• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

12.07.2018

20:36

ŽIVIM SA DVA GROBA U KUĆI: Potresna ispovest Branisalve Katanić na godišnjicu MONSTRUOZNOG ZLOČINA!

Vesti

ŽIVIM SA DVA GROBA U KUĆI: Potresna ispovest Branisalve Katanić na godišnjicu MONSTRUOZNOG ZLOČINA!

Podeli vest

Bivši zet Marko Nikolić me je za sva vremena zavio u crno kad je ubio moju sestru Maju i malog Mihaila. Žao mi je što se monstrum ubio, htela sam da ga gledam u oči dok mu izriču najstrožu kaznu, rekla je Branislava Katanić

Moja pravda bila bi da sam bivšem zetu Marku Nikoliću gledala bolesno lice dok mu izriču 40 godina zatvora jer zbog njega imam dva groba u kući. To nisam dočekala, jer se kukavički ubio u zatvoru, u kom je trebalo da istrune jer je na monstruozan način ubio moju sestru Maju i njenog sina Mihaila (4).

Ovako za Informer započinje potresnu ispovest

Strah

U susret mi ide čovek koji ima sličnu košulju kao što je on imao, sličnu frizuru, tresem se, razmišljam da je možda Marko

Branislava Katanić

Branislava Katanić, sestra Maje Đorđević i tetka Mihaila Nikolića, koje je pre tačno godinu dana zverski ubio Marko Nikolić ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

Raskomadala bih ga

- Kada se Marko zaklao staklom u Centralnom zatvoru, prvo sam doživela olakšanje, jer ga više nije bilo na ovom svetu. Pre toga sam se plašila da će on nekoga iz zatvora poslati da me dokrajči, da nas sve zatre. Sa druge strane, pravda koju sam ja želela i čitava naša porodica, koju je zavio u crno, nikada neće biti zadovoljena. Ne znam kako bih se ponašala na suđenjima. Znate, tamo je trebalo da sedim tri sedišta od njega i da se ponašam dostojanstveno, a živog bih ga raskomadala u trenu - dodaje ona.

Branislava je ispričala da je bol koji sada oseća mnogo teži nego kada se stravičan zločin dogodio.

Mihailo bio čigra

Govoreći o ubijenom Mihailu Nikoliću, Branislava Katanić se priseća da je bio dete za ponos.

- Sa četiri godine on je sam sebi postavljao da jede, sam se kupao, sam se oblačio. Znate li vi da on dođe iz posete ocu i prepričava nam šta mu je sve ovaj pričao. Pominjao je i da mu je tata rekao da će mamu da zakolje, tetki da iseče jezik, zeta da kastrira. Mi se od muke smejemo kako on to ne bi shvatio ozbiljno - kaže ona.

- Onda je to bio šok, ali sad mi se vraćaju sećanja. Šta se dogodilo, kroz šta su oni prošli, kroz šta sam ja nakon svega prošla. Verujte, smrt je bolja od ovoga. Setim se i lepih trenutaka, ali su to uglavnom crne mrlje. Nekad se zamislim tako, pa analiziram dane pre zločina, da li sam mogla da sprečim tragediju - priča ona i dodaje:

- Svakodnevni stres, pritisak, ogromna tuga i praznina za Mihailom, mojom srećom, i Majom ostavili su na mene posledice, pa sam se obratila psihijatru. Dešavalo mi se da vidim automobil kao što je imao Marko. Odmah proveravam registraciju, strah me spopada. U susret mi ide čovek koji ima sličnu košulju kao što je on imao, sličnu frizuru, tresem se, razmišljam da je možda Marko - objašnjava Branislava.

Drugi sin je divan

Ipak, kako kaže, nastavlja dalje jer u njenom životu postoji jedna svetla tačka, a to je Stefan, Majin sin iz prvog braka.

Roditelji ubice se nikad nisu javili

Roditelji Marka Nikolića, Živko i Vidosava Nikolić, prema Branislavinim rečima, nikada joj se nisu javili.

- Njihov sin je za njih ostao zlatni dečko, iako su i oni u dobroj meri krivi za sve ovo. Da su pametni, sakrili bi se u mišju rupu. Često idem na Majin i Mihailov grob i zatičem cveće i sveću samo na delu groba gde počiva maleni. Meni to govori da su oni i želeli da ona završi tu. E zato na spomeniku stoji Đorđević, a ne Nikolić, jer smo ga mi gajili, a on ga je ubio - priča ona.

- Stefan sada ima 14 godina i drma ga pubertet. Divno dete, koje junački nosi ogroman teret. Izbegava da priča o njima i o tome koliko mu je teško. Od njihovog ubistva, zbog traume koju je preživeo, počeo je da trenira karate. Svima nam najavljuje da će jednog dana da upiše Pravni fakultet kako bi pomogao drugim ženama. E za takvu budućnost se ja borim - kaže naša sagovornica.

Podsetimo, kobnog 12. jula Marko Nikolić je odveo Mihaila na groblje i tu ga golim rukama zadavio. Njegovo telo doneo je do Centra za socijalni rad, gde ga je čekala Maja, koja je vodila sudski postupak za starateljstvo nad mališanom. Nikolić je došao i pred prestravljenom ženom tresnuo o beton telo deteta, a zatim je na nju nasrnuo nožem i izbo je čak 27 puta i na kraju zaklao. Ubrzo je uhapšen i sproveden u Centralni zatvor. Tačno pet i po meseci kasnije Nikolić je izvršio samoubistvo u zatvorskoj ćeliji zaklavši se staklom.

MONSTRUMA IZ RAKOVICE STIGLA SMRT: Marko Nikolić ubica žene i deteta, umro od posledica samoranjavanja!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija