• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. M.

18.07.2018

18:48

POTRESNA ISPOVEST MLADIĆA KOME JE STRUJNI UDAR UBIO OCA I SESTRU: Pali su kod muzilice, dok sam trčao da isključim skopku  NISAM ZNAO DA SU MRTVI!

Vesti

POTRESNA ISPOVEST MLADIĆA KOME JE STRUJNI UDAR UBIO OCA I SESTRU: Pali su kod muzilice, dok sam trčao da isključim skopku NISAM ZNAO DA SU MRTVI!

Podeli vest

Srđan Asanović i njegova ćerka Jovana nastradali su kada ih je udarila struja iz aparata za mužu krava. Otac je pokušao da spase ćerku koja se uhvatila za neispravan strujni kabal

Jovanu Asanović (15) iz sela Pridvorica kod Bojnika i njenog oca Srđana Asanovića (47) ubila je juče struja dok su u štali muzli krave. Jovanu je prvo udarila struja koja je izbila iz strujnog kabla, dok je njen otac Srđan poginuo kada je pokušao da spase svoju ćerku.

Prema rečima Nikole, najstarijeg sina nastradalog Srđana, Jovana i otac su u ranim jutarnji časovima otišli do štale u kojoj su svako jutro muzli krave.

Koban kabal

U ambar je prvo ušla sestra Jovana i odmah je pokušala da uključi aparat koji se nalazi između krava.
- Moja sestra je u struju uključila produžni kabal od aparata, koji je dosad radio kako treba. Jovana se zatim uhvatila za muzilicu i tada je doživela strujni udar. Ona je vrisnula i stropoštala se na zemlju. Otac, koji je bio iznad štale gde je pripremao seno za stoku, čuo je Jovanin vrisak, odmah je skočio i ušao u ambar - rekao je Nikola i dodao:
- Otac je video kako struja trese Jovanu. On je hteo da spase Jovanu, pa je rukama uhvatio kabal ne bi li ga iščupao iz struje. Međutim, čim je dodirnuo strujni kabal, koliko god da je moj otac bio jak i izdržljiv, njega je struja udarila i on je samo pao pored Jovane.
U tom trenutku ostali ukućani su uleteli u štalu i krenuli ka telima Srđana i Jovane koji su ležali na podu između krava. Srećom da je Nikola bio priseban, pa je sprečio majku i drugu sestru da prilaze žrtvama dok nije isključio sklopku na strujomeru.

UKLETI MELENCI! Smrt fudbalera nastavila CRNI NIZ TRAGEDIJA u ovom malom mestu za MANJE OD MESEC DANA!

Pokušao da pomogne

- Dok sam trčao ka strujomeru nisam znao da su mrtvi. Mislio sam da su se onesvestili. Vratio sam se i okrenuo sestru i oca na leđa. Masirao sam ih, davao im veštačko disanje, ali nije bilo pomoći. Osetio sam da nema pulsa. Zatim sam pozvao Hitnu pomoć. Sve vreme sam pokušavo da umirim ukućane - priča ovaj mladić.
Kako je naveo Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu Jovana i Srđan su dovezeni bez znakova života.
- Oni su bili bez vitalnih znakova života. Lekari su sve pokušali u postupku reanimacije, sve što su mogli, ali bilo je kasno - rekao je Dimitrijević.

Za godinu dana tri tragedije

Nažalost, nesreća koja se juče dogodila u selu Pridvorica u kojoj su nastardali Srđan i Jovana nije prva u Srbiji. Pre samo mesec dana u Melencima je od strujnog udara poginuo mladi fudbaler Slobodan Boba Adamov (25) dok je električnom muzilicom muzao krave u staji. I nesrećni Elmaz Š. (11) iz sela Ljutaje kod Sjenice poginuo je u avgustu prošle godine od strujnog udara koji je izazvala neispravna muzilica za krave.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija