• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

08.08.2018

18:39

ŽELJKU RUTOVIĆU UCENJENA GLAVA NA 5 MILIONA EVRA:  Šokantan iskaz njegovog telohranitelja na SUĐENJU ZA RANJAVANJE PECONIJA!

Vesti

ŽELJKU RUTOVIĆU UCENJENA GLAVA NA 5 MILIONA EVRA: Šokantan iskaz njegovog telohranitelja na SUĐENJU ZA RANJAVANJE PECONIJA!

Podeli vest

Željko Rutović, kog sam čuvao, upozorio me da neko hoće da ga ubije. Zato sam 22. marta 2017. iz opreza krenuo da pretresem ćelavog gospodina Peconija za susednim stolom u hotelu "Prag". Nastao je haos i Peconi je ranjen, kaže Mumin

Željko Rutović, čiji sam bio telohranitelj, rekao mi je jednom prilikom da mu je glava ucenjena na pet miliona evra i da su ubice već angažovane za njegovu likvidaciju. Zato sam 22. marta 2017. u hotelu "Park" iz predostrožnosti hteo da pretresem ćelavog gospodina (Predraga Rankovića Peconija) koji je sedeo za susednim stolom. 

Nastao je haos i Peconi je tada ranjen. Žao mi je zbog toga, kazao je juče pred sudom Neđeljko Mumin, koji je sa odbeglim biznismenom Rutovićem optužen da je teško povredio vlasnika TV Hepi.

Žao mu Peconija

Mumin je juče izneo svoju odbranu pred Višim sudom u Beogradu povodom optužbi da je sa Rutovićem pretukao i više puta upucao Peconija.

- Mi smo tog dana došli u hotel. Željko je seo za sto za kojim su bili Đorđije Medenica i Milo Đurašković. Do incidenta je došlo kada sam video ćelavog gospodina koji za drugim stolom galami i mlati rukama. Učinilo mi se da ima pištolj za pojasom, pa sam krenuo da ga pretresem i tada je došlo do incidenta - rekao je Mumin i dodao:

- Zato delimično prihvatam optužbu, ali ne mogu da priznam da sam ja pucao u Rankovića. Nisam stisnuo okidač, a pištolj je opalio dok smo se Ranković i ja rvali, gušali i čupali. Žao mi je zbog toga.

Optuženi je još dodao da nije tačno ni da je Željko Rutović, koji je u bekstvu, pucao u Rankovića. A kada ga je sudija upitala kako on to zna, Mumin je odgovorio: " Željko nije mogao da puca jer nije imao pištolj kod sebe."

Stara garda "žestokih momaka"

Public

Željko Rutović, za kojim je raspisana međunarodna poternica od 4. aprila 2017. godine, jedan je od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavio fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih. Rutović je u vreme objavljivanja dokumentarca 1994. godine bio član "zvezdarskog klana". Tada je govorio kako "pametno treba poslovati", kao i o saradnji sa Jermenima i Gruzinima u Ukrajini, gde je boravio izvesno vreme.

Prema navodima optužnice, Rutović i Mumin su došli u hotel "Park" 22. marta 2017. oko 20.30 i nakon svađe naneli teške povrede Peconiju. Mumin je optužen da je pištoljem više puta udario Rankovića u glavu, a Rutović da je potom ispalio više hitaca u Peconijeve noge. Zatim su ga, prema optužnici, zajedno sa još jednom nepoznatom osobom udarali flašama i čašama u glavu, a onda su pobegli.

Iako je protiv obojice prvobitno vođena istraga zbog pokušaja ubistva Peconija, prvenstveno na osnovu snimaka kamera iz hotela koje su jasno zabeležile taj brutalni napad, tužilaštvo je na kraju prekvalifikovalo optužnicu u nanošenje teških povreda, pa Rutoviću i Muminu preti znatno blaža kazna.

Amnezija svedoka

Tokom istrage, naime, svi svedoci su iznenada dobili "amneziju" i nisu mogli da se sete ko je pucao u Peconija. Čak je i sam Ranković izbegavao da direktno tereti Rutovića, što je na kraju možda jedino opravdanje da tužalaštvo "ublaži" optužnicu sa pokušaja ubistva na nanošenje teških povreda. Ipak, na snimku kamera tačno se vidi kako Rutović gađa u glavu Peconija raznim predmetima, a potom on i Mumin pucaju u njega. Na mestu okršaja pronađeno je šest čaura.

Vlasnik TV Hepi operisan je nekoliko puta jer je upucan u obe noge i lekari su ga jedva spasli da ne ostane invalid. Istražnim organima odbio je da priča i o motivu oružanog napada. U javnosti se od početka spekulisalo da se iza sukoba dvojice kontroverznih biznismena krije borba za preuzimanje najatraktivnijih prestoničkih ugostiteljskih objekata.

Rutović je nakon napada napustio Srbiju i još je u bekstvu, zbog čega će mu se suditi u odsustvu.

POČELO SUĐENJE ZA NAPAD I RANJAVANJE PECONIJA: Optuženi Mumin negirao da je pucao, Rutoviću se SUDI U ODSUSTVU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija