• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

07.08.2018

09:11

TUGA DO NEBA! Tragedija na jezeru Markovac u okolini Mladenovca! Tinejdžer se prevrnuo na kajaku i udavio se!

Vesti

TUGA DO NEBA! Tragedija na jezeru Markovac u okolini Mladenovca! Tinejdžer se prevrnuo na kajaku i udavio se!

Podeli vest

Nemanja Milenković (19) sa rođakom Mladenom (30) veslao na kajaku, kad je ovaj ustao i skočio u jezero. Kajak se prevrnuo zajedno sa Nemanjom, koji je ostao zaglavljen u čamcu i udavio se

Nemanja Milenković (19) iz sela Kusadak kod Smederevske Palanke udavio se u nedelju oko 17.30 na jezeru Markovac kod Mladenovca kada se prevrnuo kajak u kom je bio sa rođakom Mladenom (30)! U trenutku nesreće Mladen je skočio u vodu sa čamca, koji se prevrnuo zajedno sa Nemanjom, a nesrećni tinejdžer se brzo udavio!

Tražio ga pod vodom

Kako smo saznali od izvora iz istrage, Nemanja i Mladen su često dolazili na jezero, gde su se kupali i rekreirali se veslajući u kajaku. Kobnog popodneva, na oko 20 metara od obale, Mladen je rešio da se osveži, pa je skočio u vodu, odgurnuvši se od čamca.

Informer

- Kajak se u tom trenutku prevrnuo, zajedno sa Nemanjom, koji je u prvom trenutku ostao zaglavljen u sedištu, ispod površine vode, i ubrzo se udavio. Mladen je u prvim trenucima mislio da će Nemanja svakog ča

Nije znao da pliva

Nemanja je i ranije dolazio na jezero da se kupa, ali nije znao da pliva. Ništa nije slutilo na tragediju

Nemanjin stric

sa izroniti, ali pošto ga nije bilo, uhvatila ga je panika, pa je u agoniji krenuo da prevrne kajak i uspeo je, ali Nemanje više nije bilo u čamcu. Mladić se najverovatnije u međuvremenu već udavio, pa mu se telo opustilo od grča, ispao je iz kajaka i potonuo- priča naš izvor.

Kad je video da Nemanje nema u kajaku, Mladen je zaronio, pokušavajući da pronađe rođaka, ali voda je bila preduboka. Potom je brzo otplivao do obale i pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Nakon što su obavešteni o nesreći, rođaci i prijatelji stradalog su se okupili na obali jezera, zajedno sa policajcima. Međutim, ubrzo je pao mrak, pa su ronioci morali da sačekaju jutro da bi organizovali potragu za telom.

Pripadnici ronilačkog odreda Žandarmerije su juče od ranog jutra počeli pretragu jezera Markovac, ali su ih povremena kiša i jak vetar, kao i mutna voda, ometali. Za to vreme su na obali bili Nemanjin otac Momčilo, stric Dragan i još jedan rođak. Oni su ćutke sedeli ispod jednog drveta i uz duboke uzdahe i suze u očima nemo gledali u vodu.

Samo na trenutak bi poskočili kada bi se neko od ronilaca pojavio na površini, nadajući se da su našli Nemanju.

To se i desilo u 13.45, kad je ronilac locirao telo nesrećnog mladića na dvadesetak metara od obale, na dubini od pet metara.

Nemanjin leš je ubrzo izvučen na obalu, a zatim su ga prepoznali njegovi najbliži. Kada je ugledao mrtvog sina jedinca, otac Momčilo je zavapio:

Informer

Porodica u šoku krenula u jezero

Kad su prekjuče čuli da se Nemanja utopio, njegovi rođaci su odmah odjurili na jezero. Pošto se već smrklo, najpre su uperili baterijske lampe u vodu, a sa obližnjeg parkinga vozači su popalili farove kako bi osvetlili površinu jezera. U očaju, rođaci su krenuli u vodu da traže Nemanju, ali ih je u tome sprečila policija.

- Jao, Nemanja! Jao, sine! Kako majci da kažem? Eno je kući, još te čeka da se vratiš. Dete moje jedino, pa zašto ovako da završiš? Joj, srećo tatina....
Telo nesrećnog mladića je potom preneto na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Svi ga voleli

Nemanjin stric Dragan jedva je smogao snage da kaže nekoliko rečenica o sinovcu.

- Nemanja je i ranije dolazio na jezero da se kupa, ali nije znao je da pliva. U nedelju je sa Mladenom, bratom od strica, oko 14 sati otišao tamo. Kupali su se, pa su uzeli kajak da malo veslaju. Ništa nije slutilo na tragediju, a onda sam iz medija saznao šta se desilo - kaže Dragan.

Nemanjin poznanik kazao je da je on bio dobar momak.

- Bio je jedinac, sve na svetu svojim roditeljima. Pomagao im je, bio je dobar i u školi... Veliki šok za ceo Kusadak. Svi su ga voleli - kaže on. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 5 godina

Taj rođak sa 30 godina nije imao mozga u glavi ni koliko vrabac. Sigurno je znao da je momak neplivač, odakle mu sumanuta ideja prvo da ga stavi u kajak bez zaštitnog pojasa pa još budala da skače iz kajaka koji je 20m od obale. Džaba kazne i svega, uništio je celu porodicu svojom glupošću ...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija