• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

31.07.2018

19:55

POLICIJA "ČEŠLJA" MIŠINE DOSIJEE I DOKUMENTA! Detalji opsežne istrage BRUTALNE LIKVIDACIJE advokata na Novom Beogradu

Vesti

POLICIJA "ČEŠLJA" MIŠINE DOSIJEE I DOKUMENTA! Detalji opsežne istrage BRUTALNE LIKVIDACIJE advokata na Novom Beogradu

Podeli vest

Inspektori su preuzeli celokupnu dokumentaciju, dosijee i kompjutere advokata Miše Ognjanovića kako bi eventualno otkrili motiv i nalogodavce njegovog ubistva

Policija je odmah nakon ubistva poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (56) na Novom Beogradu preuzela njegovu kompletnu dokumentaciju o slučajevima koje je vodio! Inspektori su odneli sve dosijee i kompjutere iz Mišinog stana i kancelarije kako bi eventualno došli do mogućeg motiva ubistva, kao i naručioca!

Dva automobila

Ognjanović je vodio brojne "krupne" krivične slučajeve, a jedan od najpoznatijih klijenata mu je bio Luka Bojović, čiju je porodicu godinama zastupao. Zato prve informacije iz istrage i ukazuju da bi Miša mogao biti samo još jedna u nizu žrtava koje je Lukin klan poslednjih devet godina vodio protiv ubijene braće Šaranović.

Međutim, policija ispituje i druge moguće scenarije jer je Miša zastupao veliki broj moćnih i bogatih klijenata "s one strane zakona".
- Sam način likvidacije ukazuje da je to delo profesionalca. Ubica je imao sve neophodne podatke o kamerama u blizini zgrade u kojoj je živeo Miša, kao i celokupnu logistiku, što znači da je likvidacija poznatog beogradskog advokata mnogo koštala. Napadač, obučen u crno i sa kačketom, iz "škorpiona" je sa više kraćih rafala izrešetao Ognjanovića, pri čemu je ranio i njegovog sina iz prvog braka Petra (26), a onda je kroz prolaz između zgrada pobegao prema parkingu. 

Tamo ga je sačekao crni "golf 5" ili "golf 6", a kamere sa okolnih objekata su zabeležile da im je u pratnji bio još jedan automobil sa bosanskim registarskim oznakama - kažu u policiji.

POD STROGIM POLICIJSKIM NADZOROM! Sin ubijenog advokata Miše Ognjanovića razgovarao sa inspektorima i ODMAH JE DOBIO OBEZBEĐENJE!

informer.rs

RANJEN Sin Petar kom je advokat umro na rukama

Naš sagovornik se nada da će pregledom dokumentacije i kompjutera iz Ognjanovićeve kancelarije inspektori uspeti da otkriju tačan motiv za likvidaciju, a možda i nalogodavca.

Ubijeni advokat u sredu će biti sahranjen na beogradskom Novom groblju, a od njega su se na komemoraciji u Advokatskoj komori Srbije oprostili sadašnja supruga i bivša misica Sanja Papić, ranjeni sin Petar i mnogobrojne kolege.

Sanja je u crnini, sa tamnim naočarima, u tišini slušala kako su Mišine kolege pričale o njemu. Redom su govorili advokati Goran Petronijević, Dušan Mašić, Zora Dobričanin, Branislav Tapušković, Moma Bulatović, Viktor Gostiljac i Jugoslav Tintor.
- Proteklih dvadeset godina smo delili dobro i loše. Dobar advokat. Veliki drug i šmeker! To je bio naš Miša - kazao je, između ostalog, Tintor, koji je i predsednik Advokatske komore Beograda.

Advokati su zbog Ognjanovićevog ubistva od stupili u jednonedeljni štrajk, kojim žele da skrenu pažnju javnosti i nadležnih državnih organa da je neophodno da se angažuju svi kapaciteti i resursi da se Mišine ubice pronađu i privedu pravdi.

Napad na sistem

I Društvo sudija Srbije apelovalo je na policiju i tužilaštvo da preduzmu sve mere u pronalaženju ubica.
- Advokatska profesija je deo pravosudnog sistema i napad na advokata predstavlja napad na pravosudni sistem - navodi se u saopštenju Društva sudija.

Podsetimo, Ognjanović je ubijen u subotu uveče ispred zgrade u Ulici Antifašističke borbe, gde je živeo u poslednja tri meseca. Imao je troje dece iz tri braka.

Bio je najpre policijski inspektor u Odeljenju za krvne i seksualne delikte, a onda je napustio MUP i krenuo da se bavi advokaturom. Postao je jedan od najtraženijih krivičara, a među najpoznatijim klijentima su mu, osim Bojovića, bili i Slobodan Milošević, njegova supruga Mira Marković, zatim Ivan Pavlović Iker, koji je osuđen za šverc droge, i mnogi drugi. 

NASTAVLJEN KRVAVI RAT! UBILI MIŠU DA ZAPRETE LUKI: Policija veruje da je ubistvo advokata Ognjanovića nastavak RATA KLANOVA BOJOVIĆ I ŠARANOVIĆ!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 5 godina

Nadam se da ce se naci ubica i da ce odgovarati za veliko nedelo koje je ucinio.

Miloš Kosorić

pre 5 godina

Nadležne službe će ispitate sve u vezi ovog advokata kako bi što pre pronašli njegove ubice.

marko

pre 5 godina

Pravda je daleka ali dostizna. ukljucene su sve snage u istragu.

Cica

pre 5 godina

Policija i inspektori moraju dati 100 posto od sebe da se ovaj slučaj reši, jer je ovo možda način da se reše ubistva i neki slučajevi, ne samo njegov.

Stefan

pre 5 godina

Tragedija se desila sa čovekom! Počinilac se mora kazniti najstrože!

Saki

pre 5 godina

Ništa se na ovom svetu ne može sakriti, tako da sam uveren da će policija uraditi svoje.

Markoni

pre 5 godina

Sam način likvidacije pokazuje da je to delo profesionalca. Komplikovan slučaj, ali ništa nije nerešivo.

pavle

pre 5 godina

Ako i ovaj slučaj ne bude rešen, onda nam se ne piše dobro

pavle

pre 5 godina

Zar se ne može stati na put obračunu klanova Bojović i Šaranović, dokle će ovo da traje

goga ganic

pre 5 godina

zao mi je sto se ovako nesto desilo...pravda ce biti sigurno zadovoljena.

mala

pre 5 godina

Verujem da ce se ispitati do tacnina ko stoji iza ubistva.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija