• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/informer.rs

26.08.2018

11:10

PAŠALIĆ NAKON TRAGEDIJE U NARODNOJ BIBLIOTECI: Nedovoljna je svest društva o značaju zaštite na radu!

Vesti

PAŠALIĆ NAKON TRAGEDIJE U NARODNOJ BIBLIOTECI: Nedovoljna je svest društva o značaju zaštite na radu!

Podeli vest

Pogibija dvojice radnika u Narodnoj biblioteci u Beogradu predstavlja upozorenje da su nedovoljno razvijena svest nadležnih organa, ali i čitavog društva o značaju bezbednosti radnika, kao i zaštiti radnika na radu i dalje uzroci ovakvih nesrećnih događaja, istakao je zaštitnik građana Zoran Pašalić

- U ovom slučaju pitanje nadležnosti i odgovornosti državnih organa u sistemu zaštite imovine i lica, te primena zakonskih mera predstavljaju ključno polazište za postupanje - kaže Pašalić.

On je dodao da će od nadležnih zatražiti izjašnjenja iz njihovog delokruga rada kako bi se utvrdili propusti koji su doveli do pogibije radnika.

Pašalić takođe očekuje da će okolnosti koje su dovele do tragičnog događaja u Narodnoj biblioteci biti što pre rasvetljene, a javnost obaveštena o rezultatima istrage.

DIRLJIV OPROŠTAJ DEVOJKE ČIJI JE MLADIĆ POGINUO U NARODNOJ BIBLIOTECI: Ljubavi, praznina je neopisiva!

Onu saopštenju podseća da država garantuje potpunu bezbednost i zaštitu radnika na radnom mestu i svako ugrožavanje i kršenje tih prava mora biti najstrože sankcionisano.

Prava, obaveze i odgovornost u vezi sa bezbednošću radnika garantovani su zakonima, a uređuju se i posebnim kolektivnim ugovorima, te posebnim aktima poslodavaca, kaže ombudsman i dodaje da svi učesnici u radnom procesu moraju biti informisani o svojim pravima i obavezama, posebno u situacijama kada su ugroženi ljudski životi i imovina.
Pre dva dana u arhivu Narodne biblioteke u Beogradu došlo je do curenja gasa, a od posledica gušenja dve osobe su stradale.

(FOTO) ŠOK MEĐU KOMŠIJAMA STRADALOG U NARODNOJ BIBLIOTECI: Bio je fin čovek, ne mogu da verujem da se to dogodilo!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija