• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

27.07.2018

11:40

AKO GA PUSTE IZ LUDNICE, SVE ĆE NAS POUBIJATI! Godišnjica jezivog masakra, JABUKOVAC I DALJE KRVARI nakon zločina, MEŠTANI U STRAHU!

Vesti

AKO GA PUSTE IZ LUDNICE, SVE ĆE NAS POUBIJATI! Godišnjica jezivog masakra, JABUKOVAC I DALJE KRVARI nakon zločina, MEŠTANI U STRAHU!

Podeli vest

Nikola Radosavljević je za devetostruko ubistvo nagrađen time što je umesto u zatvor poslat u bolnicu. Ceo Jabukovac je zavio u crno, nikad se nećemo oporaviti, poručuju meštani 11 godina nakon masakra

Nikola Radosavljević je pre tačno 11 godina zavio ceo Jabukovac u crno. On je za devetostruko ubistvo nagrađen time što je, umesto u zatvor, poslat u ludnicu. Ako lekari procene da je izlečen i puste ga da se vrati kući, sve će nas dokrajčiti, poručuju meštani negotinskog sela Jabukovac, 11 godina nakon nezapamćenog masakra.

Radosavljević je 27. jula 2007. lovačkom puškom krenuo u krvavi pir, pa je idući ulicom od svoje kuće redom ubijao komšije Draginju (55) i njenog muža Branislava Borongića (57), zatim Srđana Badžikića (15), Branislava Badejevića (31), Jelicu Banković (37), Dragana Đorđevića (22), njegovog oca Veljka (58) i baku Marinu (78), i na kraju taštu Aniku Čogić (62). Pomahnitali Nikola je teško ranio i Jovanku Badejević (81) i Sinišu Badžikića (47), kome je pred očima ubio sina jedinca Srđana.

Dragiša Burković (61), koji je čudom preživeo pokolj, kaže da je Nikola kobnog dana izašao iz svog sokaka na glavnu ulicu, Ulicu Albanske spomenice, naoružan lovačkom puškom, sa redenicima, krvav po licu, jer je prethodno pokušao da se ubije skokom u bunar.

- Na nišanu mu je bio prvo Branislav Borongić. Ubio ga je jednim hicem dok je ovaj stajao pored supruge Draginje ispred svoje kuće. Preplašena Draginja je počela da beži, ali Nikola ju je stigao i pogodio je hicem u leđa. Bila je mrtva pre nego što se srušila na zemlju. Nikola se potom okrenuo ka našem dvorištu, u kome je stajala moja majka Jovanka Badejević - priča Dragiša.

Jovanka (81) dodaje da je tada iz kuće čula neke pucnje sa ulice, ali je pomislila da deca bacaju petarde.

- Izašla sam u dvorište i grunula je puška! Dramlije su me odbacile unazad, pala sam, ali sam ostala pri svesti. Snop metalnih kuglica pogodio me je u grudi, ruku i trbuh. Lekari mi ni do danas nisu povadili sve dramlije iz tela, pa često imam problema, naročito kad se vreme menja - navodi Jovanka.

Nikola se zatim okrenuo ka istočnom delu sela i posle desetak metara naišao na 15-godišnjeg Srđana Badžikića i njegovog oca Sinišu.

- Nikola je pucao na dečaka i na mestu ga ubio, pred Sinišim očima. Kao da mu je srce iščupao. Siniša je pokušao da zaštiti sina svojim telom, i dok se u agoniji previjao nad mrtvim detetom, Nikola je bez trunke sažaljenja pucao i na njega - dodaje Dragiša.

Srce puca
Šuška se u selu da će Nikolu pustiti iz bolnice. Srce će nam prepući ako se on vrati u JabukovacMihajlo Badejević

Šokantno: Ubica imao dozvolu za oružje

Informer


Izvorinka Badžukić, supruga ranjenog Siniše, kazala nam je da se Nikola Radosavljević godinama lečio u Austriji, dok je živeo tamo, i da mu u toj zemlji, kao psihičkom bolesniku, nisu dali čak ni vozačku dozvolu!- A kad se vratio u Jabukovac, dobio je dozvolu za oružje i ubio nam sina jedinca! - ogorčena je Izvorinka, koja je godinu dana nakon masakra sa Sinišom dobila sina Sebastijana.
Siniša kaže da i dalje trpi posledice.

- Živci su mi otišli, redovno pijem tablete za smirenje. Pogođen sam u leđa sa 46 dramlija. Dve kuglice imam u bubregu, 23 u levom plućnom krilu, a lekari to ne smeju da diraju. Sve mi je gore i gore, ali najgori mi je gubitak sina Srđana. To se ne zaboravlja - 
kaže Siniša.

Svoj krvavi pir Nikola je nastavio preko puta Sinišine kuće, pošto mu je Branislav Badejević (31) zapomaganjem privukao pažnju, vičući:

- Šta to radiš, crni Kole, ubijaš ljude po ulici!

JUL JE MESEC MONSTRUMA I KRVNIKA! Ljudi dobro se čuvajte ovih dana, počeo je NAJOPASNIJI PERIOD!

Branislavljeva majka Ljubinka Negrić (61) sa suzama u očima nam je ispričala kako je Radosavljević tad ubio njenog sina.

- Kada smo moj Bane i ja izašli ispred kuće, videli smo na ulici Koleta s puškom u ruci i užasan prizor, Srđana i Sinišu u lokvi krvi. Bane je hteo da smiri Koleta, a on je hladnokrvno okrenuo pušku na njega. Pre neko što sam mogla da stanem ispred sina i zaštitim ga svojim telom, odjeknuo je pucanj, Bane je od udarca dramlija u telo odbačen uvis i pao je. Vrisnula sam i pritrčala da mu pomognem. Pokušao je da mi nešto kaže, ali je samo uzdahnuo i ispustio dušu - priča očajna Ljubinka.

Pitao oca kad će se vratiti kući!?

Roditelji masovnog ubice već 11 godina su u izolaciji i komšije zaziru od njih.- Ne želimo da pričamo o tome. Imamo još jednog sina u Austriji, koji nam je zabranio da o tome govorimo - rekao nam je Nikolin otac Petar, a potom kratko dodao da je bio u poseti Nikoli u Specijalnoj zatvorskoj bolnici i da se povremeno s njim čuje telefonom.Tokom istrage Petar je ispričao da se Nikola kobnog dana posvađao sa suprugom Jelenom, da je ona krvava pobegla u komšiluk, a on skočio u bunar, odakle je ubrzo izašao sav krvav, naoružao se i krenuo u masakr. Petar je kasnije kazao da ga je Nikola jednom prilikom u telefonskom razgovoru pitao zašto je u zatvoru i kada će da se vrati kući, u selo. Otac mu je tada odgovorio: "Gde da dođeš, crni Nikola? Znaš li, crni sine, šta si uradio, sve si nas u crno zavio..."

Nikola je potom nastavio ka kući svoje tašte Anike Čogrić (62), a usput je upucao Jelicu Banković, Dragana Đorđevića i njegovog oca Veljka (58), kao i staricu Marinu.

Masakr je završio tako što je likvidirao i taštu Aniku, kod koje je u stvari i pošao kad je krenuo u krvavi pir. Hteo je da joj se osveti jer je bio ubeđen da ga ona "omamljuje" crnom magijom.

Radosavljević je ubrzo savladan i uhapšen, a zatim je upućen na veštačenje. Tim veštaka neuropsihijatara utvrdio je da on boluje od akutne paranoidne psihoze, sa osećajem ugroženosti i stalnim umišljajem kako neko hoće da mu naudi. Na sve to, imao je sumanute ideje da je pod uticajem vlaške magije. Zbog toga nikada nije osuđen, već je upućen u zatvorsku bolnicu na lečenje, što znači da jednoga dana može, ako lekari potvrde da je izlečen, bez kazne da izađe na slobodu i vrati se u rodno selo.

Mihajlo Badejević (68), otac ubijenog Branislava, kaže da se meštani Jabukovca upravo toga i najviše plaše.

- Žena i ja smo izgubili sina jedinca. Roditelji ubice nijednoj porodici nisu izjavili saučešće. Nije bilo suđenja i niko nikakvu odštetu niti pomoć nije mogao da ostvari. Na drugoj strani šuška se u selu da će Nikolu da puste iz bolnice. Srce će nam prepući ako se on vrati u Jabukovac, sve će nas dokrajčiti - žali se Mihajlo.

5 kuća  je zatvoreno posle masakra

Međutim, kako smo nezvanično saznali, malo je verovatno da će Nikola skoro izaći iz bolnice. Konstantno je pod jakim sedativima i nije sposoban da funkcioniše u "spoljnom" svetu.

Informer

Inače, u Jabukovcu živi mnogo gastarbajtera, od kojih većina govori vlaški i radi u Austriji. Mnoge kuće porodica ubijenih danas su puste i zaključane jer su potomci otišli u inostranstvo. O masakru svedoče samo spomen-ploče na fasadama. Krvnik je u svom pohodu zatvorio pet kuća, koje danas sablasno deluju.

Meštani su uvereni i da Nikola ima veliko bogatstvo u austrijskim bankama i sumnjaju da je time uspeo da sebi izdejstvuje boravak u bolnici umesto u zatvoru. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija