• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

20.08.2018

16:26

POSLAO ZMIJU POŠTOM PA DOBIO KRIVIČNU PRIJAVU! Jagodinac slagao šta je u paketu!

Vesti

POSLAO ZMIJU POŠTOM PA DOBIO KRIVIČNU PRIJAVU! Jagodinac slagao šta je u paketu!

Podeli vest

Inspektori za poštanske usluge u saradnji sa predstavnicima policijske uprave i inspektorima zaštite životne sredine, sproveli su vanredni terenski nadzor u Jagodini, nakon što je u oštećenom poštanskom paketu, poslatom iz Jagodine u Novi Sad, pronađena živa zmija

U oštećenom poštanskom paketu zmija je pronađena u četvrtak, a prema aktuelnom Zakonu o poštanskim uslugama predstavlja zabranjen sadržaj poštanske pošiljke, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Nadležne službe su utvrdile da je paket poslat iz Jagodine i protiv pošiljaoca će biti podneta krivična prijava zbog zlostavljanja životinja i falsifikovanja isprava, s obzirom na to da je na pošiljci naveo neistinite podatke koji se odnose na sadržinu pošiljke.

PRODALA PITONA, PA GA POSLALA POŠTOM: Radnici pošte u Novom Sadu bili su šokirani kada su u paketu otkrili živu zmiju

- Imajući u vidu brojne opasnosti, koje mogu nastati usled slanja pošiljaka sa nedozvoljenim sadržajem, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je unapredilo postojeću regulativu kako bi dodatno zaštitilo građane od ovakvih situacija. S tim u vezi, sačinjen je Predlog zakona o poštanskim uslugama, koji je u novembru usvojila vlada i za koji se očekuje da će u najkraćem mogućem roku biti usvojen i u Narodnoj Skupštini - izjavila je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Istakla je da će ovim zakonskim rešenjem biti uvedena obaveza identifikacije pošiljalaca otkupnih, vrednosnih, i pošiljaka sa ličnim uručenjem i evidentiranja registarskog broja ličnih isprava pošiljalaca, odnosno primalaca navedenih pošiljaka, u cilju sprečavanja ovakvih opasnosti po građane i sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma i prometa robe neregistrovanih subjekata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija