• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.08.2018

07:43

VOZAČ UMRO DOK JE VOZIO AUTOBUS PUN DECE! Detalji tragedije na beogradskoj opštini Čukarica

Vesti

VOZAČ UMRO DOK JE VOZIO AUTOBUS PUN DECE! Detalji tragedije na beogradskoj opštini Čukarica

Podeli vest

Zoran Borović (58), odmah po polasku iz Beograda na Divčibare, osetio da mu nije dobro, pa je zaustavio autobus na Čukarici, izašao i preminuo, najverovatnije od infarkta. Sva deca iz busa su bezbedna

Vozač autobusa Zoran Borović (58) umro je juče ujutro u Beogradu dok je prevozio decu na izlet na Divčibare! Odmah po polasku, u Ulici Endija Vorhola na Čukarici, Borović je osetio da mu nije dobro, ali je poslednjom snagom bezbedno zaustavio autobus, izašao iz vozila i pao mrtav, pokošen infarktom!

U ovoj tragediji nijedno dete nije bilo ugroženo.

Telo na obdukciji

Izvor iz istrage navodi da se nesreća dogodila oko 9.15, ubrzo nakon što je autobus turističke agencije "Montesol travel" krenuo put Divčibara.
- U autobusu su bila deca koja su krenula oko devet sati na rekreativni izlet na Divčibare, u organizaciji jednog sportskog kluba. Borović je nakon samo petnaestak minuta vožnje osetio da mu nije dobro, ali je bio toliko priseban i poslednjim atomima snage je bezbedno zaustavio autobus. Potom je izašao iz vozila i pao mrtav na trotoar. Odmah su obavešteni policija i Hitna pomoć - rekao je naš izvor.

Telo je juče poslato na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok iznenadne smrti nesrećnog vozača, ali sve ukazuje da ga je pokosio snažan infarkt.
U agenciji "Montesol travel" juče nisu odgovarali na pozive i poruke novinara Informera, pa smo ostali uskraćeni za odgovore na pitanja da li je Borović imao redovne zdravstvene preglede i da li je možda premor uticao na tragični ishod.

Nema pravila

Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta, istakao je da bi prvo pitanje koje bi trebalo postaviti jeste da li je vozač autobusa ranije imao srčane ili neke ozbiljnije zdravstvene tegobe.
- Ukoliko nije, niko nije mogao da predvidi smrtni ishod, jer srčani udar može svakom da se desi. Tu nema pravila. U konkretnom slučaju, očigledno se radilo o savesnom vozaču. Ako je on izašao iz autobusa, čim je primetio da mu je loše, takvim postupkom je sprečio mnogo fatalniji ishod i spasao decu - naveo je Vujanić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MIKI

pre 5 godina

Ovaj profesor se u sve razume u purnicki, teretni , zeleznicki, avio , recni, morski saobracaj , zna o mostovima , danas vidim da je i kardiolog, o cemu li ce sutr ??????

Mikica

pre 5 godina

Kakav je to naslov teksta "VOZAČ UMRO DOK JE VOZIO AUTOBUS PUN DECE!" .Zašto obmanjujete čitaoce sa ovakvim naslovima.Onaj ko ne pročita ceo tekst misliće da je to istina , SRAMOTA.

Vla

pre 5 godina

Svaka mu cast, mislio je na decu, neka mu laka zemlja I da ga bog sacuva u raju

Megi

pre 5 godina

Све аутобусе који превозе децу, детаљно прегледа полиција. Летос је на грчкој граници, једанипо сат стајао наш покварен аутобус. Код Предејана стално искључују аутобусе због тахографа. Летос сам целу ноћ слушала возача и другог возача, како им је у ГСБ-у, у коме обојица раде дању, а ноћу возе туре до Грчке, јер туристичке агенције кубуре са возачима и чекала када ће обојица да заспу од умора. У социјализму су радници били заштићени, а данас није нико, зато се и догађају овакве ствари. Нама само Бог може да помогне, мада је и то под знаком питања. Возачи ће и у 65. години морати да држе волан у рукама и да возе децу, ако пре тога не умру у аутобусу. Сурово, али истинито.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17