• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija danas/Informer

28.08.2018

23:30

SARA VIDAK ĆE SE BRANITI SVIM SILAMA: Srpkinja spremna da rasturi laži, suđenje zakazano za petak u Osnovnom sudu u Kotoru!

Vesti

SARA VIDAK ĆE SE BRANITI SVIM SILAMA: Srpkinja spremna da rasturi laži, suđenje zakazano za petak u Osnovnom sudu u Kotoru!

Podeli vest

Sara Vidak (20) koja je od 14. avgusta u zatvoru Spuž zbog optužbi da je u kotorskom Sudu za prekršaje napala sudiju Jelenu Stanišić, spremna je za početak suđenja koje je zakazano za petak u Osnovnom sudu u Kotoru i odlučna da dokaže svoju nevinost

Mladu Beograđanku je juče u zloglasnom zatvoru po drugi put posetio otac Aleksandar, koji je potvrdio da Sara nije klonula duhom i da je u potpunosti svesna cele situacije, iako nikad u životu nije bila u sličnoj.

- Sara se dobro drži, nije depresivna. Ono što nam je najvažnije, uopšte nije klonula duhom. Pokazala nam je u ovoj situaciji da je zaista veliki borac, iako ima samo 20 godina. Ne znam odakle crpi snagu, ali ona je vedra, raspoložena i potpuno svesna cele situacije u kojoj se našla iznenada, bez razloga - kaže Sarin otac.

Kako je i njen advokat Srđan Lješković rekao, sara je spremna za početak suđenja iako se posebno nisu pripremali, jer će se ona braniti samo istinom.

- Inat joj se probudio, svesna je da nije kriva i da se u ovoj situaciji našla bez ikakvog razloga. Spremna je u potpunosti za suđenje i nada se da će sve brzo da se završi - kaže Aleksandar Vidak.

Sara Vidak se tereti za krivično delo napad na službeno lice prilikom obavljanja službene radnje, tačnije, za fizički napad na sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Devojci koja je lažno optužena za napad koji se nije ni dogodio svakodnevno se krše brojna prava: tužilac ju je tokom saslušanja primoravao da prizna krivicu, snimak navodnog napada se prikriva, a ona je zatvorena u Spužu sa najokorelijim kriminalcima.

ZLO NE ODUSTAJE! HILARI KLINTON: SRAMOTA JE DA KOSOVO BUDE SRPSKO, sušićemo podelu čim oborimo Trampa!

Podsetimo, brojni mediji u Srbiji ali i Crnoj Gori naširoko su pisali o slučaju sare Vidak. 

Tako su, prema pisanju portala IN4S mediji bliski crnogorskom režimu danima plasirali priču da je dvadesetogodišnja Sara Vidak napala sudiju Jelenu Stanišić. IN4S, međutim saznaje da je okidač za raspravu i agresivni odnos sudije Stanišić, bila greška koju je napravio državni organ!

U zapisniku policije između ostalih ličnih podataka navodi se i registarske oznake vozila kojim je upravljao Sarin momak Stevan Prpa. Međutim, brojevi u spisima i saobraćajnoj dozvoli se razlikuju "samo" za jednu cifru, naime broj je 262 a u dokumentima piše 267.

Na grešku su ukazao Sarin momak, a kap koja je prelila čašu sudije Stanišić bilo je Sarino pitanje kako da se greška ispravi.

PONUDILA BOGATSTVO! Slikarka koja je pregazila verenike iz Srbije daje neverovatnu cifru da se brani sa slobode!

Nakon bezazlene rasprave sa policijom u hodniku ispred sudnice sudija je napustila sudnicu u nameri da utiša bučne govornike. Ljuta i vidno iznervirana sudija je uhvatila Saru za ruku. Međutim priča dobija drugačiji scenario po kojem je Sara nasrnula na sudiju. Dakle, policajci koji su bili u hodniku nisu procesuirali Saru već to radi sudija!

Još jedan bitan detalj je da se sve to dešava u hodniku. Pitanje se postavlja šta sudija Stanišić radi u hodniku, van sudnice? Da li je za obezbeđenje rada sudije i neophodan mir u kotorskom sudu je zadužena sudija!?

AUTOMOBILOM POKOSIO POLICAJCE! Uhapšen nasilnik iz Majdanpeka!

Epilog je poražavajući za crnogorsko pravosuđe, ali i za Crnu Goru. Mlada studentkinja Sara Vidak sada je u spuškom zatvoru, iako ne pripada ni Kavčanima ni Škaljarcima, ne švercuje duvan, drogu, oružje, ne otima, privatizuje državnu imovinu… Ona za razliku od svih pomenutih studira dva fakulteta i govori tri strana jezika, nema dosije, i vodi besprekoran i primeran život.

Public

Dok su narko dileri na slobodi, i dok se njihove vođe "leče od lake depresije" po Srbiji, još jedan nevini život žrtva je "pravde" crnogorskog pravosuđa.

Kolika je farsa celi slučaj može se videti iz "trauma" koje je navodno doživela sudija Jelena Stanišić. Od navodnog napada ona nema ni ogrebotinu, tvrdi IN4S.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija