• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

09.08.2018

10:27

MISTERIJA SAMOUBISTVA ALEKSANDRE BOŽIĆ! Majka Ivana tvrdi: Tog dana smo kupovale kupaće kostime, radovala se letovanju, NEMA LOGIKE DA JE SKOČILA S MOSTA!

Vesti

MISTERIJA SAMOUBISTVA ALEKSANDRE BOŽIĆ! Majka Ivana tvrdi: Tog dana smo kupovale kupaće kostime, radovala se letovanju, NEMA LOGIKE DA JE SKOČILA S MOSTA!

Podeli vest

Rodbina i prijatelji oprostili su se u Novom Sadu u muku i neverici od Aleksandre Božić (20), koja je skočivši s Mosta slobode oduzela sebi život. Svi su se samo pitali jedno - zašto?

Da podsetimo, Aleksandra je nestala u noći između petka i subote, a prema rečima očevidaca, devojka koja je odgovarala njenom opisu skočila je sa Mosta slobode oko dva sata posle ponoći. Nakon dvodnevne pretrage Dunava, pripadnici specijalnih ronilačkih jedinica Žandarmerije pronašli su u nedelju oko 19 sati Aleksandrino telo u vodi u Petrovaradinu kod Udruženja ribolovaca "Šaran".

Aleksandrina majka Ivana kroz plač dodaje da je Aleksandra bila vesela devojka puna života koja sigurno ne bi sebi naudila.

NAĐENO TELO NESTALE NOVOSAĐANKE! Aleksandra bila u gradu sa prijateljima, pa samo NESTALA! Izašla iz taksija i SKOČILA U DUNAV?!

- Tog dana smo otišli da uplatimo letovanje u Egiptu i celo popodne smo tražili kupaće kostime po gradu i polako se pripremale za put. Nijednog trenutka nisam primetila da je moja ćerka bila neraspoložena. Pa, ko bi planirao letovanje i istog dana se ubio? - pita se snuždena majka.

Atipično ponašanje

Volonterka centra za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistava „Srce" Tanja Bokun kaže za "Blic" da je sudeći prema navodima rodbine Aleksandra imala potpuno atipično ponašanje za nekoga ko hoće da se ubije.
- Osobe koje o tome razmišljaju ne prave nikakve planove, čak ni za sutra, a kamoli da planiraju letovanje - priča nam Tanja Bokun.
Dodaje da se sve razlikuje od slučaja do slučaja, ali da takve osobe uvek šalju neke znake, nekada pomalo suptilne pa govore da im je teško, a mnogi to ne znaju da protumače.
- Ponekad žele samo da stave do znanja da pate, žele da ljudi znaju da im je teško, a ne žele da umru. Okolina nekada to ne shvati pa govore "šta tebi fali", "mlad si", i slično što je pogrešno jer osoba koja želi da se ubije može to da protumači: "eto, i oni me ne razumeju". Svašta može dovesti do tog čina i zato apelujem da se obrate stručnjacima. To mogu da urade i anonimno putem našeg sajta centarsrce.org ili na broj 0800-300-303 - kaže Bokun.

Priča nam i da su oni jedna skladna porodica koja nikada nije imala tajne među sobom.

- Istina da sam se razvela od Aleksandrinog i Lukinog oca ali nema tu nikakvih svađa. Oni tatu redovno posećuju, u kontaktu su i svi se dobro slažemo bez obzira na to što smo rastavljeni. Ne možemo jednostavno da shvatimo šta ju je nagnalo na to da se ubije - priča Aleksandrina majka.

Kaže da je bila uvek nasmejana i jaka devojka koja je čvrsto stajala na zemlji, koja je prošle godine upisala srpsku književnost na Filozofskom fakultetu, a pre samo mesec dana položila je i prijemni za Fakultet tehničkih nauka - Odsek saobraćaj i transport.

- Evo i na časove vožnje je išla i nedavno smo razgovarali o tome koliko bi joj trebalo novca da kupi neki polovan automobil, pa je čak i gledala neke oglase i raspitivala se za cene. Jednostavno, slomljeni smo i ne znamo zašto je to uradila - kaže Aleksandrina majka.

Priča i da do poslednjeg trenutka nije želela da poveruje u to da je Aleksandra devojka koju je policija pronašla u Dunavu.

- Muž i njegov brat pozvani su da identifikuju telo i odmah su primetili specifičnu tetovažu na ruci. Tada smo znali da je kraj, ali i dalje ne možemo da se pomirimo a tim da nema više naše Aleksandre - priča kroz plač majka Ivana.

JAUCI MAJKE PARALI NEBO! ALEKSANDRA U BELOM KOVČEGU ISPRAĆENA NA VEČNI POČINAK: Prijatelji i porodica se u suzama oprostili od NASTRADALE NOVOSAĐANKE!

Aleksandrin brat Luka (25) i dalje ne može da veruje da mu više nema sestre i kaže da ništa nije ukazivalo na to da je nameravala sebi da oduzme život.

Cveće na Mostu slobode

Na mestu odakle je prema rečima očevidaca skočila Aleksandra prijatelji su počeli da ostavljaju cveće, a od nje su počeli da se opraštaju i preko društvenih mreža jer je njen fejsbuk profil pretvoren u memorijalni.

- Kobne večeri bili smo u kafiću u centru grada i svi smo bili raspoloženi. Pošto je bilo već oko dva sata posle ponoći, Aleksandra je rekla da bi da ide kući, a nama se još ostajalo i rekli smo joj: važi, vidimo se. Kada sam stigao kući, video sam da je nema, ali nisam ništa posumnjao jer se dešavalo da kada zaglavimo u gradu ona prespava kod drugarice. Međutim, majka me je ujutru probudila i pitala gde je Aleksandra. Rekao sam joj da je verovatno kod drugarice i kada sam je pozvao i čuo da nije tamo, krenula je naša agonija - priseća se potreseno Luka.

MUK I NEVERICA U NOVOM SADU! Saslušan taksista koji je vozio Aleksandru PRE NEGO ŠTO JE SKOČILA U DUNAV! Evo šta je IMAO DA KAŽE!

Dodaje da se majka odmah uspaničila jer je na društvenim mrežama videla da je neka devojka skočila sa mosta.

- Rekao sam joj da nema šanse da je to naša Aleksandra i počeo redom da pozivam prijatelje. Kada sam shvatio da nije ni sa kim od njih otišla kući, pomislili smo da postoji neki problem i prijavili slučaj policiji koja je krenula u potragu - priča Luka.

Aleksandru je iz centra grada taksista dovezao do autobuske stanice u blizini mosta. Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je taksista na saslušanju rekao da ništa nije odavalo da će devojka učiniti sebi nažao, kao i da je taj vikend imao dosta vožnji na toj relaciji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija