• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2018

18:16

DOLIJALI: ​Šapićevim ujaku i ujni određen pritvor do 30 dana

Vesti

DOLIJALI: ​Šapićevim ujaku i ujni određen pritvor do 30 dana

Podeli vest

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana prema Radetu i Ranki Dedović, kao i za još šest osumnjičenih da su počinili više krivična dela, kojima su preduzeće „Inex plus" doo iz Beograda oštetili za pedeset miliona dinara

Od ukupno 15 privedenih pre dva dana, tužilaštvo je tražilo pritvor za njih 10 a određen je prema osmoro osumnjičenih.
Prema pisanju medija Dedovići su ujak i ujna predsednika opštine Novi Beograda Aleksandra Šapića.

Njihovom sinu Marku (26) koji je takođe bio priveden u akciji policije pritvor nije određen.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je osumnjičenima pritvor određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke.

Svi osumnjičeni su saslušani i protiv njih je doneta naredba o sprovođenju istrage zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela zloupotrebe položaja odgovornog lica I pranje novca, preciziala je za Tanjug portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Policija je u sredu saopštila da je su privedeni odgovorna lica preduzeća „Inex plus" M.M. (1981) i Ž.Š. (1975.), kao i lica M.K. (1950), R.S. (1965), G.O. (1959), E.V. (1954), A.A. (1975), R.D. (1957), R.D. (1969), M.D. (1992), J.A. (1967), D.D. (1965), D.I. (1977), D.P. (1970) i V.V. (1948).

Sumnja se da su M.M. i Ž.Š. od januara 2016. do decembra prošle godine sa računa preduzeća „Inex plus" na račune preduzetničkih radnji koje su u vlasništvu osumnjičenih M.D., J.A., D.D., D.I., D.P. i V.V., na ime fiktivnih usluga isplatili oko 50.000.000 dinara. 
Nakon uplate novca na račune, osumnjičeni vlasnici preduzetničkih radnji su, kako se sumnja, po instrukcijama R.D. i R.D. podizali novac i za sebe, na ime provizije, zadržavali pet odsto od podignutog novca, čime su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od ukupno pet miliona dinara, navodi se u saopštenju MUP. 

Sumnja se da su potom, oko 45.000.000 dinara, vraćali odgovornim licima privrednog društva „Inex plus" M.M. i Ž.Š., koji su novac zadržali i koristili za lične potrebe, iako su znali da novac potiče od kriminalne delatnosti. 

Krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, poreska utaja i pranje novca biće podneta protiv još dve osobe. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Mediji navode da su među uhapšenima Rade i Ranka Dedović, Šapićevi ujak i ujna, kao i njihov sin Marko Dedović (26).

VELIKA AKCIJA POLICIJE! UHAPŠENI UJAK I UJNA ALEKSANDRA ŠAPIĆA! - oštetili preduzeće za 50.000.000!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Зашто се наглашава ..."Шапићеви"...? Није ми јасно...Има ли он какве "везе" са криминалом, или ћемо сваког КРИМОСА у Србији од сада - доводити у везу са рођацима... - политичарима на државним функцијама...?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija