• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

02.07.2018

19:49

AUTOM POKOSIO PEŠAKE, JEDNOG NA MESTU UBIO! Detalji jezive tragedije na ulazu u Malošište

Vesti

AUTOM POKOSIO PEŠAKE, JEDNOG NA MESTU UBIO! Detalji jezive tragedije na ulazu u Malošište

Podeli vest

Stefan Mitić (25) je poginuo, dok je njegov prijatelj Stefan Stamenković (21) povređen, kad ih je udario "mercedes" dok su pešačili putem Doljevac - Niš

Stefan Mitić (25) iz Malošišta poginuo je juče oko dva sata iza ponoći dok je pešačio s drugom i drugaricom putem Doljevac - Niš, kada ga je velikom brzinom pokosio vozač "mercedesa" Lazar T. (20)! Mitićev drug Stefan Stamenković (21) je tom prilikom povređen, dok je drugarica Julija R. čudom prošla bez povreda.

Pratili ga kući
Tragedija se desila na ulazu u Malošište. Troje mladih se vraćalo iz kafića pešačeći uz desnu ivicu puta. Pošto Mitić živi najdalje, Stamenković i Julija su krenuli da ga isprate, da mu prave društvo.
- Čula sam motor automobila, okrenula sam se i videla da ide baš brzo. Krenula sam da povučem Stefana, viknula sam: "Pazi, auto"! "Mercedes" je počeo da koči, a onda je pokosio Mitića i zakačio Stamenkovića. Posle su nam rekli da je auto išao brzinom od 60 kilometara na čas, ali sigurno je išao brže - tvrdi Julija.
Stamenković je dodao da je od udarca odbačen u desnu stranu, dok je nesrećni Mitić odleteo 50 metara i na mestu poginuo.

Informer

NEUTEŠNA Majka stradalog Stefana

Majka stradalog Stefana Violeta Mitić jedva je juče stajala od tuge. Sina je videla poslednji put kobne večeri, kada je sa društvom otišao u kafić u centru Malošišta.
- Pitala sam ga da mu otvorim kapiju, da ide kolima, ali nije hteo. Rekao je da mu je dosta vožnje i da želi da prošeta. Kamo sreće da je išao kolima, možda se ništa ne bi desilo... Otišao je pešice i sad ga više nema... Njegovom drugu je povređeno rame, a drugarica je ostala nepovređena. Pokušala je mog Stefana da povuče za ruku, ali nije vredelo... "Mercedes" je išao previše brzo - kaže Violeta.
Ona dodaje da je isti vozač, koji je ubio njenog sina, sedam dana ranije umalo zgazio nju i njenog muža:
- Išli smo pešice od kumova, kada je on naleteo kolima ispred nas. Zakočio je u poslednjem trenutku. Samo je posle toga ubacio menjač u rikverc i odvezao se unatrag. Neke žene su videle i počele da vrište, misleći da će nas pregaziti! Bolje da je nas tada pregazio nego što nam je ubio sina - neutešna je Violeta.

Skrenuo s puta

Brat nastradalog mladića Nikola Mitić ističe da se na asfaltu, mestu nesreće, mogao videti samo jedan trag kočenja, dok je drugi na travi, što znači da je vozač "mercedesa" skrenuo s puta i naleteo pravo na pešake.
- Za "mercedesom" je, nakon što je udario Stefana, ostao trag kočenja od 50 metara. U trenutku nesreće vraćao sam se sa puta iz Kragujevca i video udes, ne znajući da mi je stradao brat. Tek kada sam izašao iz kola, saznao sam da je Stefan poginuo - navodi Nikola. 

Ispituje se da li je vozač bio pijan

Informer

Policija je posle uviđaja privela vozača "mercedesa" Lazara T. (20), kome je određeno zadržavanje do 48 sati. Kako nam je potvrđeno, uzeta mu je krv na analizu, kako bi se utvrdilo da li je u trenutku udesa bio pijan. Lazar se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i danas bi trebalo da bude sproveden u tužilaštvo na saslušanje.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 5 godina

Пешачи се левом страном улице иако има тротоар.Видиш ко ти долази у сусрет.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija