• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

04.07.2018

20:04

VOZIO KOLA SA REKORDNIH 4,59 PROMILA ALKOHOLA!  Pažnja, MRTVOSANI OD ALKOHOLA vozači luduju po putevima ŠIROM SRBIJE!

Vesti

VOZIO KOLA SA REKORDNIH 4,59 PROMILA ALKOHOLA! Pažnja, MRTVOSANI OD ALKOHOLA vozači luduju po putevima ŠIROM SRBIJE!

Podeli vest

S. I. (35) iz Manastirice kod Petrovca na Mlavi uhvaćen u ponedeljak ujutru kod Požarevca mortus pijan u "hondi", pa naduvao rekordan broj promila. Saobraćajcima priznao da je celu noć pio i da je pre ulaska u kola trgnuo još dva velika pelinkovca * Dobio 30 dana zatvora

Mortus pijani vozač S. I. (35) iz Manastirice kod Petrovca na Mlavi uhvaćen je u ponedeljak u 10 sati pre podne kako u divlja "hondom" na putu kod Požarevca sa neverovatnih 4,59 promila alkohola u krvi, što je apsolutni rekord u Srbiji! Ovog suludog vozača saobraćajna policija je zaustavila u blizini sela Batuša, i odmah nakon alko-testa poslat je u stanicu na trežnjenje.

Već istog dana ga je sudija za prekršaje po hitnom postupku osudio na 30 dana zatvora uz devetomesečno oduzimanje dozvole, 15 kaznenih poena i novčanu kaznu od 120.000 dinara. Prema rečima toksikologa, pravo je čudo kako je ovaj čovek uopšte živ, jer se smrtonosnom dozom smatra sve preko četiri promila alkohola u krvi.

Policajci u čudu

Kako tvrdi naš izvor iz MUP-a, saobraćajci iz patrole koja je zaustavila mortus pijanog vozača bili su u šoku kada su videli sa koliko promila alkohola u krvi upravlja kolima. Zbog toga su ponovili alko-test, ali je rezultat bio isti.
- Saobraćajna policija iz Malog Crnića je u ponedeljak oko 10 sati pre podne na putu Požarevac - Petrovac na Mlavi, kod sela Batuša, zaustavila "hondu" kojom je upravljao S. I. (35) iz Manastirice. Pošto su, čim je spustio staklo, shvatili da je vozač pio alkohol, saobraćajci su ga podvrgli alko-testu, koji je na njihovo zaprepašćenje pokazao neverovatnih 4,59 promila. Zbog toga što je S. I (35) govorio razgovetno i nije čak ni zaplitao jezikom, saobraćajcima je delovalo da je aparat pogrešio i da je čovek popio možda jedno ili dva piva, pa su ponovili test. Međutim, kada je aparat još jednom pokazao tačno 4,59 promila, bili su prinuđeni da vozača odmah privedu u stanicu na trežnjenje - otkriva naš izvor iz MUP-a i dodaje da u stanici vozač nije čak ni demantovao da se napio "kao majka".
- Dao je izjavu da je celu noć pio i da je ujutru, pre nego što je krenuo, popio na eks još dve poveće čaše pelinkovca. Najčudnije je što po čoveku nikada ne biste rekli da je mrtav pijan i što je dvadeset kilometara od mesta polaska, do mesta gde je zaustavljen, odvozio bez greške. Uprkos svemu tome u ponedeljak kasno uveče je poslat u požarevački Prekršajni sud, gde mu je dežurni sudija po hitnom postupku odredio 30 dana zatvora, zabranu upravljanja kolima devet meseci, 15 kaznenih poena i novčanu kaznu od 120.000 dinara - kaže naš dobro obavešteni izvor.

Deda (72) iz Novog Sada vozio sa 4,05 i bacao petarde

Pre ovog slučaja, neslavni rekord po najvećoj količini alkohola u krvi držao je deda (72) iz Novog Sada koji je u maju ove godine zaustavljen sa čak 4,05 promila. Da stvar bude gora, saobraćajci su ovog penzionera zaustavili kada su videli da tokom vožnje iz automobila kojim je upravljao baca petarde. Za ovaj bahati čin vremešni Novosađanin je kažnjen sa 45 dana zatvora, oduzimanjem dozvole i kaznenim poenima.

Toksikolog Dragan Joksović objašnjava za Informer da čovek kome je izmereno 4,59 promila nije svestan apsolutno ničega i da je prava sreća što ga je policija zaustavila jer bi u suprotnom verovatno nekoga ubio u saobraćaju.
- Sve preko četiri promila alkohola u krvi spada u smrtonosnu dozu i pravo je čudo kako je ovaj čovek uopšte bio živ. Neko ko ima 4,59 promila u krvi nema ni sposobnost rasuđivanja i percepcije prostora, a kamoli da je sposoban da vozi. On nije imao bukvalno nikakvu kontrolu nad sobom, a refleksi su mu bili ravni nuli. Pošto tolika količina alkohola u krvi podrazumeva da vi bukvalno ne znate gde se nalazite, zaista se pitam kako je uopšte pronašao svoj automobil, otključao ga, seo za volan i upalio motor. Da ne govorimo o tome kako je uopšte upravljao kolima. Sreća je i za njega i za sve ostale učesnike u saobraćaju što ga je policija zaustavila, jer bi u suprotnom gotovo sigurno napravio neku saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom - smatra naš sagovornik.

Litar žestine

Joksović dodaje da je za ovaj broj promila u krvi potrebna ogromna količina popijenog alkohola.
- Svaki čovek je biće za sebe i drugačije reaguje na alkohol, ali da biste imali 4,59 promila alkohola u krvi, morate da popijete litar i po rakije, ili viskija, ili više od gajbe piva u cugu, ili šest do sedam flaša vina. To su neverovatne količine alkohola - jasan je Joksović.

MRTAV PIJAN, BEZ DOZVOLE, VOZIO NEREGISTROVAN AUTO! Kraljevčanin odmah oteran u zatvor!

Okanović: Mogao je nekoga da ubije

Printscreen TV Pink

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je da je zapanjen da pored intenzivne medijske kampanje, svih upozorenja i drastičnih kazni, neko sedne za volan mortus pijan sa smrtonosnom dozom alkohola u krvi.
- Prosto je neverovatno da uz sav trud koji ulažemo da osvestimo ljude da alkohol i vožnja ne idu zajedno, doživimo da nekoga zaustave sa 4,59 promila alkohola u krvi, što je smrtna doza. U svakom slučaju, dobro je za njega da ga je policija zaustavila, jer sad je dobio mesec dana zatvora, a da je nekog ubio, ležao bi deset ili više godina. Da ne pričam da bi doživotno unesrećio i svoju i porodicu svoje žrtve - objašnjava Okanović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dile

pre 5 godina

Ovom čoveku ne treba nikada više dozvoliti da vozi,ne samo njemu nego svima koji konzumiraju ovoliki količinu alkohola.

Zoran

pre 5 godina

Niko se ne pita sta je uzrok tome sto ljudi toliko piju bitno da Okanovic ima resenje za sve.

Stojan

pre 5 godina

Ne postoji razlog na svetu zbog kojeg bi neko se toliko naroljao pa onda seo za volan i vozio kola. To moze samo neki idiot bez i malo mozga koji ne ceni ni svoj zivot a ni zivot drugih. Ako hoce da se ubije neka nadje drugi nacin a ako nema novca neka radi i stedi. Kad vec ima kola znaci da je malo imucniji a ni to ne zna da ceni nego sebe i svoju familiju dovodi do ruba propasti.

Nikola

pre 5 godina

nase pravne budalastine cuj 30 dana zatvora:).... to se levati ovako radi prvo na licu mesta oduzimanje auta cije vracanje plati 1500evra ali tek za 3 meseca,.nakon 3 meseca za vracanje auta idu zatezne kamate od 20%,.ako osoba nema novac, zaplenjuje se auto i rasprodaja. drugo treba da mu se oduzme vozacka na 2 godine dana i zabrana registrovanja bilo kojeg auta na njegovo ime ili uz kauciju od 2000 evra na jednu godinu trece treba da mu rebnu mesecno osiguranje na IME I PREZIME na 100 evra za narednih 5 godina,..pa ako ga presretne policija da vozi tudje auto sa tudjim osiguranjem a ne placa mesecno 100 evra,..da se slucaj posmatra prvokao kradja a onda da se kazni i onaj koji mu je posudio auto istom merom od 100 evra mesecno na godinu Ma vozili bi meni sve ko po jajima po Srbiji. Uterao bi ja vas u šišu samo lupaj bagru po dzepu,..kakvi zatvori i cuda, Sto se taj glupi sudija ne zapita da mu njegovo dete takav jedan zgazi tako pijan,.koliko vredi zivot NJEGOVOG DETETA ..pisljivih MESEC DANA ZATVORA

perica

pre 5 godina

Naduvao je 4.59 jer je trgnuo dva pica i odmah naleteo na policiju i imao jak zadah na aparatu na duvanju, da su mu vadili krv imao bi 2.5-3 promila. Aparat na duvanje ne pokazuje realno alkohol u krvi.Na primer da promuckam u ustima i popijem 0,01cl crnogorske loze i dunem u njega odmah naduvao bi 5 promila a pri tome taj alkohol uopste nije ni usao u krv jer mu treba 40 minuta da ga organizam apsorbuje,a kad udje u krv ne bi imao vise 0.2 promila.Realno je samo vadjenje krvi.Aparat na duvanje moze samo da pokaze da si pio.Ko je popio jedno pice i odmah naleteo na policiju treba da trazi vadjenje krvi.Normalno je da NE TREBA PITI i VOZITI.

Dragan Dubonjac

pre 5 godina

Postoji racionalno objašnjenje . Okrivljeni je lepo naveo da je pred sam put popio DVE VEĆE ČAŠE PIĆA .Dakle Peliknkovac je alkohol sa većom dozom biljnog šećera pa je lepljiv i samim tim se duže zadržava u ustima , Tako da kad je duvao u aparat isti je pokazao neverovatnu količinu alkohola. Isti slučaj bi se desio da je pio i vinjak ili konjak.

Žorž

pre 5 godina

Zanima me da li će konačno da se oglasi glavni kreator važećeg zakona o bezbednosti saobraćaja,Prof.Dr. Milan Vujanić i objasni gde su ti dobri rezultati koje je obećavao.Umesto da su novi zakon pravili na bazi starog,koji je po mnogo čemu bio bolji od novog,stvorili su nešto što je nejasno i konfuzno,teško razumljivo...osim onima koji sprovode kaznene mere.Kvalitet obuke vozača je pogoršan,način polaganja veoma pogoduje korupciji.Obuka je dobila na kvantitetu ali izgubila na kvalitetu,kao i edukacija mladih o saobraćaju.ZBS se stalno menja,nešto se ubaci nešto izbaci;nije to prilagođavanje novonastalim okolnostima,već lutanje u neznanju i nestručnosti.A za državu je bitno da se nešto radi,bilo šta,samo da puni državnu kasu.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija