• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K. - K. P.

07.08.2018

17:00

MISTERIOZNO SAMOUBISTVO DEVOJKE IZ NOVOG SADA ŠOKIRALO CELU SRBIJU: Niko ne zna zašto se Aleksandra (20) ubila, DELOVALA JE SREĆNIJE NEGO IKAD!

Vesti

MISTERIOZNO SAMOUBISTVO DEVOJKE IZ NOVOG SADA ŠOKIRALO CELU SRBIJU: Niko ne zna zašto se Aleksandra (20) ubila, DELOVALA JE SREĆNIJE NEGO IKAD!

Podeli vest

Aleksandra Božić, koja je u noći između petka i subote skočila sa Mosta slobode u Novom Sadu, nije imala nikakvih životnih problema. Studirala je dva fakulteta, položila vozački, planirala kupovinu kola i spremala se za letovanje, delovala je srećnije nego ikad, kaže njen brat Luka

Aleksandra Božić (20), studentkinja iz Novog Sada koja se ubila u noći između petka i subote skočivši sa Mosta slobode, nije imala ni jedan jedini razlog da oduzme sebi život, kaže njen brat Luka, a potvrđuju mnogobrojni prijatelji.

Studirala je dva fakulteta, položila vozački, planirala kupovinu automobila i spremala se za letovanje u Egiptu, pa će razlog zbog kojeg je izvršila samoubistvo verovatno večno ostati misterija.

Delovala srećno

Aleksandra je u petak uveče bila u provodu na novosadskom "Lazinom salašu" sa bratom i prijateljima, ali je u dva sata posle ponoći iznenada sela u taksi i krenula ka Mostu slobode. Taksista ju je ostavio na mostu, a ona je sačekala da on ode i skočila u Dunav i udavila se. Telo joj je posle potrage pronađeno u nedelju posle podne.

Porodica poreklom sa Kosova

Aleksandrina porodica je poreklom iz Prištine, ali se pre mnogo godina doselila u Novi Sad. Ona je bila uspešan student druge godine srpskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Novom Sadu, a ovog leta upisala je smer saobraćaj i transport na Tehničkom fakultetu.

Njen brat Luka kaže da njegova sestra nikada nije delovala srećnije nego poslednjih nedelja i da je veoma raspoložena bila i tokom kobne večeri pre nego što se ubila.

Informer

- Zaista ne znam iz kog razloga je Aleksandra oduzela sebi život. Da je barem ostavila oproštajno pismo... Bila je veoma uspešna devojka, delovala je srećnije nego ikad u poslednje vreme, sve joj je išlo od ruke. Posle Filološkog, upisala je i Tehnički fakultet, nedavno je položila vozački ispit, pa je planirala kupovinu automobila, a radovala se i letovanju sa drugaricama u Egiptu. Koliko znam, nije imala dečka, pa je nisu mučili ni ljubavni jadi. Nikome u porodici se nije žalila da ima bilo kakve probleme, čak je i kobne noći, kad smo zajedno sa prijateljima bili u provodu, delovala raspoloženo i opušteno. Nije pravila ispade, nije bežala od kuće, nikada nije davala znake depresije, zaista ne znam šta bi moglo da je natera na tako strašan čin - kaže Aleksandrin brat Luka i dodaje da njegova sestra nije naprasno donela odluku da se ubije:

MUK I NEVERICA U NOVOM SADU! Saslušan taksista koji je vozio Aleksandru PRE NEGO ŠTO JE SKOČILA U DUNAV! Evo šta je IMAO DA KAŽE!

Čudne poruke

- Otišla je taksijem do Mosta slobode, suprotno od pravca naše kuće, tamo zatražila od taksiste da izađe, a prolaznici su je videli kako preskače ogradu i skače u Dunav. Kada sam stigao kući nisam je zatekao, oba mobilna telefona su joj bila isključena, alarmirao sam sve koje znam da je pronađu sve dok je nisu našli na dnu reke - kaže očajni brat Luka.

Celodnevna potraga za Aleksandrom

Ronioci iz Žandarmerije su u nedelju tokom celog dana tražili Aleksandrino telo u Dunavu, sve dok ga nisu pronašli kod restorana "Šaran" u Petrovaradinu, nekoliko kilometara nizvodno od mesta gde je skočila. Identifikaciju tela izvršio je njen otac.
- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su telo dvadesetogodišnje Novosađanke čiji je nestanak prijavljen policiji. Njeno beživotno telo pronađeno je u nedelju oko 19 časova u Dunavu, između Petrovaradina i Sremskih Karlovaca - saopštila je policija.

Aleksandra je imala naloge na društvenim mrežama, a jedino što bi moglo da ukazuje na njeno loše psihičko stanje jesu poruke ostavljene na Tviteru, i to još pre četiri godine. 

Ona je još u julu 2014. ostavila poruku: "Promašena mladost nikad ne doživi starost" i "Možda ću biti anđeo neki drugi put". 

Međutim, u međuvremenu, od 2014. pa sve do smrti, Aleksandra nije pokazivala nikakve znake depresije.

NAĐENO TELO NESTALE NOVOSAĐANKE! Aleksandra bila u gradu sa prijateljima, pa samo NESTALA! Izašla iz taksija i SKOČILA U DUNAV?!

JAUCI MAJKE PARALI NEBO! ALEKSANDRA U BELOM KOVČEGU ISPRAĆENA NA VEČNI POČINAK: Prijatelji i porodica se u suzama oprostili od NASTRADALE NOVOSAĐANKE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija