• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

26.06.2018

18:36

TUŽILAŠTVO IMA KLJUČNI DOKAZ PROTIV ZORANA! Muž ubijene pevačice "Granda" ipak ide pred sudiju, OPTUŽNICA POSTAJE PRAVOSNAŽNA!

Vesti

TUŽILAŠTVO IMA KLJUČNI DOKAZ PROTIV ZORANA! Muž ubijene pevačice "Granda" ipak ide pred sudiju, OPTUŽNICA POSTAJE PRAVOSNAŽNA!

Podeli vest

Advokati Zorana Marjanovića tražili da on posle iskaza male Jane bude odmah pušten. Međutim, Tužilaštvo je sudu dostavilo dokaze koji ga terete, pa je odlučeno da ostane u pritvoru

Više tužilaštvo u Beogradu dostavilo je sudu ključni dokaz da je Zoran Marjanović učestvovao u ubistvu supruge Jelene 2. aprila 2016. u Borči, ekskluzivno saznaje Informer! 

U pitanju je dokaz koji se do sada držao u strogoj tajnosti, a na osnovu kog će optužnica uskoro postati pravosnažna. Samim tim, Zoran će u pritvoru ostati do početka suđenja!

Uslediće veliki šok

Sagovornik Informera, upućen u istragu jednog od na

U tajnosti

U pitanju su dokazi koji su se sve do sada držali u strogoj tajnosti, zbog kojih će suđenja sigurno biti

Izvor iz istrage

jmisterioznijih zločina u Srbiji, otkriva da će celokupna javnost biti iznenađena kada se obelodani do kakvih rezultata je došlo Tužilaštvo, posle mukotrpne i dugotrajne istrage:

- Iako je Apelacioni sud krajem prošle nedelje po drugi put ukinuo rešenje kojim je Marjanoviću produžen pritvor, i naložio Višem sudu da ponovo preispita tu odluku, Tužilaštvo je u ponedeljak dostavilo sudu neoborive dokaze na osnovu kojih optužnica mora biti potvrđena!

O čemu se zapravo radi, kako ističe naš izvor, za sada se drži u strogoj tajnosti i zato Viši sud juče nije odmah uzeo u razmatranje nalog Apelacionog suda dok se dobro ne "upozna sa novim materijalom."

- Očekuje se da će sud svakako tokom nedelje doneti odluku o potvrdi "nove, precizirne optužnice", koju je u martu vratio Tužilaštvu na dopunu. U prevodu, to znači da će suđenja svakako biti! Najverovatnije od septembra, jer sada počinju godišnji odmori u sudovima - najavljuje naš sagovornik.

Suprug pevačice "Granda" tereti se da je 2. aprila 2016. još uvek nepoznatim oruđem ubio Jelenu sa devet udaraca u glavu, u kanalu pored borčanskog nasipa. Uhapšen je tek 15. septembra prošle godine, kada su veštačenja potvrdila da se blato sa njegovih pantalona, koje je nosio kobnog dana, podudara sa blatom sa mesta gde je nađen Jelenin leš.

Ključnih pet detalja iz nepotvrđene optužnice

1. BLATO Materijalni trag iz nepotvrđene optužnice, na osnovu kog se tvrdi da je Zoran ubio Jelenu Marjanović, jesu tragovi blata nađeni na njegovim farmerkama, potpuno identični blatu sa mesta zločina.

2. DNK TRAG Tužilaštvo tereti Marjanovića i na osnovu njegovih DNK tragova nađenih na Jeleninom donjem vešu i mobilnom telefonu.

3. KRV U KOLIMA Dokaz za koji se smatra da je neosporan je i Jelenina krv sa zadnjeg sedišta "mercedesa" kojim su na borčanski nasip 2. aprila 2016. došli ona, Zoran i Jana. Osim toga, u optužnici se dodaje još da je Jelenin DNK nađen i na podu automobila, kao i u njegovom prtljažniku.

4. MOBILNI TELEFONI Dobar deo optužnice zasniva se i na veštačenju baznih stanica, kojim je utvrđeno da su se Zoran i Jelena sreli na nasipu između 16.56 i 17.04 časova, što tačno odgovara periodu u kojem se, kako se navodi, desio zločin.

5. POLIGRAF Optuženi Marjanović je posle ubistva supruge bio na poligrafskom ispitivanju, kojim je utvrđeno da nije rekaň istinu kada su mu postavljana pitanja u vezi sa okolnostima pod kojima je došlo do zločina. Utvrđeno je da je odgovarao na pitanja pod uticajem sedativa, zbog čega je ponovljeno ispitivanje. Što je još čudnije, drugi put je "prošao", ali tada nije pokazao nikakve emocije.

Tužilaštvo je konačno protiv Marjanovića podiglo optužnicu 9. februara i u njoj navelo još četiri ključna dokaza (pogledaj okvir). Međutim, ta optužnica je ocenjena kao "tanka", pa je Viši sud nekoliko nedelja kasnije uvažio odgovore branilaca i naložio dopunu istrage.

Prvenstveno je zatraženo da se kao ključni svedok sasluša Zoranova i Jelenina maloletna ćerka Jana (7), oko čega su ponajviše bila podeljena mišljenja stručne javnosti. Ipak, posle veštačenja stručnjaka, ocenjeno je da je devojčica "procesno sposobna" da svedoči, pa je prošle nedelje izveden i taj dokaz.

Kako je Informer objavio, Jana je u potpunosti potvrdila Zoranovu odbranu. Izjavila da je sa ocem kobnog dana bila sve vreme, od trenutka kada je majka otišla da džogira nasipom do trenutka kad je Jelena nestala. Marjanovićevi branioci smatraju da je Janinim svedočenjem stavljena tačka na slučaj, pošto mu je ćerka navodno dala alibi i da bi jedino pravedno i zakonito rešenje bilo da Tužilaštvo odustane od daljeg gonjenja.

Branioci samouvereni

Advokat Stefan Jokić ističe za Informer da je zadovoljan time što je Apelacioni sud uložio žalbu branilaca protiv daljeg zadržavanja Marjanovića u pritvoru.

- Apelacioni sud je krajnje pravedno naložio prvostepenom sudu da se konkretnije izjasni o razlozima i dokazima kojima raspolažu, a koje do sada nismo čuli. Ukoliko Viši sud ponovo produži pritvor Zoranu, mi ćemo se svakako opet žaliti i pozvati se na svedočenje male Jane kao ključno u našoj tvrdnji koju zastupamo od početka - da protiv njega dokaza nema - najavljuje Jokić.

ZORAN MARJANOVIĆ JE LAGAO! Janin iskaz DOKAZUJE da on nije govorio istinu U ISTRAZI!

AMERIČKI FORENZIČARI OTKRILI NOVE DETALJE UBISTVA: Jelenin leš imao "BETONSKE CIPELE" da ne bi isplivao!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
joko stari

pre 5 godina

Neka njega u podrumu, dok ne nađu nekog dugog.... Neko mora biti kriv

Mikan

pre 5 godina

A ko je politicar sa kojim je bila u vezi???...ljubavnik ili ljubomorni muz.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija