• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Žarko I.

06.07.2018

19:31

MAJKA MALE ANĐELINE NE PRAŠTA KRVNIKU: Monstrumu bih oči iskopala, moje dete je umrlo U NAJGORIM MUKAMA!

Vesti

MAJKA MALE ANĐELINE NE PRAŠTA KRVNIKU: Monstrumu bih oči iskopala, moje dete je umrlo U NAJGORIM MUKAMA!

Podeli vest

Drže ga u zatvoru zaštićenog kao belog medveda. Želela bih da ga puste, pa da mu ja presudim, očajna je majka male Anđeline (4), koju je Vladica Rajković zverski silovao i ubio u julu 2016.

Pune dve godine krvari mi rana na srcu, otkad je monstrum iz komšiluka zverski umorio moje čedo, moju Anđelinu. Sad ga drže u zatvoru, zaštićenog kao belog medveda... Što ga ne puste da mu oči iskopam, da mu ja presudim, očajna je Danijela Stefanović iz Vratarnice kod Zaječara. Njenu ćerku Anđelinu (4) pre tačno dve godine zverski je silovao i ubio komšija Vladica Rajković (29), zbog čega je kasnije osuđen na 40 godina robije.

Rane ne zaceljuju

Danijela nikako ne može da se oporavi od bola i tuge, niti će.

- Moje dete je zbog njega umrlo u najstrašnijim mukama,

Izaći će s robije

Vladica će kad-tad izaći s robije, a ja svoje dete ne mogu da podignem iz groba

Danijela Stefanović

a najstroža kazna zatvora, koju mu je sud izrekao, meni nije nikakva satisfakcija. Vladica će kad-tad izaći s robije, a ja svoje dete ne mogu da podignem iz groba. Zato bih i volela da ga puste iz zatvora, da mu ja presudim - jadala se juče neutešna Danijela dok je pripremala dvogodišnji pomen ćerki jedinici.

Rajković je, podsetimo, u nedelju 9. jula 2016. izveo malu Anđelinu sa rođendanskog slavlja, koje je organizovao njegov mlađi brat Perica. Monstrum je odveo devojčicu van sela, silovao je tako divljački da joj je rasporio unutrašnje organe, a onda joj je i kamenom smrskao glavu jer ga je iritiralo to što je dete vrištalo u agoniji! Potom je mirno otišao kući, oprao se i vratio se na rođendan.

Međutim, pošto su meštani Vratarnice poslednji put videli devojčicu dok ju je Vladica odvodio s rođendana, odmah su njega osumnjičili za Anđelinin nestanak i pozvali su policiju. Meštani umalo potom nisu linčovali krvnika, ali je brzo stigla zaječarska policija i

Tuga

Čujem je u snu kako mi govori: "Dedo, ja sam u mraku..."

Živojin Stefanović

spasla ga od razjarene gomile.

Anđelinina baka Dušanka takođe je željna osvete zbog jezive smrti svoje unuke.

- Kakav sud, kakav zatvor, meni da padne šaka! Zločin su u početku osuđivali i Vladičini brat i otac, izrazili su nam saučešće, došli su i na Anđelininu sahranu, ali sada su okrenuli drugi list. Krišom, da meštani ne čuju, posećuju Vladicu u zatvoru, a sa nama ne komuniciraju. Takvi smo mi ljudi... - priča ogorčena Dušanka, grleći Anđelnine igračke.

Porodici Stefanović je, inače, posle zločina, uz brojna saučešća stigla i pomoć Fondacije "Tijana Jurić", koja je platila izradu nadgrobnog spomenika nesrećnoj Anđelini.

Na mestu gnusnog zločina, pored potoka, gde je Rajković krvnički mučio i ubio dete, podignuta je i spomen-ploča sa natpisom: "Anđelina Stefanović ovde je tragično nastradala".

Anđelininog dedu Živojina zatekli smo juče dok je srpom sekao travu oko ovog spomen-obeležja.

- Taj Vladica je zver, nema drugih reči... Umorio je nemoćno dete i bacio ga ovde kraj potoka, na đubre, kao da to nije živi stvor... Anđelina je bila moja mezimica. Stalno je sanjam... Često je spavala u mom krevetu, mazila me po bradi i pričala: "Dedo, ja nunam tebe." Tako me je uspavljivala. To je živa rana koja nikada neće zarasti. Čujem je u snu kako mi govori: "Dedo, ja sam u mraku..." Probudim se u bunilu, pa pipam po krevetu oko mene, ali nje nema... - kaže uplakani deda Živojin.

Rajkovići zaćutali

U porodici Rajković juče nisu želeli da pričaju o Vladici i njegovom zločinu. U početku, pre dve godine, njegov brat Perica je javno govorio da se odriče brata i da ga treba maksimalno kazniti, a s vremenom je prekinuo kontakte sa novinarima.

Deda Živojin: Kuća nam ukleta zbog četnika

Anđelinin deda smatra da njihovu kuću u Vratarnici prati neko prokletstvo.

- Nekako smo nepromišljeno došli u tu kuću, još odavno... Čuo sam da je ranije tu živeo neki četnik, koji je klao i pljačkao ljude za vreme Drugog svetskog rata. I pre našeg useljenja se umiralo pre vremena u toj kući, a sad je to pogodilo i moju porodicu. Moj sin Dalibor je izgubio dva deteta, onda je zlotvor ubio Anđelinu, a godinu dana posle njene smrti poginuo je i Dalibor dok je sekao drva u šumi - jada se Živojin.

Vladica je, inače, posle hapšenja priznao da je 2015. ubio i prijateljicu Draganu Stanković, kod koje je radio za nadnicu. Inspektore je odveo do reke Timok, gde je bacio telo nesrećne žene. Posle je osuđen na maksimalnu kaznu za oba ubistva, iako ga meštani Vratarnice sumnjiče da je pre nekoliko godina ubio i još jednu ženu iz susednog sela. Taj zločin nikad nije rasvetljen. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija