• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

30.07.2018

08:08

PISMO OD KOGA SE JEŽI KOŽA! Marko Milićev se iz zatvora obratio javnosti, i hladnokrvno tvrdi: MENI JE NANETA NEPRAVDA, ŠTA BI PROMENILO DA KAŽEM IME VLASNIKA "KANTRIMENA"?!

Vesti

PISMO OD KOGA SE JEŽI KOŽA! Marko Milićev se iz zatvora obratio javnosti, i hladnokrvno tvrdi: MENI JE NANETA NEPRAVDA, ŠTA BI PROMENILO DA KAŽEM IME VLASNIKA "KANTRIMENA"?!

Podeli vest

Marko Milićev (38) koji je osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. godine "mini-kantrimenom" pokosio Luku Jovanovića (21) prvi put se obratio javnosti

U pismu koje je poslao iz požarevačkog zatvora Zabela izneo je detalje koji su intrigirali javnost godinama unazad.

Osuđeni za saobraćajnu nesreću na Brankovom mostu, napisao je čitko, pedantno pismo sitnim slovima.

PRVI I POSLEDNJI PUT

- Prinuđen sam da se nakon četiri godine nakon saobraćajne nesreće prvi put, nadam se i poslednji, obratim javnosti u pokušaju da okončam sve spekulacije, intrige, uvrede i neistine koje prate ovaj slučaj. Tokom proteklog vremena moji branioci, porodica, ljudi iz okruženja i ja nismo želeli da istupamo u javnosti, niti da na bilo koji način ovaj postupak vodimo van sudnice, gde mu je i bilo mesto - započeo je pismo Marko Milićev.

Nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo mladić koji je tek počeo da živi, Milićev je pobegao sa mesta udesa. Nije se zaustavio da vidi da li nesrećnom Luki treba pomoć. Da je stao, možda bi mu spasio život... Ali nije...

VOZAČ "KANTRIMENA" IZLAZI NA SLOBODU! Milićev tražio uslovni otpust, ODROBIJAO MANJE OD 4 GODINE!

Milićev je nastavio da piše pismo smirenom rukom i da upoređuje saobraćajnu nesreću sa čijeg je lica mesta pobegao, sa drugim u kojima su učesnici ljudski stali i pomogli drugom čoveku.

- Sa druge strane, od saobraćajne nesreće, jedne od 600 koliko se dogodi godišnje, napravljen je nekakav štampani rijaliti šou u kome je sve dozvoljeno. Objavljene su svakakve uvrede i laži, diskreditovale su se osobe koje nemaju nikakve veze sa ovim slučajem, ubirani su jeftini politički poeni, vršen je pritisak na sud... - napisao je Milićev koji je nakon smrti Luke Jovanovića pobegao u Kinu.

Informer

Luka Jovanović

Posle četiri godine Milićev je odlučio da "otvori dušu" za javnost i da "objasni da je na sud izvršen pritisak".

- Nakon davanja mog iskaza, koji je trajao više od četiri sata, prisutni predstavnici medija su selektivno izvukli i objavili nekoliko rečenica, nakon čega je ostao utisak da nismo bili u istoj sudnici. Takav vid "izveštavanja" trajao je tokom celog postupka. Da li je to isti princip po kom niko od prisutnih novinara nije preneo, a kamoli kritikovao ono što je uneto u zapisnik na završnom ročištu, a to je sadržina mejla Zorića u kome se nalazi članak sastavljen i spreman za objavu, koji je on tim putem prosleđivao medijima? - izneo je svoje mišljenje Milićev iz Zabele o "nepravdi" koja mu je učinjena nakon što je mini-kantrimenom pokosio Luku i pobegao sa lica mesta.

AFERA KANTRIMEN! Ispovest Bojana Jovanovića za Informer: ZNAM DA MILIĆEV NIJE ZGAZIO LUKU!

Pismo je nastavio u istom tonu. Čak je i postavio pitanje o svojim pravima. A pored toga se zapitao i da li bi javnosti bio "zanimljiv" njegov slučaj pošto smatra da su mu povređena prava. Da li je trebalo da javnost razmišlja kako se oseća osoba koja je u bekstvu nakon što je pokosila mladića na Brankovom mostu?

- Između ostalog, u njemu je imenovana sudija Galić, komentarisale su se i osuđivale zakonske sudske odluke, čime je putem medija i javnosti vršen pritisak na sud. Da li bi podjednako interesovanje javnosti bilo i za moje protivpravno "dovođenje" iz Kine u Srbiju, mimo postupka ekstradicije?

Ili rešenje Kasacionog suda da zahtev za zaštitu zakonitosti na pomenuto nedvosmisleno kršenje procedura i zakonskih mehanizama odbaci kao zakasnelo, iako je on izjavljen u zakonskom roku?! - zapitao se Marko Milićev.

Milićev je pismo napisao jer je osetio "moralnu obavezu", ali ne prema porodici Luke Jovanovića već prema ljudima čija su se imena pominjala povodom njegovog slučaja.

- Svako ko je iole upućen u ovaj slučaj ili je imao uvid u predmet zna da je u njemu sve jasno, kao što je jasno da po zakonu nisam u obavezi da navedem vlasnika vozila. Postavljam pitanje: da li bi nečije ime bilo šta promenilo?! - zapitao se Milićev možda nesvestan da je jednu porodicu zavio u crno a da se jedan život zauvek ugasio.

Informer

Marko Milićev

I nastavio je sa "moralom".

- Ili bi to bila još samo jedna osoba više koja bi doživela medijski linč i osetila punu snagu onoga što može da učini "sedma sila", a da pritom nije imala nikakvo učešće u ovoj saobraćajnoj nesreći. Osećam moralnu obavezu i želim jasno da kažem da porodice Divac, Vučić, Stefanović, Bajrušević i ostale osobe kojima se u javnosti licitiralo nemaju nikakvu vezu, odnosno dodirnu tačku bilo sa mnom, udesom ili vozilom. To odgovorno tvrdim - napisao je Marko Milićev.

EKSKLUZIVNO: AFERA "KANTRIMEN'! Zatvorski cimer Marka Milićeva: UZEO JE 550.000 EVRA DA PREUZME KRIVICU za Lukinu smrt!

Na samom kraju pisma Milićev je možda pokazao kajanje. Možda je pismo pisao od onog što je njemu najbitnije ka onom što smatra manje važnim. Takođe je izneo da Luka nije umro samo zbog njegove greške.

- Sve što sam imao da kažem vezano za saobraćajnu nesreću rekao sam na sudu. Jedina osoba sa kojom mogu da razgovaram na tu temu je gospodin Bojan Jovanović zato što je sudbina sa lakoćom mogla da postavi mog oca, ili nečijeg drugog, na njegovo mesto. Činjenica je da su te kobne noći pre četiri godine načinjene mnoge greške, ne samo sa moje strane, i da je splet nesrećnih okolnosti doveo do saobraćajne nezgode u kojoj je Luka stradao - izneo je svoj stav vozač "kantrimena".

Luku i njegovog oca koji je stajao danima na Brankovom mostu sa nadom da će se naći vozač koji je usmrtio njegovo čedo, Milićev je pomenuo tek na kraju teksta.

- Više od svega bih voleo da postoji način da se to promeni. Luke više nema, i to je teret koji ću ja nositi zauvek. Želim javno da se izvinim svima. Na prvom mestu Lukinoj porodici i prijateljima, zatim posrednim i neposrednim učesnicima u ovoj nesreći, kako i onima koji su nedužni i bez ikakvog razloga uvučeni u nju - završio je vozač "kantrimena" Marko Milićev.

NAKON PISMA OGLASIO SE LUKIN OTAC

Nakon pisma Marka Milićeva, oglasio se i Bojan Jovanović, Lukin otac koji smatra da Milićev i dalje krije "pravog ubicu", te da ukoliko želi da se iskupi, treba da prestane da laže i konačno prizna čiji je "kantrimen" i gde je završio.

Telegraf

Bojan Jovanović na mestu nesreće sa fotografijom sina Luke

- Valjda je najnormalnije da kaže sve što zna. Ako se već kaje zbog čitave situacije, treba da kaže istinu i to je jedino ispravno. Ako ćuti znači da nešto krije i meni to automatski govori da je on i dalje kriv! - rekao je Jovanović medijima.
On smatra da Milićev krije pravog krivca za ubistvo njegovog sina, i da to oseti na svakom suđenju.- Ja ne mislim da je on kriv. I dok smo se susretali u sudnici za vreme suđenja, nešto mi je govorilo da on nije ubio mog sina, ali osećaj nekada zna da prevari..
Da podsetimo, Milićev je osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. godine "kantrimenom" usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države. Pošto je izdržao dve trećine kazne zatvora, podneo je nedavno molbu za uslovni otpust, što mu zakon dozvoljava. Ipak, krajnju odluku doneće Treći osnovni sud u Beogradu.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rale

pre 5 godina

Ovo su prazne price , nego koga on krije iza svega ovoga , to je pitanje svih pitanja.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Дрога. ДРОГА се превозила у моменту када је аутом "налетео" на младића....Зато је и бежао

Marcco

pre 5 godina

Da je zaustavio vozilo bio bi osudjen na mnogo manje jer bi delio krivicu sa pokojnim Lukom koji je, nazalost, postupao krajnje neoprezno. Ovako ga je uhvatila panika, nekoga je zamolio da mu pomogne da unisti vozilo, toga nekoga stiti, sto je razumljivo, a taj neko je verovatno i stvarni vlasnik vozila. Ovo moze da bude jedna od uverljivih verzija....

Musa

pre 5 godina

Sud je utvrdio da je on bio vozec te kobne noci! Taj ko mu je dao vozilo nije mu dao pistolj sa ceduljom na kojoj pise ime zrtve. Dao je vozilo punoletnoj osobi sa vozackim ispitom i ne vidim sta bi promenilo u sustini ime vlasnika vozila, osim sto bi neko bio medijski lincovan za nesto sto nije ucinio, jer smeta nekom koji bi nesto da cini medijskim lincom vlasnika! Ako ja nekom svom dam auto i on napravi sranje - sta sam tu ja kriv! Zar niti jedan otac, majka, brat, prijatelj ne mogu pozajmiti vozilo nekom u koga imaju poverenja? Koju kaznu zakonodavac propisuje u takvim slucajevima? Isto vazi i za vlasnika vozila u ovom slucaju - pod uslovom da nije on, sam vlasnik, bio vozac! Oni koji to tvrde treba da budu posteni pa da kazu sta misle, a ne da pausalno, nisko, optuzuju nekoga zbog drugih razloga! Dokazite ko je vozac ako nije ovaj sto robija, a ne cije je vozilo jer to nema veze s mozgom!

Dragan R

pre 5 godina

Ako je tako kako ste napisali zašto je problem da kaže gde je vozilo i ko je vlasnik? Jedino logično je da se nije zaustavio da pomogne zato što nije ni vozio auto kojim je Luka ubijen. Jer da je vozač stao da pomogne znalo bi se čije je vozilo a to izgleda ne sme da se zna. Drugo, da je pravde on bi dobio mnogo više od 4 godine, jer ne samo da je ubio mladića i da nije stao da mu pruži pomoć, već je i ometao istragu i uklanjao dokaze krivičnog dela (auto). Bojim se da je priznanjem onoga što nije uradio kupio slobodu za nešto što jeste i uz to napunio dzepove za uslugu nekom poznatom i moćnom. Jer, izvinite molim vas, koji to običan mladić ima mogućnosti da nakon udesa, što svakom može da se desi, pobegne čak u Kinu?

Sinny Boy

pre 5 godina

Nije baš tako bilo. Prije će biti da je Marko vratio vlasniku vozilo koje su možda i zajedno uništili ali to znači da je pravi vlasnik morao prije uništenja znati zašto uništava svoj automobil a to znači da je bio upoznat (i preko medija) sa cijelim događajem i po zakonu je morao prijaviti Marka policiji a kako to nije uradio taj vlasnik je de facto i sam postao saučesnik, skrivao je krivca za nesreću. E to je već druga priča. A moguće je da je vlasnik neko blizak porodici Divac jer je Snežana samo ponavljala da nije njen automobil ali je možda prećutala da zna čiji je. Nije bezveze sanjala Luku i još imala potrebu da ode ocu izjaviti saučešće, a ne zna ga.

Jovan

pre 5 godina

Ima veze, jer je taj vlasnik u ovom slucaju kriv za zataskavanje i unistavanje dokaza. Da se javio odmah posle nesrece i rekao, ja sam vlasnik, ali nisam ja vozio, onda ne bi bio nista kriv.

A99

pre 5 godina

Tebi je sudbina vec odredjena .. samo toga nisi svestan ...

Boban

pre 5 godina

Bas tako. ,,mrtva usta negovore,, nece taj koga trenutno stiti da rizikuje da alkos i rekreativni drogos zna o njemu toliko, koliko god cudno zvucalo on treba da bude srecan dok je u zatvoru.

baki

pre 5 godina

da je bio toliki pritisak ti nebi dobio 4,5 godina sa mogucnosti ranijeg otpusta vec bi dobio 15-20 godina a drugo sta si bezao u kinu ako smatras da nisi toliko kriv .

bubasvaba

pre 5 godina

Koga ovaj krije i za koje pare jer laze toliko da je to nenormalno i za jedan ljudski zivot samo cetiri godine uz to i ne stajanja da se pruzi pomoc i bekstvo u kinu sve to mu sud uzeo kao olaksavajuce okolnosti .. Sve ovo da se ponivo ispita i sudjenje obnovi jer ima mnogo,mnogo nelogicnosti jer on robija tudju robiju i nikako prevremeno pustanje jer ce tad puci i reci istinu a taj neko mu je to obecao

Žeks

pre 5 godina

Ti pričaš o duši i moralu. Malo si ti dobio. Da je pravde ležao bi ti decenijama ali na tvoju sreću živimo tu gde živimo. Zašto policija neobjavi ime vlasnika auta toliko je" sposobna"?

srba

pre 5 godina

Stvarno sam se naježio na ovaj članak da mi dodje da iskočim iz sopstvene kože.

Zzz

pre 5 godina

Kako je ovaj zavrsio sa 4 godine zatvora samo, trebao je da dobije daleko vise, da ne pricamo da je pobegao s mesta nezgode i jos pobegao van drzave.

Ne bi se reklo

pre 5 godina

Ubedjen sam da ovaj binboje nije mogao ovim stilom da napise pismo. Za ovako nesto treba procitati dosta knjiga, a on zivotom kojim je zive, to nije mogao da stigne.

ISTINA

pre 5 godina

LJUDDI ZNAJU SVE. BOG VIDI SVE. PARE ZAVRSAVAJU SVE.A GREHOVE PLACAJU ONI KOJI NISU KRIVI.DAKLE,MORALISANJE JE APSOLUTNO NEPOTREBNO.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Колико је дроге носио "Кантримен" у моменту када је налетео на несрећног дечака...(Због чега није смео да се заустави...?!) То ти нама одговори ... - "птичице"...? Ауто није смео да се заустави на месту несреће - јер је превозио ХЕРОИН и КОКАИН...( курирско возило..."!) зато је морао бити спаљен после несреће...Ви сте сви много наивни...Име власника - је име великог дилера...У томе је штос "наивни уметници" и....неинтелигентни душебрижници...!!

Amater

pre 5 godina

AUTOMOBIL NIJE MOGAO DA PRODJE A DA NEKA KAMERA NIJE SNIMILA PROLAZAK AUTA KROZ GRAD ALI JE EVIDENTNO DA GA JE NEKI VEOMA VELIKI MOCNIK SPAKOVAO DO KINE ZA TAKO KRATKO VREME.CUDNO JE I TO DA SE U GRADU SVE ZNA ALI PRITISAK POLICIJE I TUZILASTVA NA NJEGA NIJE URODIO PLODOM ILI JE SVE ISLO U PRAVCU KOJEM SE SVE I ODVIJALO POSLE UDESA.

sladjan

pre 5 godina

jadan on nevin trune u zatvoru!!!!!pusti te price frajeru!!!!!zasto nebudes covek i kazes istinu!zasto uopste kriminalci i ubice lepo sve ne priznaju nego cute!!!budite ljudi iako ste sljam drustva!!!!!

Blaki

pre 5 godina

Da si duplo kažnjen ,onda bi ti "bajka "bila drugačija...

Dejan

pre 5 godina

U danasnje vreme je zaista tesko utvrditi vlasika vozila...E zemljo Srbijo medj sljivama...

kiza

pre 5 godina

Kako može uslovno,nije stao,čak u kinu pobegao,nije rekao čije je vozilo,bio alkoholisan.Uslovno samo za one koji delo priznaju i ne trše se pare na suđenje.Ovaj lik puno vreme kazne treba da odleži za primer svima.

Zlata

pre 5 godina

Na cemu si ti decko?Jos uvek ne shvatas,ili shvatas,a bas te briga,sto jedan mladi decko lezi na groblju.Mozda,da si stao,odvezao ga u bolnicu--mozda bi decko preziveo.Ti na slobodu a on iz groba --nikada ali nikada! Koga interesuju ljudi koje ti sa zalopojkom,iz licnog interesa pominjes? Kazes,nije ti zao roditelja poginulog decka,bas te briga za njih?!?.Sramoto ljudska, ti koji nemas u sebi ni malo morala ni grize savesti! Znas,ja duboko verujem da postoje neke sile koje mi ne vidimo i iznivelisu nepravdu..a kako se to zove,dali Bog ili Sveci...znas ,ti nemas u sebi ni trunku kajanja a to nije dobrooo!

GRADA

pre 5 godina

A zasto na neko ne odgovori sledece u vezi propusta koje je napravio Luka: 1. Da li je vozilo bilo registrovano i ispravno. 2. Ko je vlasnik Lukinog vozila. 3. Sta se sa vozilom desilo, neko spominje da je otpao tocak. 4. Da li je Luka imao zuti florescentni pojas, jer bi tako vozac kantrimena, ili bilo kojeg automobila, lakse uocio da je vozilo pokvareno 5. da lil je Lukino vozilo imalo uljucena sva cetiri migavca, koji su uvedeni bas za ovakve situacije, a ne kada cekate dete iz skole 6. da li bio postavljen sigurnosni trougao. Uveren sam da ovaj komentar necete ni objaviti, a pitanja koja su postavljena trebalo bi svaki vozac da ima u vidu kada mu se pokvari vozilo.

Deda Nole

pre 5 godina

Samo necastan covek i podmukla osoba moze da pise ovakve kombinacije koje nemaju ni moralne ni materijalne dokaze da je ucinio stravican zlocin,bezanje sa mesta zlocina,unistavanje materijalnih dokaza izvrsenja krivicnog dela,a ova kazna je smesna u odnosu na pocinjeni zlocin,ali uz brdo para on ce biti"covek koji je odsluzio svoje"a da li je?Procenite sami.

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija