• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

22.08.2018

19:07

(FOTO) DETALJI TRAGEDIJE U NOVOM SADU: Da li se dečak (15) slučajno obesio ili je isplanirao samoubistvo?

Vesti

(FOTO) DETALJI TRAGEDIJE U NOVOM SADU: Da li se dečak (15) slučajno obesio ili je isplanirao samoubistvo?

Podeli vest

Robert M. (15) obesio se prekjuče o radijator u porodičnom stanu u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu

Robert je naglo postao depresivan neposredno pošto je navodno probao marihuanu. On je nekoliko dana pred samoubistvo najavio svoju smrt postavivši svoju fotografiju na Instagram na kojoj je on obešen.

Strašnu tragediju je, kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, otkrila dečakova majka Izabela, koja se vratila iz grada.

MAJKA NAŠLA TELO

- Ona je došla sa posla i pokušala je da uđe u stan. Izabela nikako nije mogla da otključa bravu, jer je u njoj sa unutrašnje strane bio zaglavljen drugi ključ. Počela je da lupa na vrata i doziva sina. Pošto niko nije odgovarao, ona je pozvala bravara kako bi na silu otvorili vrata - kaže naš izvor.

Bio dobro deteInformer

Bio dobro dete

On dodaje da su posle nekoliko minuta vrata bila otvorena i ona je utrčala u stan, ali u prvom trenutku nije videla sina.

- Izabela je zatim ušla u Robertovu sobu i videla stravičan prizor. Njen sin je obešen visio sa radijatora. Ona je skočila na Roberta, skinula mu omču sa vrata i pokušala da ga reanimira. Ipak, dečak je već bio mrtav. Ona je pala pored njega i počela da vrišti od bola - ispričao je Informerov sagovornik.

Kako smo saznali od izvora iz istrage, Robert je nekoliko dana pred samoubistvo postavio na Instagram morbidnu fotografiju kojom je gotovo najavio svoju smrt.
- Na slici Robert stoji na kutiji sa vezanom maramom oko vrata i položajem tela kao da je obešen. Nažalost, ni njegova porodica niti prijatelji ovo nisu protumačili kao Robertov vapaj za pomoć.

Tinejdžeri reaguju na prečac

Milan Kostić, klinički psiholog, kaže da tinejdžeri reaguju vrlo impulsivno na probleme sa kojima se susreću.
- Pubertet može da deluje vrlo autodestruktivno na tinejdžere. Rano depresivno stanje koje može da se javi kod njih nije kao kod odraslih. To je impulsivna reakcija na trenutnu frustraciju ili nezadovoljstvo. U tim situacijama oni čine stvari na prečac. Nažalost, tada može doći i do tragičnih događaja - kaže Kostić

Nakon tragedije policija je obavila uviđaj i poslala telo dečaka na Institut za obdukciju u Novom Sadu.

- Saslušane su i dve Robertove drugarice od šesnaest i četrnaest godina. One su bile šokirane kada su čule da se njihov drugar obesio. Devojčice su inspektorima ispričale da su primetile da je Roberta u poslednje vreme bio depresivan i da je sve povučeniji. One su rekle da Robert nikada nije razgovarao sa njima o život i smrti, ali su navele da je bio često zamišljen, što njima nije bilo baš čudno - saznaje Informer.

PUŠIO TRAVU?

Osim te dve devojčice, policijski inspektori su razgovarali i sa drugim poznanicima nesrećnog Roberta i od njih su saznali da je on počeo da puši marihuanu.

- Ipak, dok ne bude stigao obdukcioni nalaz tvrdnje da je Robert konzumirao drogu se uzimaju sa rezervom. To bi mogao da bude razlog Robertove depresije, ali dok istraga ne bude gotova ništa ne treba da se tvrdi - naveo je izvor iz istrage.

S druge strane A. R., Robertov drug iz osnovne škole, kaže da se on nikad ranije nije drogirao, niti se družio sa problematičnom decom.

- Bio je odličan učenik, a bavio se aktivno košarkom i drugim sportovima. Za desetak dana trebalo je da krene u prvi razred srednje škole. Zajedno smo završili osnovnu školu i Robert je bio baš sjajan drug. Osvajao je medalje u džudou, voleo je i pecanje, ali nikada nije zanemarivao školu - očiju punih suza ispričao nam je A. R.

Komšije ovog nesrećnog dečaka kažu da ga nikada nisu videle pijanog ili drogiranog.

- Znam da je imao ambicija da nešto više uradi u sportu. Živeo je sa majkom, ona je fina i fakultetski obrazovana, ali zaista nisam pametan šta ga je nateralo da ovako okonča život. Strašno je kada dete ode na ovakav način - rekao je jedan od stanara zgrade.

DEČAK (15) SE OBESIO U STANU! Jeziva tragedija u Novom Sadu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija