• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.08.2018

14:18

(VIDEO) DVA RADNIKA SE UGUŠILA U NARODNOJ BIBLIOTECI! Procureo gas iz sistema za gašenje požara - NIJE IM BILO SPASA!

Vesti

(VIDEO) DVA RADNIKA SE UGUŠILA U NARODNOJ BIBLIOTECI! Procureo gas iz sistema za gašenje požara - NIJE IM BILO SPASA!

Podeli vest

Dva radnika firme "Empeks" smrtno su stradala prilikom probe sistema za gašenje požara u Narodnoj biblioteci u Skerlićevoj ulici u Beogradu

17. 10 - Ministarstvo kulture i informisanja izrazilo je danas žaljenje zbog nesreće u Narodnoj biblioteci Srbije zbog nesreće koja je odnela dva ljudska života prilikom provere protivpožarnog sistema u Narodnoj biblioteci Srbije.

Informer


- Očekujemo da nadležni organi utvrde sve bitne okolnosti koje su dovele do ovog neželjenog događaja. U tome će Ministarstvo i Narodna biblioteka pružiti svu potrebnu pomoć - navodi se u saopštenju Ministarstva.

17.00 - Supruga jednog od preminulih, inače vlasnika firme koja je bila zadužena za održavanje, došla je na mesto nesreće kako bi identifikovala telo.

Teška tišina nastala je usred inače bučnog i prometnog centra grada, dok se jauk nesrećne žene širio hodnicima biblioteke.

15.55 – Zgrada biblioteke nije ugrožena, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Informer

15.45 – Ministar kulture Vladan Vukosavljević kaže da se nesreća desila odjednom, na malom prostoru te da nije bilo opasnosti ni po koga drugog.

Informer

- Oni su zaposleni u ovlašćenoj firmi koja ima ugovor sa Narodnom bibliotekom za servisiranje ovog sistema. Redovne kontrole obavljaju se na šest meseci, a ova je bila vanredna. Istraga će pokazati kako je došlo do tragedije. Ostali zaposleni u biblioteci zaposleni nisu ni u jednom trenutku bili ugroženi. Nesreća se dogodila u maloj prostoriji i eksplozije nije bilo - rekao je Vukosavljević.

15.35 – Očekuje se obraćanje direktora Narodne biblioteke Lasla Blaškovića. 

Pripadnici Sektora za vanredne situacije odmah po dojavi izašli su lice mesta sa pet vozila i 18 vatrogasaca spasioca, a prilikom pretrage zgrade pronašli su dva muškarca u besvesnom stanju.

Informer

Kako nezvanično saznajemo, u pitanju su dvojica muškaraca od oko 30 i 50 godina.

Informer

Lica su predata Hitnoj pomoći i nakon pokušaja reanimacije, konstatovana je smrt dvojice radnika jedne privatne firme, koji su najverovatnije radili probu sistema za gašenje požara, navodi se u saopštenju.

Informer

Policija će nastaviti da obezbeđuju teren dok se ne obavi uviđaj.

Uzroci curenja gasa biće naknadno utvrđeni istragom.



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija