• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.V.

19.07.2018

13:07

NOVO SUĐENJE optuženima za UTAPANJE DVA BRATA u Srebrnom jezeru!

Vesti

NOVO SUĐENJE optuženima za UTAPANJE DVA BRATA u Srebrnom jezeru!

Podeli vest

U Osnovnom sudu u Velikom Gradištu 25. jula zakazan je novi glavni pretres u ponovljenom suđenju optuženima za utapanje braće Stefana (14) i Nikole (13) Petrovića iz Rače, na Srebrnom jezeru 11. septembra 2016. godine

Za ovu tragediju sudi se vlasnicima pedalina na kojima su se dečaci vozili, Milanki i Draganu Stankoviću iz Niša, direktoru Osnovne škole "Karađorđe" iz Rače, Zoranu Jovanoviću i školskom treneru dečaka Milošu Gajiću.

Bračni par je prvostepenom presudom od prošlog septembra osuđen na dve godine zatvora, a po godinu dana kućnog zatvora dobili su direktor i trener. Oni su terećeni za teško delo protiv opšte bezbednosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. 

Svi optuženi žalili su se na presudu, što je Apelacioni sud u Kragujevcu uvažio, pa je u maju krenulo novo suđenje. Tada je jedan od dečaka svedoka promenio iskaz, jer je prvo rekao da su direktor i trener dozvolili kupanje na jezeru, a kasnije je tvrdio da su im to zabranili. 

Na pretresu 25. jula saslušaće se svi dečaci, jer to se do sada nije desilo, a treba utvrditi i kada je i gde autobus sa decom bio parkiran u blizini Srebrnog jezera. 

Braća Stefan i Nikola stradali su kad su, sa još četiri druga, iznajmili pedalinu i otisnuli se na Srebrno jezero, iako su bili neplivači. U jednom trenutku, Stefan je skliznuo u vodu, pa je Nikola skočio za njim da mu pomogne, ali su ubrzo obojica nestali u jezeru. Za njima je skočio jedan njihov drug, pokušavajući da ih spase, ali u tome nije uspeo. Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu za sve optužene tražilo je kaznu od najmanje dve godine zatvora.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija