• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.07.2018

10:43

ŠOKANTNI DETALJI HAPŠENJA OTMIČARA: Dedu Jelene Đoković oteli GLUPAN I TUPAN!

Vesti

ŠOKANTNI DETALJI HAPŠENJA OTMIČARA: Dedu Jelene Đoković oteli GLUPAN I TUPAN!

Podeli vest

Branislav Matić (36) i Dragan Jerinić (38) oteli Miloslava Radisavljevića (85), vezali ga za banderu u njivi i telefonom tražili otkup od Jelenine familije. Isti taj telefon potom nosili sa sobom, pomoću kog su i locirani 

Dvojica otmičara Miloslava Radisavljavića (85), dede Jelene Đoković, locirani su i uhapšeni kao pravi pravcati amateri, na osnovu telefona kojim su tražili otkup od dva miliona evra, a koje su sve vreme nosili sa sobom! Ova neverovatna greška koštala ih je hapšenja u subotu, samo dva dana nakon što su kidnapovali nesrećnog starca i vezali ga za banderu u kukuruzištu, na njivi u okolini Ljiga!

Ideja sa TV-a
Branislav je otmicu smislio u zatvoru, dok je na TV-u gledao kako Jelena Đoković s ljubavlju priča o dedi
Izvor iz istrage

Na sve to, trapavi otmičari Branislav Matić (36) iz Sremske Mitrovice i Dragan Jerinić (38) iz Beograda ostavili su mnoštvo tragova za sobom u Miloslavljevoj kući i pored bandere u kukuruzištu, što je samo olakšalo policiji da ih pronađe i uhapsi!

Kako smo saznali od izvora iz istrage, "mozak" i organizator ove otmice je Branislav, koji je proveo čak 14 godina u zatvoru zbog krađa i razbojništava. Nakon hapšenja priznao je da je otmicu smislio u zatvoru, dok je gledao emisiju na TV-u kako Jelena Đoković, Novakova supruga, s ljubavlju priča o svom dedi Miloslavu, koji živi u Ljigu.

JELENIN DEDA BI UMRO UZ BANDERU DA GA NISAM NAŠAO! Šokantno svedočenje Isaila Lazića, čoveka koji je OTMIČARIMA POKVARIO PLAN!

Informer


- Kad je Branislav izašao iz zatvora, otišao je u Ljig da ispita teren i osmisli otmicu. Angažovao je Dragana Jerinića da mu pomogne, pa su u četvrtak oko tri sata ujutro isekli komarnik na starčevoj kući, probudili ga, obukli ga i obuli mu gumene čizme, pa ga odveli preko jedne rečice do kukuruzišta, gde su ga vezali uz metalnu banderu. Od starca su tom prilikom uzeli 26.000 dinara iz novčanika i mobilni telefon - kaže naš izvor.

Đokovići: Hvala policiji na brzoj reakciji

Porodica Novaka i Jelene Đoković zahvalila se policajcima na brzoj reakciji i hapšenju otmičara njenog dede. Oni nisu želeli da pričaju o detaljima otmice i višečasovnoj drami koju su preživljavali dok nesrećni Miloslav nije pronađen u kukuruzištu, jer žele da sačekaju kraj istrage. Starac je nakon oslobađanja prešao da živi kod sina u Beograd, a Đokovići će nakon ovog incidenta najverovatnije razmotriti da se celoj familiji organizuje obezbeđenje.

Otmičari su potom sa starčevog telefona poslali poruku Miloslavljevom sinu, u kojoj su mu tražili otkup od dva miliona evra. Zatim su ostavili starca vezanog i otišli, ponevši njegov telefon sa sobom kako bi sačekali odgovor. Ubrzo su isključili taj telefon, pa su poslali poruku sa zahtevom za otkup sa drugog broja, a onda naivno i mirno iščekivali odgovor, naivno misleći da su zametnuli sve tragove.

- Porodica Jelene Đoković je odmah posle prve poruke prijavila slučaj i policija je krenula sa istragom. U međuvremenu, već oko 7.30 istog dana, Miloslava je vezanog pronašao komšija Isailo Lazić, koji je obilazio njivu, i pozvao policiju. Već tada je plan o naplati dva miliona evra propao, jer je starac slučajno brzo nađen, u roku od nekoliko sati, sva sreća živ. Zaista mi nije jasno šta je bilo na pameti tim otmičarima. Da im Đokovići u roku od par sati od prve poruke, tek tako i bez pogovora, donesu torbu sa dva miliona evra? - pita se u čudu naš sagovornik.

Koliki su otmičari bili amateri, govori i podatak da nisu na vreme isključili mobilni telefon s kog su drugi put tražili otkup, iako su sigurno još istog jutra preko medija saznali da je njihova žrtva pronađena vezana na njivi i da im je plan u potpunosti propao!

- Na osnovu lociranja tog mobilnog telefona, ali i na osnovu brojnih materijalnih tragova i snimaka sa bezbednosnih kamera u Ljigu, otmičari su brzo identifikovani. Matić je uhapšen u noći između petka i subote, a njegov pomagač narednog dana - navodi naš izvor.

Branislav i Dragan terete se za iznudu u pokušaju i određen im je policijski pritvor do 48 sati, a potom će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Valjevu. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Yoni

pre 5 godina

Kakava iznuda u pokušaju?! Pa ovo je razbojništvo klasično i otmica.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17