• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

05.07.2018

10:04

ZLATNA RIBICA! Skandal u KPZ u Nišu: Bratu švercovala DROGU U VAGINI!

Vesti

ZLATNA RIBICA! Skandal u KPZ u Nišu: Bratu švercovala DROGU U VAGINI!

Podeli vest

Kruševljanka D. S. (39) gurnula u polni organ dva kondoma sa 103 tablete "buprenorfina" i 15 grama marihuane, pa sa tetkom S. C. (51) pokušala to da prošvercuje bratu u zatvor

Kruševljanka D. S. (39) uhvaćena je 1. jula u niškom zatvoru pri pokušaju da bratu, koji je osuđenik, prošvercuje drogu u vagini! Ona je u polni organ gurnula dva kondoma sa 103 tablete i 15 grama marihuane, pa je sa tetkom S. C. (51) krenula bratu u posetu! Zatvorski stražari su, međutim, posumnjali da D. S. nešto krije, pa su joj detaljnim pregledom tela našli drogu i obavestili policiju!

Protiv D. S. i njene tetke podnete su krivične prijave u redovnom postupku i one će se braniti sa slobode.

Izvor iz istrage kaže da su D. S. i njena tetka u nedelju došle u posetu osuđeniku iz Kruševca koji služi kaznu od četiri godine zatvora zbog preprodaje droge. Taj osuđenik je rođeni brat D. S.

Sumnjiva
Stražari su primetili da se D. S. sumnjivo ponaša, pa je usledio detaljan pregled tela

10 hiljada dinara košta tableta "buprenorfina" u zatvoru

- Radnice stražarske službe primetile su da se D. S. sumnjivo ponaša. Usledio je detaljan pregled, pri čemu je u njenoj vagini pronađen kondom sa 103 tablete "buprenorfina", koji se koristi kao zamena za drogu u lečenju narkomanije. Potom je u kanti za đubre pronađen još jedan kondom, u kom je bilo 15 grama marihuane, a za koji je utvrđeno da ga je D. S. krišom izvadila iz vagine i bacila dok se spremala za pregled - kaže naš izvor.

printscreen


Prema njegovim rečima, nadzornik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu odmah je alarmirao policiju, pa su Kruševljanke privedene, ali im nije određeno zadržavanje. Protiv D. S. je u redovnom postupku podneta prijava zbog krijumčarenja droge, dok će njena tetka odgovarati za pomaganje.

Inače, na crnom tržištu unutar niškog zatvora droga poslednjih godina dostiže vrtoglave cene jer je sve teže proći kontrole zatvorske straže.

Prethodni rekord: Sakrio u anus 97 tableta!

Osuđenici i njihovi rođaci koji im dolaze u posetu na veoma maštovite načine pokušavaju da prokrijumčare narkotike u zatvor.
- Tako je pre nekoliko godina iz analnog otvora jednog osuđenika izvađeno 97 tableta. On je, do privođenja Kruševljanki, važio za rekordera "šverca u telesnim šupljinama". U pravosudnim analima zabeležen je i slučaj osuđenika kome su majka i sestra donele paket, ali je on odmah odveden na pregled u bolnicu kada je primećeno na video-nadzoru da je zavukao ruku u gaće. Pregledom analnog otvora, nađene su mu tri zabranjene tablete - kazao je naš izvor iz istrage.

Tako se pre dve godine jedna tableta "bupa", kako se u zatvorskom žargonu nazivaju tablete "buprenorfina", kretala i do 10.000 dinara za komad! Pritom, i sama nabavka ovih tableta je često nelegalna, jer je za "buprenorfin" van zatvora neophodan lekarski recept.

Još jedan slučaj osujećenog pokušaja šverca "bupa" zabeležen je prošle godine, i to prilikom posete ministarke pravde Nele Kuburović niškom zatvoru! Naime, baš u tom trenutku jednom osuđeniku je pristigao paket sa pomorandžama u kom se nalazilo 90 ovih tableta, ali je zatvorska straža bila na visini zadatka, pa je šverc sprečen. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija