJI DŽIPA KOD "FRANŠA" raznet Siniša Milić, pripadnik kriminalne grupe Luke Bojovića!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija