• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

23.07.2018

20:37

ZORAN MARJANOVIĆ HOĆE MILION EVRA ODŠTETE?! Muž svirepo ubijene Jelene ubeđen da će BITI OSLOBOĐEN!

Vesti

ZORAN MARJANOVIĆ HOĆE MILION EVRA ODŠTETE?! Muž svirepo ubijene Jelene ubeđen da će BITI OSLOBOĐEN!

Podeli vest

Advokatima naložio da tuže državu zbog deset meseci pritvora, samo po tom osnovu tražiće 150.000 evra. Tužiće i sve medije koji su pisali o njemu i porodici

Zoran Marjanović planira da od države, na ime odštete zbog deset meseci "neosnovanog pritvora", ali i od medija koji su pisali o istrazi tokom koje je on osumnjičen i optužen za ubistvo supruge Jelene, naplati na sudu čak milion evra, saznaje Informer!

Muž zverski ubijene Jelene Marjanović, prenose naši izvori iz Zoranovog advokatskog tima, potpuno je ubeđen da će uspeti da dokaže svoju nevinost. Od advokata je zato zatražio da mu naprave strategiju kako da se što više i što pre naplati.

160 tužbi podneo je protiv medija, sprema još nekoliko desetina

Svi da plate!

Sagovornik Informera kaže da Zoran ne ostavlja ni najmanju mogućnost da na kraju bude osuđen.

- Čovek naprosto zna da nije ubica i potpuno je, što se toga tiče, opušten. Njemu je, međutim, život potpuno upropašćen i neko za to sada mora da mu plati. Najveći krivci su mu pojedinci iz policije i tužilaštva, ali i novinari koji su objavljivali laži da je Zoran ubica, a da su u zločin umešani i članovi porodice Marjanović. I zato će svi biti tuženi i moraće debelo da plate... - navodi naš sagovornik, inače poznati beogradski advokat.

Prema njegovim rečima, Zoran je sa svojim zastupnicima već postigao dogovor da ga zastupaju za 20 do 30 odsto naplaćene odštete.

Samo od Informera tražio 51 milion

Advokatski tim Zorana Marjanovića je do njegovog puštanja iz pritvora sredinom jula već bio podneo 160 tužbi protiv medija, a najavili su novu seriju tužbi. Samo protiv Informera Marjanovići su podneli 29 tužbi i tražili 51,35 miliona dinara odštete za "duševnu bol" i "povredu ugleda". Zoranovi advokati su najavili još 16 novih tužbi protiv naših novina.

Kako smo saznali, samo za dosadašnje tužbe Informeru, Marjanovići je trebalo da uplate oko 1,1 milion dinara sudskih taksi, ali nema traga da su to uradili. Zatražili su da ih država oslobodi te obaveze.

- Njegov plan je da naplati ukupno oko milion evra i mi advokati mislimo da je to sasvim realno. Neko će reći da je to mnogo, ali kada znate da je o ovom slučaju objavljeno više hiljada kleveta i laži i da je do sada samo protiv dnevnih novina podneto oko 160 tužbi, a biće ih još, onda ćete shvatiti da je ta cifra sasvim realna - precizira izvor Informera.

Kako saznajemo, Zoran Marjanović očekuje da samo od države naplati 150.000 evra na ime "neosnovanog pritvora".

- Mi ćemo tražiti 500 evra po danu provedenom iza rešetaka. Znamo da je praksa da se isplaćuje oko 5.000 dinara po danu, ali mislimo da je ovo osobito težak slučaj i da zato Zoran treba da dobije znatno veću odštetu. U svakom slučaju, nećemo pristati na nagodbu sa državom za cifru manju od 150.000 evra. Ćeraćemo se, ako treba, do suda u Strazburu - navodi naš sagovornik.

Informer

Na naše podsećanje da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prošle nedelje izjavio da policija i tužilaštvo imaju dovoljno dokaza koji terete Marjanovića, izvor Informera kaže da jedva čeka odluku Višeg suda.

150 hiljada evra tražiće od države zbog 300 dana boravka u pritvoru

- Istina je da nema nikakvih dokaza koji direktno terete Zorana. Jednostavno ih nema. I videćete, Viši sud će morati da sruši optužnicu. Pa ne može niko na silu da bude osuđen. Uostalom, da postoje ti dokazi o kojima se sada govori, pa zar mislite da bi Zoran bio pušten da se brani sa slobode?! Naravno da ne bi...

Nije ovo Amerika

I dok niko od Marjanovića i čelnika policije i tužilaštva nije juče hteo da komentariše ove tvrdnje, stručni sagovornici Informera kažu da je uobičajena stvar da neko ko je oslobođen za krivično delo traži odštetu.

 Međutim, prema rečima advokata Nebojše Milosavljevića, koji zastupa rođake ubijene Jelene Marjanović, Zoran sigurno neće dobiti čak 150.000 evra za oko 300 dana provedenih u pritvoru.

Potpuno opušten
Zoran zna da nije ubio Jeloenu i potpuno je opušten. Njemu je život upropašćen i neko za to mora da mu plati.
Advokat

- Praksa naših sudova je da se po danu neosnovanog pritvora isplaćuje pet ili šest hiljada dinara. Nije ovo Amerika da se isplaćuju astronomske cifre. Kad bi svi tražili i dobili milione, država bi odavno bankrotirala - navodi naš sagovornik i ističe da u slučaju "Marjanović" nije još sve gotovo:

- Ako optužnica protiv njega i ne bude potvrđena sada, to ne znači da ona u budućnosti neće biti opet podignuta. Period zastare za teško ubistvo je 50 godina i ako se pojave neki novi, čvrsti dokazi, optužnica uvek može biti ponovo podignuta.

Podsetimo, Jelena je ubijena 2. aprila 2016. kod nasipa u Borči, a njeno telo je nađeno sutradan u obližnjem kanalu. Zoran je uhapšen 15. septembra 2017. i proveo je narednih deset meseci u pritvoru. Viši sud bi u narednom periodu trebalo da odluči da li će potvrditi dopunjenu optužnicu protiv njega.

NOVO OTKRIĆE! NA NASIPU BILA JELENINA DUBLERKA, ubice PODMETNULE telefon da ZAVARAJU TRAG?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija