• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Sekulić

18.07.2018

18:16

BUGARIN PREVARIO ČAK 900 RADNIKA U SRBIJI! Neverovatna pljačka zaposlenih u poznatom lancu PRODAVNICA MOBILNIH TELEFONA!

Vesti

BUGARIN PREVARIO ČAK 900 RADNIKA U SRBIJI! Neverovatna pljačka zaposlenih u poznatom lancu PRODAVNICA MOBILNIH TELEFONA!

Podeli vest

Mihail Nenčev, vlasnik firme "Hendi tel" koja već deceniju posluje u Srbiji, u jednom danu zatvorio svih 200 radnji, uzeo sav novac sa računa i pobegao iz zemlje. Ostavio 240 miliona dinara duga i oko 900 zaposlenih bez plata

Bugarin Mihail Nenčev, vlasnik "Hendi tel" prodavnica tehnike i mobilnih telefona, u jednom danu zatvorio je svih 200 poslovnica u Srbiji, ispraznio sve račune, radnje i magacine, i bez posla ostavio čak 900 ljudi u našoj zemlji, saznaje Informer! Istovremeno, firmu je ostavio u blokadi zbog duga od čak 240 miliona dinara!

Nenčev je regularno i po zakonu poslovao sve do 31. maja ove godine, kada iznenada podnosi ostavku na mesto direktora, beži iz Srbije i otad mu se gubi svaki trag. Svoje zaposlene je obavestio da su ostali na ulici, bez posla, tako što je okačio jedno obaveštenje na sajtu firme u kom im saopštava da posle deset godina poslovanja u Srbiji "Hendi tel" prestaje da radi.

MOBILNI OPERATERI NAS PRAVE MAJMUNIMA! Telefoni koje nam prodaju za jedan dinar su VEĆ KORIŠĆENI?!

Novi direktor

Da stvar bude komplikovanija, ova firma se u Agenciji za privredne registre i dalje vodi kao aktivno preduzeće.
- Nenčev se u pismenoj ostavci obavezao da će još mesec dana brinuti o firmi, ali to nije ispunio, jednostavno je nestao iz Srbije. Radnici su poslednju platu primili za mesec april i posle toga nisu dobili ni dinara. Nedavno se pojavio i novi direktor firme, koji je navodno spreman da nadležnim inspekcijama dostavi svu dokumentaciju neophodnu da se rasvetli ovaj slučaj - kaže naš sagovornik upoznat sa ovim slučajem.

Među oštećenima firme "Hendi tel" je i oko 88 trudnica i porodilja, od kojih se 26 obratilo za pomoć Vladi Srbije, a primio ih je Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Đorđević kaže za Informer da je imao sastanak sa trudnicama koje su oštećene zbog situacije nastale u kompaniji "Hendi tel", ali i da će se truditi da, koliko je to moguće, pomogne svim prevarenim radnicima u firmi.
- Stupili smo u kontakt i sa novim direktorom i u naredna tri dana ćemo obaviti inspekcijski nadzor zajedno sa Poreskom upravom, pa ćemo doći do dokumentacije koja nam je potrebna da bismo utvrdili pravno radni status radnica. Odeljenju inspekcije rada u Beogradu se od početka juna do 10. jula 2018. obratilo za zaštitu prava iz radnog odnosa 26 trudnica i porodilja "Hendi tela". Objašnjeno im je koja su njihova prava. Mora da se utvrdi i pravni status firme kako bi inspekcija preduzela određene mere prema poslodavcu. Imamo dobru volju i želimo da pomognemo onoliko koliko je u našoj nadležnosti i u skladu sa zakonom. I trudnicama koje su nam se obratile za pomoć, ali i ostalim oštećenim radnicima u "Hendi telu" - navodi Đorđević.

MOBILNI OPERATER "VIP" NE HAJE ZA ZAKON! I dalje naplaćuju PENALE ZA RASKID UGOVORA!

Traže rešenje

On kaže da je Inspektorat za rad tokom marta i aprila ove godine proveravao firmu "Hendi tel" kroz redovnu kontrolu, i da tada nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.
- Pošto u sedištu firme i poslovnicama nema nikoga i sve je zaključano, inspektori su nekako uspeli da pronađu osnivača firme. Naložio sam još jedan inspekcijski nadzor koji ćemo obaviti 19. jula. Odmah sam kontaktirao i ministra finansija, kako bismo zajedno sa Poreskom upravom izvršili sve potrebne kontrole. Novi direktor je izjavio da je "Hendi tel" i dalje aktivna firma i da je spreman da omogući inspekciji rada uvid u svu potrebnu dokumentaciju u vezi sa zahtevom za zaštitu prava zaposlenih trudnica i porodilja - rekao je Đorđević.

"Vin vin" preuzima 150 radnika

Nakon nedavnog prestanka rada svih "Hendi" objekata u Srbiji, kompanija "Vin vin" je ponudila zaposlenje radnicima u svojim maloprodajnim objektima.
- Tačno 150 bivših "Hendi" radnika dobiće ponudu za zaposlenje u "Vin vin" kompaniji, koja ima 1.200 zaposlenih u više od 110 maloprodajnih objekata širom Srbije. Ponuda podrazumeva radno mesto u maloprodaji, sa fokusom na prodaji telefona, kao i sklapanje ugovora sa telekomunikacionim kompanijama - naveli su iz "Vin vina".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sara

pre 5 godina

Kako je moguće da u državi Srbiji vlasnici firmi budu stranci koji mogu da urade ovo što je ovaj čovek uradio. Pošto se to desilo znači da država ima loše zakone kojim nije zaštićena ni ona kao poverilac, a još manje radnici.

Strucnjakowsky

pre 5 godina

Ovo moze samo u Srbiji.Aj pokupi pare i bezi.Da su ranici primili platu pa ajde,ali obako nece da moze.Podneti poternicu za doticnog.

Dejan Nikolić

pre 5 godina

Nije ovo jedini slučaj da bugarski vlasnici izvode prevaru u sred Srbije. I firma "Telelink" se zatvorila i ostala dužna gomilu para nama koji smu izvodili radove za njih. Ovim putem apelujem na mobilne operatere "VIP mobile" i "Telekom Srbije" da nam pomognu da naplatimo svoja potraživanja jer smo izvodili radove na montaži i održavanju njihove opreme. Takodje pozivam i Informer da istraži ovaj slučaj.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija