• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

16.08.2018

08:59

POTRESNO! Ispovest devojčice iz Belegiša: DEKA JE DAO ŽIVOT ZA MENE!

Vesti

POTRESNO! Ispovest devojčice iz Belegiša: DEKA JE DAO ŽIVOT ZA MENE!

Podeli vest

Milorad Jovanović (60), iako invalid bez ruke, skočio u Dunav, spasao unuku Aleksandru (12) iz vira i udavio se. Deka me je izgurao ramenima na obalu, a kad sam se okrenula, videla sam samo njegovu kosu u reci, rekla je Aleksandra

Milorad Jovanović (60) iz Belegiša spasao je svoju dvanaestogodišnju unuku Aleksandru iz virova Dunava, ali nažalost on nije isplivao. Invalid bez desne ruke hrabro je skočio u vodu, izgurao unuku i nije više izronio.

Ceo Belegiš i dalje priča o deki heroju i tragediji koja se dogodila prošle subote. 

Informer

Njegova unuka Aleksandra srećna je što je živa, ali i pretužna što je za to njen deka platio životom.

Kako je ispričala devojčica, ona i njen deda su kobnog dana otišli na reku da pecaju, ništa nije slutilo na strašnu tragediju.

- Tog jutra smo se deka i ja, kao i mnogo puta do tada, uputili na peščano kupalište na Dunavu gde obično pecamo. On mi je rekao da ćemo da pređemo peške na drugu stranu obale jer je tu plitka voda, nije nam preko kolena. Ipak, bili smo oprezni i pratili smo našeg poznanika Veljka, koji zna Dunav praktično napamet i skoro je spasao našu komšinicu od utapanja. Sve je bilo u najboljem redu, dok deka u jednom trenutku nije odlučio da više ne pratimo Veljka i da krenemo drugim putem preko reke. To je bila užasno loša odluka jer smo upali u najopasniji deo Dunava, gde je veliki broj virova - priseća se Aleksandra.

Moj deka je heroj

- U bolnici su mi svi govorili da imam dedu heroja. Slaba mi je to uteha kad znam da ga više nikad neću videti - rekla je Aleksandra.

Ona tvrdi da ih je odjednom, sasvim neočekivano, povukla voda i da su oboje počeli da se dave. Međutim, hrabri deda, iako bez šake, žrtvovao je svoj život da spase unuku.

Informer

- Odjednom se pred nama stvorila rupa, vir dubok preko tri metra. Zagrlila sam dedu i počeli smo da tonemo. Mislila sam da je to kraj. Vikala sam: "Deda, pomozi mi!" Deka je onda zaronio u vir, isplivao ispod mene i ramenima me pogurao ka obali. Mahala sam i rukama i nogama i nekako uspela da se izbavim i vratim u plitku vodu. Kada sam se spasla, okrenula sam se da vidim gde mi je deda, ali sam samo primetila njegovu kosu u reci. Znala sam da se dogodilo nešto loše i dozivala sam ljude da nam pomognu. Međutim, dok su oni došli, moj deka se već udavio.

Informer

Devojčica je odmah prebačena u bolnicu, gde je konstatovano da je u redu. Na mesto tragedije brzo su stigli i ronioci Žandarmerije, koji su pokušavali da nađu telo. Našli su ga tek sledećeg dana.

- U bolnici su mi svi govorili da imam dedu heroja. Slaba mi je to uteha kad znam da ga više nikad neću videti. Mnogo sam tužna, ovaj dan i strašnu scenu davljenja deke nikada neću moći da zaboravim - kroz suze je ispričala Aleksandra.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikolina

pre 5 godina

Aleksandra mii je drugarica iz razreda i mnogo mi je zao zbog njenog deda ali mi je drago jer je ziva

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija