• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.08.2018

11:00

EKSPRESNO ODREĐENE KAZNE! Huliganima iz Splita 15 dana ZATVORA!

Vesti

EKSPRESNO ODREĐENE KAZNE! Huliganima iz Splita 15 dana ZATVORA!

Podeli vest

Suđenje hrvatskim huliganima pred Prekršajnim sudom u Beogradu završeno je u petak kasno uveče nakon čega je usledila izrada sudskih odluka. Tokom suđenja koje je počelo popodne i trajalo do 22 časa, saslušano je svih 27 okrivljenih navijača iz Hrvatske i završen je dokazni postupak, rekao je za Tanjug predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović

Prekršajni sud u Beogradu osudio je 14 navijača Hajduka iz Splita sa po 15 dana zatvora, a ostalih 13 privedenih je oslobođeno, navodi Politika. Za 13 okrivljenih nije bilo dokaza da su učestvovali u pljački benzinske stanice "Mol" u Vrčinu i u pisanju ustaških grafita, a 14 je osuđeno, jer je sud utvrdio da su učinili prekršaj "nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi". 

Oni će biti poslati u zatvor u Padinskoj Skeli.

Trojica su kažnjena novčano sa po 20.000 dinara zbog nošenja palica i baklji, a a policija je identifikovala i huligana koji je na benzinskoj pumpi pisao ustaške grafite. Jedan okrivljeni koji je juče bio priveden u Grockoj je maloletan, pa se protiv njega ne vodi ovaj skraćeni postupak.

Nakon ispitivanja u policiji u Grockoj policija je protiv navijača Hajduka podnela prekršajne prijave zbog prekršaja “drsko i beobzirno ponašanje u grupi” iz Zakona o javnom redu i miru, za koje je zaprećena kazna rada u javnom interesu ili zatvor od 30 do 60 dana.

ČEKA SE ODLUKA SUDA! Završeno suđenje hrvatskim huliganima!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sasa

pre 5 godina

Ako je zaprećena kazna od 30 do 60 dana,kako onda 15 dana,i ko plaća nanetu štetu pumpi?

Nenad Stanimirović

pre 5 godina

Petnaest dana će malo da ohlade usijanu glavu.Pa će se uzmu u pamet i drugi koji imaju slične namere da vide kako će da prodju.

Advokat

pre 5 godina

Zaprecena kazna od 30-60.oni dobili 15.Koje ovde lud.Predsednik pod hitno Mora ovo sudstvo da reorganizuje.

Petar

pre 5 godina

Ako je kazna 30-60 dana , zašto su osuđeni na 15?

Mane

pre 5 godina

Makimalne pohvale za ekspresnu presudu i neka ovo bude za primer svima njima. Oni su obrukali Hrvatsku i jos jednom pokazali ko su najveci balkanski divljaci.

acaacaic

pre 5 godina

U pravnoj i bezbednoj drzavi ovako prolaze krivci. Bravo!

Fudbaler

pre 5 godina

Za 13 okrivljenih nije bilo dokaza da su učestvovali u pljački benzinske stanice "Mol" u Vrčinu i u pisanju ustaških grafita, a 14 je osuđeno, jer je sud utvrdio da su učinili prekršaj "nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi. Da su Srbi tako bili imali bi po više godina robije, ali to je naše tužilaštvo.

Milan Savić

pre 5 godina

Sramota za naše sudstvo, 15 dana za demoliranje. Sve sudije suspendovati i isterati sa posla.

Goran

pre 5 godina

15 dana ? Sramota !!! Ja da opljackam pumpu,,demoliram je i ispisem takvim grafitima dobio bi 2 godine lagano... Stidi se Srbijo !!!

misko

pre 5 godina

Sramota, stvarno sramota. Likovi upadnu kao horda, poharaju pumpu, i to se tretira kao prekrsaj? Znaci kradja je sada prekrsaj, a ne krivicno delo? Nase institucije su kao u stripu Miki Maus. Zato se nasa policija i pravosudje izivljava na sopstvenom narodu, ljude koji nemaju da plate kojekakve kazne strpaju na robiju? Ja nemam reci.

lozovik

pre 5 godina

Čudi me da nema reakcije hrvatske predsednice KGK. Zar nije reagovala EU i da traži od Vučića pomilovanje. Još me više čudi odluka suda da je predvidjena kazna od 30 do 60 dana a šta bi . Momci imali i olakšavajuću okolnost. Verovatno što nisu sprovodjeni od granice do granice. Ali ovak treba postupati i sa našim huliganima koji se isto ponašaju .

Saradžogla

pre 5 godina

Да их данима хранимо нашим новцем? Најбољи савет је дошао од нормалних грађана Хрватске ... Пустите их да се врате у Хрватску јер веће им казне овамо не треба!

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija