• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

27.08.2018

20:31

ROT UMALO RASTRGAO DEČAKA UOČI NJEGOVOG ROĐENDANA! Razjaren pas u parku napao mališana u Novoj Pazovi!

Vesti

ROT UMALO RASTRGAO DEČAKA UOČI NJEGOVOG ROĐENDANA! Razjaren pas u parku napao mališana u Novoj Pazovi!

Podeli vest

Stefanu Živanoviću (9) rotvajler gotovo otkinuo nogu na dečijem igralištu. Vlasnik psa Marko Đ. (16) bez zaštitne korpe na njušci pustio životinju među decu iako je znao da hoće da napadne

Stevana Živanovića (9) uoči njegovog rođendana napao je razjareni rotvajler, koji mu je umalo otkinuo nogu u parku prepunom dece u Novoj Pazovi. Mališan je sa teškim povredama prevezen u dečju bolnicu u Tiršovoj, gde lekari sve čine da mu spasu nogu.

Polica je privela Marka Đ. (16), koji je svog pobesnelog psa bez zaštitne korpe doveo i pustio među decu, iako je znao da rotvajler može da napadne. Protiv njega je napisana krivična prijava za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Bez korpe

Nesreća se dogodila u subotu po podne u ograđenom dečijem parku u Ulici Branka Ćopića. Stevan Živanović je rođen u Francuskoj i igrao se sa vršnjacima, kada se u jednom trenutku pojavio Marko Đ., koji je rotvajlera držao na kaišu.

- Pas nije imao zaštitnu korpu na njušci, a iako je strogo

Osetljiv pas

Vlasnik psa je deci rekao da moraju da budu tihi na dečjem igralištu jer je njegov pas osetljiv na buku?!

Izvor iz istrage

zabranjeno uvođenje pasa u dečja igrališta, Marko ga je ipak uveo među decu. On je mališanima rekao da moraju da budu tihi na dečjem igralištu jer je njegov pas osetljiv na buku. A onda je sa povoca pustio rota - kaže izvor Informera iz istrage.

On dodaje da su deca nastavila da se igraju, dok je pas nedaleko od mališana njuškao nešto po travi.

- Mališani su igrajući se počeli da viču, a rotvajler se unezverio. Životinja je iznenada nasrnula na Stefana i ščepala ga za nogu. Rot je nesrećnog dečaka tresao kao da je krpa, bacakao ga je na sve strane i vukao po dvorištu. Stefan je plakao i vrištao od bolova, ali životinja nije htela da ga pusti - naveo je naš sagovornik i dodao da je tada Marko Đ. pritrčao i jedva skinuo psa sa umalo rastrgnutog deteta.

Stefan Živanović je ležao na zemlji i obilno krvario, čak je izgubio i svest. Srećom, u parku su bili roditelji druge dece, pa su pritrčali i sa majicom podvezali dečaku nogu. Pozvana je i Hitna pomoć, koja je sa teškim telesnim povredama prevezla dečaka u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj ulici, gde se lekari bore da mališanu spasu nogu.

- Vlasnik psa je istog dana saslušan u policiji i protiv njega je po nalogu tužilaštva podneta krivična prijava za teško delo protiv opšte sigurnosti. Pas je odveden u karantin, gde će ostati do daljnjeg - dodaje on.

Reporteri Informera juče su zatekli jeziv prizor u parku u kome se nesreća dogodila. Na mestu gde je pas izujedao dečaka i dalje se može videti krv, kao i jedna majica koja je bila sva natopljena krvlju.

Kravi tragovi

Jedan od Stevanovih drugara kog smo zatekli u parkiću, a koji je bio prisutan kada je rotvajler povredio njegovog druga, opisao je kako je napad izgledao.

- Ja tog Marka ne poznajem, ali znam da za njega stariji pričaju kako je problematičan. On je ušetao u park sa psom koji je oko vrata imao lanac. Onda mu ga je skinuo, a nama rekao da budemo tiši jer njegov ljubimac loše reaguje na buku, tako je rekao. Steva je u tom trenutku bio najbliži toj kuci - kaže ovaj dečak.
U sledećem trenutku, kako nam je ispričao, pas je skočio na Stevana i oborio ga na zemlju.

Slični slučajevi

* 12. maj 2018. - U hodniku stambene zgrade, u Ulici Ljube Vučkovića u Kragujevcu, belgijski ovčar ujeo je za ruku T. F. (10). Detetu je lekarska pomoć ukazana u kragujevačkoj bolnici i lekari su konstatovali teške telesne povrede.

* 1. maj 2018. - Pas rase japanska akita ujeo je devojčicu (10) za obraz. Devojčica je na izložbi pasa u Valjevu prišla vlasniku psa i pitala ga da li može da pomiluje kucu. Kada je vlasnik rekao da može, životinja ju je ujela.

* 26. januar 2018. - Devetogodišnja M. T. povređena je u Lazarevcu kada joj je pas odgrizao deo ruke. Prema rečima očevidaca, devojčica je bila na ulici kada je na nju skočio pas i ugrizao je za desnu podlakticu.

- Svi smo se uplašili i počeli da plačemo. Steva je isto plakao, a taj rot ga je grizao po nozi, bacao i vukao po parku. Onda je pritrčao taj Marko i nekako odvojio rotvajlera. Steva je ležao i baš je dosta krvi bilo. Njegovi mama i tata su ga odmah odvezli u bolnicu i od tada je tamo. Nismo ga još videli. Inače, njemu je trebalo da bude rođendan, koji je hteo da proslavi kod kuće i napravi žurku - priča ovaj mališan.
U kući porodice povređenog mališana juče nije bilo nikoga, a komšije su nam ispričale da su Stevanovi majka i otac sa njim u bolnici.

- To je divan dečak. Nikada nije napravio nikakvu glupost, lepo je vaspitan. Mislim da roditelji spavaju u Tiršovoj sa njim. Svi se u komšiluku molimo da bude dobro i da nam se što pre vrati - kazao je jedan komšija. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija