• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

11.07.2018

20:52

OTAC ČETVORO DECE IZ NIŠA UMRO U JEZIVIM MUKAMA! Mučnina, povraćanje, a u plućima SEKRET KOJI DAVI!

Vesti

OTAC ČETVORO DECE IZ NIŠA UMRO U JEZIVIM MUKAMA! Mučnina, povraćanje, a u plućima SEKRET KOJI DAVI!

Podeli vest

Otac četvoro dece Miroslav Stojanović (44) iz niškog sela Jelašnica otišao je do česme u dvorištu, uzeo etiol u prahu, progutao ga sa vodom i umro u najtežim mukama

Miroslav je nekada živeo na Kosovu i Metohiji i više nije mogao da se nosi sa siromaštvom. 

Posegnuo je za insekticidom, onim što verovatno svaki domaćin ima u kući i rešio da presudi sebi

Reč je o organo-fosfornom jedinjenju. Etiol prah se obično koristi za posipanje biljaka zbog biljnih vaši.

Prema rečima dr Dragana Joksovića, toksikologa, ako je nesrećni čovek uzeo etiol u prahu mogao je da preživi i 10 do 12 sati, a za to vreme bi sigurno stigao do bolnice u obližnjem Nišu. On deluje tako što, kad je teško trovanje, dolazi do problema na plućima i do prestanka rada srca i smrti.

- Etiol inhibiše enzim u organizmu koji je vrlo bitan za sve odgovore, kad hoćete da pomerite ruku, taj enzim odigra svoju ulogu, onda možete ponovo da pomerite ruku - kaže dr Joksović za Telegraf.rs. - Organo-fosforna jedinjenja koja se koriste kao insekticidi su u stvari 100 do 1.000 puta slabiji od nervnih bojnih otrova, da vas podsetim na najnoviju priču o nervnim bojnim otrovima, novičoku, ono što su navodno Rusi uradili u Londonu - podseća Dragan Joksović.

Prema rečima toksikologa, koji je svoj radni vek proveo na VMA, dok je radio, najmanji problem su mu predstavljala trovanja organo-fosfatima zato što postoji protivotrov. Novi pesticidi, koji nisu organo-fosfati, nemaju protivotrova.

- Deluje tako što počinje mučnina, gađenje, preznojavanje, drhtavica, povraćanje, u početku je puls ubrzan, može biti i povećan pritisak, a onda kako otrov sve više deluje, ako su veće koncentracije, usporava se puls, u plućima se stvara sekret, koji ne dozvoljava disanje i praktično se čovek uguši, a onda nakon toga staje srce - objašnjava dr Dragan Joksović.

UŽAS KOD NIŠA! Otac četvoro dece se ubio zbog duga za struju!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija