• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs

29.08.2018

08:48

(FOTO) UŽAS U CENTRU BEOGRADA: Poginio radnik (56) na gradilištu na mestu nekadašnje američke ambasade! ZATRPAO GA URUŠENI ZID!

Vesti

(FOTO) UŽAS U CENTRU BEOGRADA: Poginio radnik (56) na gradilištu na mestu nekadašnje američke ambasade! ZATRPAO GA URUŠENI ZID!

Podeli vest

Radnik N.T. (56) preminuo je od posledica povreda zadobijenih nakon obrušavanja zida na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu, rekao je Mirko Lutovac iz Hitne pomoći

Na njega se obrušila ogromna količina zemlje i šljunka, a prema prvim informacijama s mesta nesreće stari potporni zid bio je dimenzija 10x2,5 metra. Akcija spasavanja je u toku, ali radnik rodom iz Kraljeva podlegao je povredama.

Zoran Sinko

Na mestu nesreće nalazi se specijalistički tim za izvlačenje iz ruševina, koji pokušava da izvuče još jednu osobu (56), koja je ostala zatrapana ispod ruševine zida.

Tanjug

Na mesto događaja je došao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Dojavu o obrušavanju zida MUP je primio jutros nešto posle 8.30 sati.

Zoran Sinko

Ranije je saradnik za komunikacije Hitne pomoći Mirko Lutovac rekao da su dve osobe zatrpane kada se srušio zid zgrade na gradilištu između ulica Kneza Miloša i Sarajevske.

Zoran Sinko

On je rekao da je Hitna pomoć primila poziv o incidentu oko 8.30 sati i da je prijavljeno da su dve osobe zatrpane.

RTS printscreen

Parcelu na mestu stare američke ambasade su u septembru 2016. godine kupile izraelske firme "Yoši Avrahami" i "Almogim holdings", a rušenje je počelo sredinom prošle godine.

Zoran Sinko

Najpre su srušeni objekti u Sarajevskoj ulici, a novi objekat iz Ulice Kneza Miloša je prema najavama tebalo da ostane sačuvan kako bi se zadržao "duh ove ulice".

Investitori su na samom početku radova najavili izgradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela.

Zoran Sinko

Investitori su na gradilištu uposlili domaće građevinske firme i koriste materijal proizveden u Srbiji.

Zoran Sinko

Arhitektonska rešenja su poverena srpskim i izraelskim stručnjacima koji će, čuvajući prepoznatljivu fasadu bivše američke ambasade, ali s modernim rešenjima u enterijeru, omogućiti novi stil života u strogom centru prestonice.

Stambeno-poslovni kompleks u Kneza Miloša trebalo bi, prema najavama, da bude završen do 2019.

Zoran Sinko

 Investitori su najavili da će stanove prodavati i tokom gradnje, ali će se prvi kupci stanova u njih useliti tek po dobijanju upotrebne dozvole i uknjižbe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija