• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ekspres

11.08.2018

09:45

UBICA MI JE PET SEKUNDI DRŽAO PIŠTOLJ UPEREN U GLAVU! Šokantno svedočenje sina ubijenog advokata Miše Ognjanovića!

Vesti

UBICA MI JE PET SEKUNDI DRŽAO PIŠTOLJ UPEREN U GLAVU! Šokantno svedočenje sina ubijenog advokata Miše Ognjanovića!

Podeli vest

Ubica advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) pet sekundi je držao na nišanu njegovog sina Petra, koji je mrtvog oca držao u naručju, a trenutak kasnije spustio je pištolj i pobegao

O neizvesnih pet sekundi u kojima se ubica dvoumio da li da puca i u Ognjanovićevog sina, koji je jedini svedok zločina, na saslušanju u policiji govorio je i Petar Ognjanović za nedeljnik Ekspres.

- Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi kad nam je ubica prišao i pucao u mog oca. Nisam ni osetio da me je metak pogodio u šaku. Sagnuo sam se, podigao oca uspravno i vikao "tata". Ubica, koji je već otrčao, u tom trenutku se okrenuo, pogledao nas, video da je moj otac i dalje živ, vratio se do nas i s pet hitaca pucao u tatu, koji mi je bio u naručju - rekao je Ognjanović.

POLICIJA "ČEŠLJA" MIŠINE DOSIJEE I DOKUMENTA! Detalji opsežne istrage BRUTALNE LIKVIDACIJE advokata na Novom Beogradu

On je dodao da je osetio kako se telo njegovog oca trza, a onda je napadač okrenuo pištolj ka njemu.

- Pet paklenih sekundi držao mi je pištolj uperen u glavu. Pet sekundi očaja. Bio sam siguran da će pucati, da će ubiti i mene. Gledali smo se u oči, a onda je spustio oružje i otrčao - naveo je Ognjanović, a prenosi Ekspres.

(FOTO) SANJA PAPIĆ napisala potresnu LJUBAVNU PESMU posvećenu UBIJENOM MUŽU na godišnjicu braka koju NIJE DOČEKALA!

Dragoslav Miša Ognjanović je ubijen je u subotu 28. jula oko 20.30 sati ispred zgrade na Novom Beogradu. U njegovoj likvidaciji verovatno je korišćeno oružje koje je imalo prigušivač.

Na advokata je, prema poslednjim informacijama, ispaljeno najmanje 10 hitaca iz pištolja kalibra devet milimetara.

Kao što smo već pisali, Ognjanović je sigurno praćen nekoliko nedelja pre likvidacije. Ubice su tada već dobro naučile koje su njegove navike i planovi, što pokazuje i činjenica da su ga ubili nepuna dva meseca nakon što se sa suprugom preselio na novu adresu u Ulicu Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

informer.rs

Plaćenik je dobro znao i gde su sigurnosne kamere i uspeo je da ih zaobiđe prilikom skrivanja i likvidacije. Da iza ubistva poznatog advokata Miše stoji organizovana kriminalna grupa, potvrdila je i ministarka pravde Nela Kuburović.

ŠOKANTAN DETALJ KOJI BI MOGAO RASVETLITI UBISTVO ADVOKATA: Miši "kavačanin" pretio ubistvom!

Koja organizovana kriminalna grupa stoji iza ubistva advokata koji je do smrti bio zastupnik porodice Bojović, pre svega Luke, za sada nije poznato. Istraga ubistva Dragoslava Ognjanovića vodi se u više pravaca, prema nezvaničnim informacijama, u igri su tri scenarija: nastavak rata porodica Bojović i Šaranović, prelivanje sukoba između kavačkog i škaljarskog klana (Bojovićeva grupa intenzivno sarađuje sa „škaljarcima") ili sukob unutar klana.

kolaž/Tanjug

Ognjanović je bio jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata koji su se bavili krivičnim pravom. Poslednjih godina najviše je zastupao Luku Bojovića, ali i njegovu porodicu i saradnike. Nedavno je zastupao Lukinu majku Anđelku, koja je u Crnoj Gori uhapšena zajedno sa rođakom zbog navodnog planiranja ubistva Ratka Koljenšića, jednog od pripadnika grupe Slobodana Šaranovića, okrivljenog za učestvovanje u ubistvu Nikole Bojovića.

LUKA BOJOVIĆ OČAJAN ZBOG UBISTVA MIŠE OGNJANOVIĆA! Teško primio vest o SMRTI ADVOKATA KOJI MU JE BIO I KUM!

Pre tri godine, policija je, prema nezvaničnim informacijama, od jednog od saradnika te grupe došla do informacija da je Šaranović - u sklopu osvete Bojovićima za ubistvo njegovog brata Branislava - planirao i likvidaciju advokata Ognjanovića.

UBIJENI ADVOKAT ZNAO ŠTA MU SE SPREMA?! Ognjanović se poverio prijateljima da se NE OSEĆA BEZBEDNO samo nekoliko dana pre nego što je ubica SASUO SEDAM METAKA U NJEGA!

Kao još jedna moguća teorija brutalnog ubistva mogao bi da bude i rat crnogorskih klanova. Bojović je navodno blizak škaljarskom klanu, koji uživa njegovu zaštitu, pa se Ognjanović kao njegov advokat našao na meti suprotstavljenog kavačkog klana. Takođe, i sam Ognjanović zastupao je 2018. uglavnom saradnike Bojovićevog klana - pre svega „škaljarce", crnogorske partnere u kokainskom biznisu. Tako je pred sudom branio Miloša Nilovića i Mitra Muratovića, i to, kao nekada Bojovića, zbog nelegalnog oružja nađenog u restoranu „Durmitor". Branio je i Vladimira Popovića i Vojislava Kostića, šefove kazina „Havana", a zastupao je Filipa Koraća - novog šefa klana (prema navodima policije). Koraća je Ognjanović zastupao čak i u parničnim sporovima, u njegovo ime je pisao i tužbe i podneske nižim i parničnim sudovima.

Crnogorski klanovi u sukobu su od 2014, a do sada je u tom ratu živote izgubilo više desetina ljudi sa obe strane.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija